دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به بهانه ورود به دوازدهمین سال فعالیت؛

پرده‌هایی که پرس‌تی‌وی کنار زد

وقتی حقایق یمن به وسیله پرس‌تی‌وی برای مردم اروپا و آمریکا بیان شود، آنها خواهند دانست، درآمدی که شرکت‌های سازنده سلاح در کشورهایشان به دست می‌آورند، آغشته به خون یمنی‌هاست.
کد خبر : 288306

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، یکی از ویژگی‌های مهم شبکه‌های خبری، کشف حقیقت و کنار زدن ابرهای تردید و ابهام از وقایع جاری است. هدفی که شبکه پرس‌تی‌وی در سرلوحه فعالیت‌هایش قرار داده است و به بررسی پرونده‌هایی می‌پردازد که دیگر شبکه‌ها نمی‌توانند یا نمی‌خواهند آن را ببینند.


از جمله پرده‌هایی که پرس‌تی‌وی کنار زده، روابط عربستان سعودی با دولت سودان است که در برنامه «آفریقای امروز» به آن پرداخته است؛ معامله‌ای است که در ازای میلیون‌ها دلار اعطایی به خارطوم، هزاران جوان سودانی به عنوان پیاده نظام عربستان به یمن اعزام شده و بسیاری کشته و زخمی شدند. امری که مردم سودان بارها علیه آن تظاهرات کردند و حتی نمایندگان مجلس سودان نیز خواستار بازگشت آنها شدند؛ ولی غیر از پرس‌تی‌وی چند رسانه دیگر به آن پرداخته‌اند؟


این موارد در حالی روی داده که دولت عمرالبشیر سعی می‌کرد، این همراهی با عربستان را در قالب دفاع از حرمین الشریفین (مکه و مدینه) وانمود سازد؛ حال آن که سربازان سودانی در بیابان‌های یمن مشغول کشتار و محاصره یمنی‌ها هستند؛ آن هم صدها کیلومتر دورتر از مکه و مدینه.


کنکاش پرس‌تی‌وی با موضوع خرید سلاح از آمریکا و اروپا توسط عربستان و امارات متحده عربی به کشف حقیقت دیگری از روابط عربستان می‌پردازد که محصول آن بمباران روزانه مردم محاصره شده یمن است. این در حالی است که فروش سلاح یا ارائه خدمات نظامی و حتی تعمیر تسلیحات به کشورهای درگیر جنگ توسط سازمان ملل به شدت ممنوع شده است.


از آن گذشته این دو کشور طی سه سال گذشته نتوانسته‌اند هیچ دلیلی برای استمرار کشتار مردم یمن توسط سلاح‌های مدرن خود که از غرب خریداری می‌کنند، ارائه دهند.


این حقایق وقتی به وسیله پرس‌تی‌وی برای مردم اروپا و آمریکا بیان شود، آنها خواهند دانست، درآمدی که شرکت‌های سازنده سلاح در کشورهایشان به دست می‌آورند آغشته به خون یمنی‌هاست. مردمی که به وسیله جنگنده‌ها و رزمناوهای عربستانی ساخت غرب سه سال است محاصره شده و بمباران می‌شوند. رسانه‌های کمی حاضرند در غرب به این مباحث بپردازند.


سر دیگر ماجرا هم خود، پرده‌های دیگری را کنار می‌زند؛ عربستان نه تنها با تروریسم مبارزه نمی‌کند، بلکه فعالیت‌های تبشیری آن موجب شده تا طیف وسیعی از گروه‌های تروریستی را تامین مالی کند. اگر فعالیت‌های وهابی‌گری عربستان نبود، بسیاری از فجایع انسانی توسط گروه‌های وهابی مانند القاعده،‌ داعش، ‌بوکوحرام و .... در خاورمیانه، اروپا و آفریقا روی نمی‌داد.


تحولات قاره زرخیز اما بسیار فقیر آفریقا در این میان نیازمند آگاهی‌بخشی است؛ هم برای مردم خود آفریقا و هم برای ملت‌های سایر قاره‌ها. وظیفه‌ای که بخشی از آن را پرس‌تی‌وی به عهده گرفته است.


پرس‌تی‌وی به خوبی در برنامه‌های متعدد به اطلاع‌رسانی در خصوص این وقایع پرداخته و این شبکه تنها رسانه‌ای در سطح بین‌الملل است که سعی کرده تا از حقایق موجود در این کشور نفتخیز غرب آفریقا پرده بردارد. امری که به تنهایی شایسته تحسین است.


روند وارونه مبارزه با تروریسم در نیجربه به حدی حیرت‌انگیز است که انسان را به شگفتی وامی‌دارد. جنبش زکزاکی با دعوت و گفت‌وگو بسیاری از مردم نیجریه را با خود همراه کرده و تاکنون هیچ اقدام خشن و غیرمسالمت‌آمیزی از اعضای این گروه دیده نشده است. جالب‌تر اینکه این جنبش اسلامی در فعالیت‌های سیاسی وارد نشده با این حال به شدت توسط ارتش نیجریه سرکوب می‌شود. بدتر اینکه رهبر این جنبش بدون محاکمه برای سال‌ها زندانی است و راهپیمایی‌های آرام زنان، جوانان و سالمندان نیجریایی که برای آزادی وی صورت می‌گیرد با واکنش ارتش این کشور به خاک و خون انجامیده است.


دقیقا برعکس آن گروه تروریستی بوکوحرام است که به راحتی در نیجریه مسلح شد و نیرو گرفت؛ سپس مناطقی را نیز در دو کشور همسایه نیجریه به اشغال درآورد، اما کمترین حرکتی برای مقابله با این گروه همفکر با عربستان توسط دولت نیجریه انجام نشده چه رسد به ریشه کنی آن.


تنها در یک مورد بوکوحرام که با داعش اعلام بیعت کرده است، صدها دختر دانش‌آموز را ربوده و به برده تبدیل کرد، اما باز هم ارتش آن کشور اقدام خاصی انجام نداد. این‌ها همه از چشم رسانه‌های خبری مطرح در دنیا به دور است، ولی پرس‌تی‌وی چشمان حقیقت‌بین خود را باز نگه داشته تا جهان هم بتواند ببیند.


همه این موارد اثباتگر اهمیت شبکه‌ای است که به وظیفه ذاتی خود به خوبی واقف بوده و پرده‌ها را کنار می‌زند تا مخاطب بتواند به عمق حقایق جهان دست یابد.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب