اصلاح اساسنامه جایزه علمی مصطفی(ص)/ ارائه گزارش نمایشگاه کتاب و چالشهای پیش روی صنعت نشر کتاب
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدرضا مخبردزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبات این جلسه گفت: در ابتدای جلسه یاد و خاطره مرحوم دکتر احمدی توسط رئیس جمهوری و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گرامی داشته شد. مرحوم دکتر احمدی از ابتدای پیروزی انقلاب تا زمان رحلت در زمینه علم و فرهنگی و پیشرفت کشور در این عرصه خدمات شایانی را داشتند.
وی ادامه داد: ایشان جزو چند نفری بودند که در زمان انقلاب فرهنگی با حکم حضرت امام خمینی(ره) به عضویت ستاد انقلاب فرهنگی منصوب شدند و تلاشهای زیادی برای رساندن دانشگاهها در ابعاد آموزشی، تربیت نیروهای متخصص و... به سطح قابل قبول داشتند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تاسیس سازمان سمت و خدمات این سازمان برای تامین محتوای آموزشی دانشگاه ها که با مصوبه شورا شکل گرفت و نقش اساسی ایشان در شکل گیری دانشگاه تربیت مدرس که نقش به سزایی در تربیت اعضای هیات علمی پس از انقلاب داشت بخشی از خدمات ایشان در آن دوران بود.
مخبردزفولی در ادامه با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار اساتید دانشگاههای با معظمله گفت: در جلسه نکات و موارد ایشان مطرح شد و مقرر شد با توجه به گزارش پیشرفت علمی کشور و بازنگری شاخصهای این پیشرفتها با توجه به تذکرات مقام معظم رهبری حاضر شود.
وی افزود: پرداختن به ابعاد مختلف علم و فناوری و پرهیز از مقاله محوری صرف، تدوین مقالات و اولویت دادن به مقالات علمی در زمینه حل مشکلات کشور، آمایش آموزش عالی، ارتقای اعضای هیات علمی، نوآوری و اشتغال فارغ التحصیلان، توجه به علوم پایه از جمله ریاضی و اهتمام بیشتر به اجرایی کردن نقشه جامع علمی کشور کلیدی ترین نکات ایشان بود که در جلسه مطرح شدند.
مخبر دزفولی گفت: قرار شد ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تدابیر و راهکارهای آن را تدوین کرده و به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جایزه علمی مصطفی(ص) و برگزاری دو دوره آن گفت: با توجه به تاکید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص اصلاح برخی موارد در اساسنامه این جایزه بین المللی قرار شد اصلاحاتی در اساسنامه آن صورت پذیرد.
وی افزود: بر اساس تصویب جلسه قرار شد جایزه در دو بخش باشد که بخش اول به دانشمندان جهان اسلام که مقیم کشورهای اسلامی هستند به خصوص آنهایی که نقش موثر در ارتقای علم و فناوری کشور خود و جهان اسلام دارند. تعلق گیرد.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: بخش دوم آن به دانشمندان مسلمان که در سایر کشورهای جهان در زمینه علوم و فناوری های جهانی سرآمد هستند و کار برجسته جهانی داشته اند تعلق گیرد که مقرر شد این اصلاحیه به صورت متمم به اساسنامه این جایزه اضافه شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه از گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه کتاب و چالش های پیش روی صنعت نشر کتاب در کشور خبر داد.
وی افزود: بخشی از این گزارش درخصوص نمایشگاه کتاب امسال بود و قرار شد ادامه گزارش در جلسه آینده ارائه شود تا راه های پشتیبانی از صنعت نشر و ترویج فرهنگی کتابخوانی در کشور و تسهیل دسترسی به کتاب مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/