دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1394 - 14:35

مصباحی‌مقدم: نتایج مذاکرات دستاورد یک جناح خاص نیست/ فقط 39 میلیارد دلارمان بلوکه شده است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکره‌کنندگان ما با دست پر و از موضع قدرت توانستند به مذاکره با شش قدرت جهانی بپردازند؛ چرا که حمایت های مقام معظم رهبری و ملت و مجلس در قدرت استدلال و بیان نمایندگان نظام در گفت‌وگو مقابل شش قدرت جهانی بسیار تاثیرگذار بود.
کد خبر : 28630

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم طی سخنانی در پیش خطبه‌های امروز نماز جمعه اظهار کرد: فعالیت های دانشمندان هسته‌ای ما و رساندن غنی سازی به 20 درصد و تعداد سانتریفیوژهای نصب شده به 19 هزار پشتوانه محکمی برای تیم مذاکره کننده بود تا از موضع بالا وارد مذاکرات شوند.


وی افزود: هیئت مذاکره کننده با قدرت و پشتوانه رهبری و ملت ایران وظیفه خود را ادا کرد، مذاکرات بعد از 23 ماه به نتایج اولیه دست یافت، البته حاصل توافق باید در مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد که خطوط قرمز و چارچوب های تعیین شده در متن نهایی تهیه شده منظور شده باشد و پس از اعلام نظر مجلس اقدامات بعدی انجام خواهد شد.


نماینده مردم تهران با بیان اینکه امیدواریم این توافق سرفصلی باشد برای حرکات بعدی نظام جمهوری اسلامی که حاصل 36 سال مقاومت ملت ایران است، تصریح کرد: البته در قضیه هسته‌ای حاصل حدود 20 سال فعالیت های هسته‌ای به حساب می آید. نتیجه مذاکرات بعد از نظارت و تائید نهایی متعلق به ملت شریف ایران است و دستاورد یک جناح خاص نیست، در برخی از رسانه ها می بینیم که در صدد هستند این موفقیت را به نفع یک جریان بدانند، در حالی که دولت هم نماینده کل ملت است و همانطور که رهبری فرمودند این مذاکرات از دولت قبل آغاز شده و تقاضای مذاکره از ناحیه آمریکا مطرح شد، البته باید گفت قدرت کار این دولت با مذاکره کنندگانش بسیار موثر بوده است.


اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است برای مقاومت در برابر فزون خواهی بیگانگان


مصباحی مقدم در ادامه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است برای مقاومت در برابر فزون خواهی بیگانگان و تاثیرگذاری نظام سلطه جهانی اظهار کرد: نظام سلطه می خواهد کشورهایی که مطابق الگوی آن عمل نمی کند را تسلیم کند و برای این کار نقاط ضعف آنها را مورد فشار قرار می دهد و تحریم‌ها یک روش برای به تسلیم کشاندن کشورها مقابل قدرت‌های سلطه گر جهانی است.


وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی منحصرا مرتبط به تحریم ها نیست، گفت: این طور نیست که اقتصاد مقاومتی منحصر به تحریم ها باشد، یعنی اگر تحریم ها برداشته شود نیاز ما به اقتصاد مقاومتی برطرف نخواهد شد.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران کشوری بزرگ با ظرفیت های اقتصادی فراوان است که باید از آن‌ها استفاده کنیم تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت هایمان می توانیم بخش اعظم نیازهایمان را در داخل تامین کنیم و وادرات را به سمت واردات سرمایه و فناوری هایی که نداریم ببریم.


وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی برای همه نظام جمهوری اسلامی ایران است و نه فقط برای شرایط تحریم گفت: اقتصاد مقاومتی تفاوت هایی با اقتصاد ریاضتی دارد که در حال حاضر کشورهایی مانند یونان، اسپانیا و ایتالیا دچار آن هستند و از جمله این تفاوت ها بدهی های سنگین این کشورهاست و شاهدیم که یونان 340 میلیارد دلار بدهی خارجی غیرقابل تسویه دارد.


ایران حدود 130 میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که گفته می‌شود 39 میلیارد دلار آن از منابع بلوکه شده است


مصباحی مقدم با اشاره به اینکه ایران یک دلار بدهی عقب مانده به خارج از کشور ندارد، افزود: ایران حدود 130 میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که گفته می‌شود 39 میلیارد دلار آن از منابع بلوکه شده است و دارایی های خارجی بانک مرکزی شامل تمام درآمدهای نفتی ماست و همچنین در صندوق توسعه ملی که از سال 80 شکل گرفته است تا کنون 70 میلیارد دلار ذخیره داریم که در حساب های خارجی بانک مرکزی است، پس ما نه تنها بدهی خارجی عقب مانده نداریم بلکه مطالبات گسترده ای پس از لغو تحریم‌ها خواهیم داشت که امکان استفاده از آن‌ها فراهم می‌شود.


وی توضیح داد: آن مقدار از منابع که دولت به بانک مرکزی فروخته و ما به ازای ریالی آن را دریافت کرده و صرف








ایران حدود 130 میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که گفته می‌شود 39 میلیارد دلار آن از منابع بلوکه شده است و دارایی های خارجی بانک مرکزی شامل تمام درآمدهای نفتی ماست و همچنین در صندوق توسعه ملی که از سال 80 شکل گرفته است تا کنون 70 میلیارد دلار ذخیره داریم که در حساب های خارجی بانک مرکزی است

هزینه های کشور شده است دیگر مال دولت نیست و متعلق به بانک مرکزی جمهوری اسلامی است و یک بار به صورت ریالی فروخته شده، پس دولت نمی تواند از آن منابع برای بودجه عمومی استفاده کند.


مصباحی مقدم با بیان اینکه اقتضاء اقتصاد مقاومتی این است که اتکای ما به درآمدهای نفتی کم شود، گفت: در سال 94 اتکای بودجه عمومی به درآمد نفتی به دلیل تحریم ها کاهش یافته و ما در بودجه 24 میلیارد دلار را در نظر گرفتیم. در حالی که در گذشته این رقم حدود 80 میلیارد دلار بود.


وی در ادامه به ویژگی های اقتصاد مقاومتی از جمله رشد پویا اشاره کرد و گفت: امروز در شرایط رکود و خروج از رکود هستیم و نرخ رشد ما حدود صفر است و هنوز به شرایط سال 90 نرسیده ایم، در حالیکه رشد پویا یعنی اقتصاد به صورت جهشی ارتقا یابد.


وی در ادامه به سیاست های ابلاغی برنامه ششم از سوی رهبری اشاره کرد و گفت: مجمع تشخیص به اصرار دولت تصمیم گرفت در برنامه پنج ساله برنامه ششم رشد 8 درصد را در نظر بگیرد، اما رهبری فرمودند میانگین رشد باید 8 درصد باشد که تحقق آن نیازمند جدیت و تلاش هر چه بیشتر دولت است.


مصباحی مقدم در ادامه به کشور چین به عنوان کشوری که در آستانه دست یافتن به جایگاه اول اقتصاد جهان است اشاره کرد و گفت: چین مبنای مصرف خود را به تناسب رشد اقتصادی افزایش نداد و در واقع مصرف و رفاه را با ضریب کمتری افزایش داد و اکنون توانسته است بازارهای جهانی را فتح کند اما متاسفانه شاهدیم تجار ایرانی به خرید کالاهای بنجول چینی و واردات آن به کشورمان اقدام می‌کنند در حالیکه باید کاری کنیم که کیفیت کالاهای تولید داخلی با قیمت مناسب بالا رود تا الگوی مصرف و سلیقه ایرانی را تحت تاثیر قرار دهد.


مصباحی مقدم در پایان تصریح کرد: ما نیازمند رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصاد مقاومتی هستیم که از جمله شاخص های اقتصاد مقاومتی رشد بالا و بهره بری بالا است که در این راستا برای تحقق آن رویکرد جهادی داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب