دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی:

مراکز ارائه خدمات به معلولان و سالمندان تخصصی می‌شود

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور راه اندازی مراکز تخصصی ارائه خدمات به معلولان و سالمندان و همچنین مراکز نگهداری موقت از کودکان مبتلا به اوتیسم در خراسان رضوی و گیلان را از اقدامات پیشرو این حوزه عنوان کرد و گفت: با تایید هیات دولت از ابتدای مهرماه یارانه مراکز روزانه اوتیسم به ۳۶۰ هزار تومان افزایش می یابد.
کد خبر : 28599

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسین نحوی‌نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در سی‌و پنجمین سالگرد تاسیس بهزیستی در تبیین و تشریح اقدامات این حوزه به راه‌اندازی مراکز تخصصی ارائه خدمات به معلولان و سالمندان در سال جاری خبر داد و گفت: در حال حاضر مراکز توانبخشی بطور عام خدمات ارائه می‌کنند که در نگاه جدید ابعاد تخصصی به خود خواهند گرفت، به طوری که در گروه سالمندان با توجه به اختلال آلزایمر، مراکز خدمات و توانبخشی ویژه بیماران آلزایمری و یا برای معلولان جسمی _ حرکتی، مراکز تحت حاد ضایعه نخاعی راه‌اندازی می‌شود.


معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با ابراز امیدواری نسبت به اجرای پایلوت این طرح تا پایان سال جاری، افزود: در حال حاضر 2 هزار کودک مبتلا به اوتیسم با سبقه بیش از یک دهه تحت پوشش بهزیستی هستند و تا پایان نیمه اول سال جشن راه‌اندازی پنجاهمین مرکز ارائه خدمات به کودکان اوتیسمی را برپا می‌کنیم.


وی در ادامه با اشاره به ارائه خدمات این مراکز به صورت روزانه، تصریح کرد: برای اولین‌بار راه‌اندازی پایلوت مراکز نگهداری موقت از کودکان مبتلا به اوتیسم در خراسان رضوی و گیلان در دستور کار قرار گرفته است که به صورت شبانه‌روزی اما موقت برای رفاه حال خانواده‌ها راه‌اندازی می‌شود، با این حال ارائه خدمات به این کودکان بسیار دشوار است به طوری که برای هر کودک مبتلا به اوتیسم، یک مربی لازم است که این امر هزینه سنگینی را نیز برای بهزیستی به همراه دارد.


نحوی‌نژاد، ادامه داد: خوشبختانه به کمک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور سال جاری حداقل 25 درصد افزایش یارانه را برای این مراکز خواهیم داشت که با تایید هیات دولت از ابتدای مهرماه یارانه 300 هزار تومانی به 360 هزار تومان افزایش خواهد یافت.


معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از تغییر ساختاری در حوزه توانبخشی خبر داد و گفت: در صورت تصویب شورای راهبردی ساختار این حوزه چینش معلول‌محوری به خود خواهد گرفت، چنان که این معاونت در سه دفتر توانبخشی معلولان ذهنی و روانی و توانبخشی حرفه‌ای، دفتر معلولان جسمی _ حرکتی و توانبخشی پزشکی و دفتر سالمندان و توانبخشی اجتماعی به جامعه هدف خدمات ارائه می‌کند و هریک واحد مطالعاتی در خود جای می‌دهند.


وی به تجهیز معلولان به وسائل کمک توانبخشی اولیه در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: برای تحقق این امر 140 میلیارد تومان هزینه لازم است که امسال اعتبار ما برای آن 34 میلیارد تومان است، لذا امیدواریم با اعتبار محدود و مدیریت مناسب نیازهای اولیه معلولان نیازمندان را برطرف کنیم، اما درخصوص فناوری‌های نوین بهزیستی نقش آگاهی‌بخشی را برای معرفی به این افراد ایفا می‌کند مگر برای معلولان نخبه (دارای مدرک PHD) با ویژگی برتر اجتماعی.


نحوی‌نژاد، به توزیع عادلانه وسائل کمک توانبخشی براساس نقشه نیازمندی کشور اشاره کرد و افزود: امسال نیز سومین نمایشگاه وسائل کمک توانبخشی معلولان برگزار می‌شود که می تواند عرصه خوبی برای صنعتگران داخلی باشد.


معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون و 100 هزار معلول در بهزیستی پرونده دارند، افزود: از این تعداد 350 هزار نفر کمک ماهیانه مستمر، 13 هزار معلول ضایعه نخاعی حق پرستاری، 85 هزار نفر از یارانه خدمات شبانه‌روزی بهره‌مند می‌شوند، همچنین 420 هزار معلول روستایی نیز تحت پوشش CBR هستند.


وی در پایان به حذف 5 درصد استخدام معلولان در بازنگری قانون جامع حمایت از معلولان اشاره کرد و یادآور شد: این حذف از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی صورت گرفته است و قانون جذب 3 درصد با الزام دستگاه‌های اجرایی به قوت خود باقی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب