دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1397 - 11:04
قالیباف در دیدار سفیر آلمان:

نمی‌توان انتظار داشت ایران هم تحریم باشد و هم در برجام بماند

عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: نباید اتحادیه اروپا و باقی کشورهای برجام انتظار داشته باشند ایران در عین اینکه در تحریم است، برجام را هم بپذیرد.
کد خبر : 286852

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با مشائیل کلور برشتولد سفیر آلمان در ایران گفت: معتقدم بقیه قدرت‌های موثر دنیا و نظام بین‌الملل و اتحادیه اروپا و کشورهای صاحب نفوذی مانند آلمان باید در مقابل این یک جانبه‌گرایی آمریکا بایستند. زیرا این رفتار ترامپ تنها درخصوص ایران و برجام رخ نداده است. باید یک جایی جلوی این رفتارهای خلاف مصالح جهانی و مصالح سایر کشورها که توسط امریکا صورت می‌گیرد، گرفته شود.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نظر سفیر آلمان درخصوص عدم شناخت کافی اروپایی‌ها از تهران گفت: انشالله در مدت ماموریت‌تان در ایران، بیشتر با ایران و فرهنگ ایرانی آشنا شوید تا واقعیت های اینجا را به درستی منتقل کنید تا شناخت دقیقی در دنیا به ویژه اروپا از کشور ما ایجاد شود. مطمئن هستم که مدت حضور شما و ماموریت و فعالیت تان باعث توسعه روابط ایران و آلمان می‌شود.


قالیباف با بیان اینکه سوابق تاریخی ایران و آلمان، سوابق روشن و خوبی است و ذهن تاریخی مردم ایران به آلمانی ها مثبت است، تصریح کرد: ایران و آلمان می‌توانند در زمینه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ارتباط عمیق تری نسبت به وضعیت فعلی داشته باشند. اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان اقتصادی سیاسی و حوزه‌های امنیتی و دفاعی می‌تواند بیش از این در شرایط پدیده های جهانی ایفای نقش کند، مخصوصا که ظرفیت آلمان در اروپا به نظر ما منحصر به فرد است.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امروز آلمان متحد، بعد از پایان جنگ سرد، به خیلی از آرزوهای قرن بیستم خود، در قرن بیست و یکم با فعالیت در حوزه اقتصادی و فرهنگی در اروپا رسیده است، اظهار کرد: فکر می‌کنم این رسالت آلمان است که بتواند تاثیر گذاری اروپا را در پدیده های منطقه ای و جهانی جبران و نقش بیشتری ایفا کند.


وی ادامه داد: حقیقت این است که امروز ایران یک کشور قدرتمند در منطقه است و همه دنیا نیز هم این قدرت را پذیرفته اند و هم اینکه ایران نقش منحصر به فردی در منطقه خاورمیانه ایفا می‌کند. ایران در یک دهه گذشته با توافق در برجام نشان داده اهل گفت‌وگوی عادلانه و درست است، اما اتفاقی که آمریکا رقم زد یعنی خروج ترامپ از برجام، در حقیقت اقدامی یک جانبه گرایانه و توهین به نظام بین الملل و توهین به یک قرارداد چندجانبه بود.


قالیباف با بیان اینکه با این اقدام ترامپ نه تنها دید مردم ما نسبت به امریکا بدتر شد، بلکه بسیاری از مردم دنیا هم این حرکت را نپذیرفتند، گفت: معتقدم بقیه قدرت‌های موثر دنیا و نظام بین الملل و اتحادیه اروپا و کشورهای صاحب نفوذی مانند آلمان باید در مقابل این یک جانبه گرایی امریکا بایستند. زیرا این رفتار ترامپ تنها درخصوص ایران و برجام رخ نداده است، بلکه ترامپ نسبت به آن قرارداد محیط زیست هم مانند برجام عهدشکنی کرد و برای حل مشکلات اقتصادی خودش اتحادیه اروپا و جی 7 را دچار مشکلات اقتصادی کرد. باید یک جایی جلوی این رفتارهای خلاف مصالح جهانی و مصالح سایر کشورها که توسط امریکا صورت می گیرد، گرفته شود.


وی تاکید کرد: اگر اروپا و خصوصا آلمان در شرایط کنونی با نقشی که در مسایل سیاسی و اقتصادی دارند و نیز ایران، مصمم بر ماندن در برجام باشند، طبیعتا می‌توانند این تعهد را پیش ببرند. بقیه اعضای برجام هم بجز آمریکا، همچون روسیه و چین نیز مصمم بر باقی ماندن در برجام هستند، اما فراموش نکنیم که زمان در اینجا بسیار مهم است. شما باید بپذیرید که ایران تحت فشار افکار عمومی داخلی، افکار عمومی مسلمانان دنیا و همه آزادی خواهان جهان است. اگر همه اعضای برجام اینجا در مقابل امریکا نایستند، با روندی که ترامپ در پیش گرفته است، در بقیه موارد نیز آمریکا قوانین حقوق بین الملل همچون مسائل محیط زیست و مسائل اقتصادی را در هم خواهد شکست.


وی تصریح کرد: نباید اتحادیه اروپا و باقی کشورهای برجام انتظار داشته باشند که ترامپ یک طرفه بیاید و برجام را لغو بکند و ایران در عین اینکه در تحریم است، برجام را هم بپذیرد. طبیعتا اگر حقوق ما در چارچوب برجام رعایت شود هیچ دلیلی برای خروج وجود ندارد. اگر غیر از این باشد قاعدتا باید مسیر خود را پیش برویم.


محمدباقر قالیباف با بیان اینکه در طول تاریخ ایرانیان نشان داده‌اند که اگر قرار باشد ظلمی به این کشور شود خیلی محکم می‌ایستند، خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم آلمان و کشورهای اروپایی نباید در کنار برجام بحث‌های حاشیه‌ای دیگری که بعضا مطرح می‌شود همچون موضوعات موشکی و دفاعی را دنبال کنند چراکه بحث ایران در حوزه موشکی روشن است. واضح است که ایران و هر کشوری باید از خود دفاع کند، مگر آلمان این کار را انجام نمی‌دهد؟ مگر دیگر کشورهای منطقه آن را انجام نمی‌دهند؟ آن هم در منطقه بحران خیزی که سالیانه شاهدیم چه حجم بالای تسلیحات از سوی کشورهایی همچون آمریکا به برخی کشورهای خاورمیانه فروخته می‌شود. طبیعتا دفاع حق مسلم هر کشور و هر جامعه‌ای است. این موضوع را بارها هم گفته‌ایم.


وی با اشاره به سفر وزیر اقتصاد آلمان به ایران و برگزاری پنجمین نشست مشترک گفت: فکر می‌کنم در همین شرایط هم می‌توان اقداماتی همچون ششمین نشست مشترک که قرار شد در آلمان برگزار شود، صورت گیرد و چنین اقدامات عملی می تواند بر تداوم برجام کمک کند.


قالیباف افزود: در کنار برجام برخی بحث‌های منطقه‌ای هم مطرح می‌شود که به نظر می رسد بحث‌های مهم یا درستی نیست. ایران نشان داده که در حوادثی که در منطقه رخ داده همواره نقش مثبتی در اجرای دموکراسی ایفا کرده است. ایران در منطقه طرفدار دموکراسی و تعیین سرنوشت کشورهای منطقه توسط مردم است. ما در برابر دخالت‌های بی رویه و یک جانبه امریکا در منطقه مقاومت و مخالفت داریم. مردم هر کشوری خودشان باید برای خودشان تصمیم بگیرند، مگر امروز آمریکا در عراق حضور ندارد، مگر میلیون ها دلار هزینه نمی کند تا در تصمیم‌گیری سیاسی اثر بگذارد، اما می‌بینیم مردمش تصمیم نهایی را می‌گیرند. این صحبت‌ها در رابطه با مسائل منطقه‌ای و دفاعی بیشتر مسائل حاشیه‌ای است که عمدتا با لیدری رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد. زیرا رژیم صهیونیستی آرامش منطقه را نمی‌خواهد و طبیعتا ایران این نوع رفتارها را قابل مذاکره نمی‌داند.


قالیباف با تاکید بر اینکه امیدواریم برجام بتواند مسیر درست خود را طی کند، افزود: به هر حال اگر اروپا بر تعهداتش بایستد می‌توانیم چارچوب برجام را پیش ببریم. در غیر این صورت اگر این چارچوب و حقوق ایران حفظ نشود، مطمئن باشید که ایران مصمم است مسیر دیگری را ادامه دهد. اروپا هم اگر بر مواضع خود نایستد و برای خودش تعیین تکلیف نکند، حتما در دراز مدت اروپا آسیب جدی خواهد دید. باید به یک فرد نادان فهماند که مسیر اشتباهی می‌رود نه اینکه همه به دنبال آن نادان حرکت کنیم. راه درست را نشان دهیم و از وی پیروی نکنیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با پرداختن به ارتباطات خوب ژرمن‌ها با ایران گفت: در شرایط کنونی شرکت‌های آلمانی ارتباطات خوبی با بخش‌های دولتی و خصوصی دارند که فکر می‌کنم زمان آن است به این روند همکاری سرعت ببخشیم. از همین رو به برگزاری هر چه زودتر نشست ششم و کمیسیون همکاری مشترک ایران و آلمان تاکید دارم.


خواهان آن هستیم که برجام بماند و ایران هم در برجام بماند


سفیر آلمان در دیدار با قالیباف با اشاره به اینکه یک سال و نیم است که در ایران است و در زمان مدیریت وی در شهرداری نیز در تهران بوده است، گفت: ایران کشور جالب توجهی است و فکر می‌کنم هیچ سمتی برای یک سفیر بهتر از سفیر ایران بودن، نیست.


مشائیل کلور برشتولد با بیان اینکه دیگر قاره‌ها از جمله اروپا به اندازه کافی از ایران شناخت ندارند، ادامه داد: در ایران سفرهای زیادی داشته‌ام و تقریبا به تمامی استان‌ها سفر کرده‌ام. ایران زیبا و دارای اقلیم بسیار متنوعی است. ما تلاش می‌کنیم که ایران را بهتر به خصوص به اروپا بشناسانیم. توریست های بسیاری هم از آلمان به ایران سفر می کنند. چون خودشان ایران را می‌بینند و تجربیات عینی شان را به آلمان منتقل می‌کنند. البته این یک امتیاز اقتصادی هم است که فکر می‌کنم جای رشد زیادی دارد.


وی با تاکید بر روابط خوب و تاریخی ایران و آلمان اظهار کرد: ایران کشوری در خاورمیانه است که خیلی به آلمان و مردم آلمان نزدیک است. اگر انسان به عربستان سعودی، عمان یا یمن سفر کند می‌تواند خیلی سریع تشخیص دهد که ایران خیلی به اروپا شبیه تر است. همچنین یک ارتباط فرهنگی هم بین دو کشور وجود دارد. آلمان‌ها عاشق حافظ هستند و گوته نویسنده آلمانی هم بسیار به این شاعر ایران زمین پرداخته است و قطعا این اتفاق بین آلمان با یکی دیگر از کشورهای عربی منطقه نمی‌توانست بیفتد چون ارتباط فرهنگی لازم وجود ندارد.


سفیر آلمان در ایران با اشاره به موضوع برجام گفت: آلمان به عنوان یک کشور غیرهسته‌ای برای رسیدن به توافقات هسته‌ای تلاش بسیار زیادی کرد تا برجام شکل بگیرد و بعد از آن هم همین طور. حالا این مشکل را داریم که یک نفر خارج شده و همین طور این مشکل که یکسری تحریم هایی اعمال شده یا قرار است اعمال شود که افراد ثالث را هم ممکن است شامل شود. این تحریم‌هایی که کشورهای ثالث را هدف قرار داده برخلاف قوانین بین الملل می‌دانیم. همچنان کاملا حمایت می‌کنیم و پشت برجام قرار گرفته‌ایم. این را بارها صدراعظم آلمان و وزیر امور خارجه آلمان هم تاکید کرده‌اند. ما و اتحادیه اروپا در تلاشیم که بتوانیم یک بسته پیشنهادی ارائه دهیم که بتوانیم برجام را سرپا نگه داریم. شاید نتوانیم آمریکا را جایگزین کنیم اما در تلاش هستیم بسته پیشنهادی تهیه کنیم که منافع ایران را هم تامین کند. امیدواریم که برجام پابرجا بماند. خواهان این هستیم ایران هم در برجام بماند و در همین راستا هم در تلاش هستیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب