دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1397 - 13:47
آنا گزارش می‌دهد؛

اختلافات درون حزب اعتماد ملی بالا گرفت/ تلاش‌های بی‌نتیجه برای فرافکنی

دومین کنگره حزب اعتماد ملی با درگیری و تنش بین اعضا به حاشیه کشیده‌شد. حاشیه‌هایی که آینده سیاسی این حزب را در هاله‌ای از ابهام فرو برده‌است.
کد خبر : 283020

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، دومین کنگره حزب اعتماد ملی پس از یک وقفه 10 ساله، با تشنج و درگیری میان اعضای حزب برگزار شد. گفته می‌شود ریشه درگیری‌ها در حزب استعفای حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا قائم مقام دبیر کل است.


یک منبع آگاه در تشریح وقایع شب گذشته کنگره حزب اعتماد ملی با بیان اینکه اتفاق روز گذشته یک نوع بدفهمی از موضوع بود و عده‌ای با اغراض خاص جنجال آفرینی کردند به خبرنگار آنا، گفت: مدت‌های مدیدی میان دو طیف حجت‌الاسلام منتجب‌نیا و دفتر سیاسی حزب مشکلاتی وجود داشت و حدود یکسال بود که آقای منتجب‌نیا حزب را رها کرده بودند و رفته بودند و به همین دلیل هم آقای کروبی هیأتی را به نام هیأت اجرایی برای هماهنگی فعالیت‌ها و ادامه کار حزب معرفی کرده بودند.


وی افزود: آقای منتجب نیا خودش حزب را رها کرده بود و رفته بود، عده‌ای که می‌خواستند در پناه وی کارهایی بکنند اصرار داشتند منتجب نیا در سمت قائم مقامی حزب بماند و البته آقای کروبی هم اعلام کرده بودند که منتجب نیا همچنان قائم مقام حزب است و با دوستان همکاری کند.


این مقام آگاه در حزب اعتماد ملی با بیان اینکه طیف منتسب به منتجب نیا تلاششان این بود که کنگره را با میل خودشان برگزار کنند، اظهار کرد: آنها لیستی 350 نفره از دفاتر شهرستان‌ها که منتجب نیا معرفی کرده بود، تهیه کردند و به وزارت کشور ارائه دادند مبنی بر اینکه کنگره را با اینها برگزار می‌کنیم.


وی تصریح کرد: هفته قبل دفتر سیاسی و هیأت اجرایی حزب که در نبود منتجب‌نیا زحمات زیادی برای حزب اعتماد ملی کشیده بودند، اعلام کردند که می‌خواهند کنگره برگزار کنند که این کار دفتر سیاسی با واکنش منتجب نیا روبرو شد و وی به وزارت کشور پیغام داد که اینها حق ندارند کنگره برگزار کنند و خود را به عنوان قائم مقام حزب مسئول برگزار کننده کنگره معرفی کرد.


این مقام آگاه اضافه کرد: گفت‌وگوهایی در زمینه این اختلافات صورت گرفت و در نهایت طبق اساسنامه حزب مشخص شد که شورای مرکزی حزب به عنوان عالی‌ترین رکن تصمیم‌گیری برای برگزاری کنگره است و نه قائم مقام حزب و نه دبیر کل! بنابراین وزارت کشور هم متقاعد شد که شورای مرکزی باید این کار را انجام دهد.


وی بیان داشت: طی جلساتی که در روزهای گذشته میان دفتر سیاسی و آقای منتجب نیا برگزار شد، به توافق رسیدند که با توجه به شرایط خاص حزب، کنگره برگزار شود تا بتوانند از مجمع عمومی حزب زمان بگیرند و با یک رای قیام و قعودی در یک مدت کوتاه 6 ماه، با همین شورای مرکزی ادامه فعالیت دهند تا مقدمات برگزاری کنگره فراهم شود، کنگره ای که واقعا در آن انتخابات برگزار شود. آقای منتجب نیا هم قبول کردند. اما دیشب وقتی بحث رای گیری با قیام و قعود مطرح شد، آقای بیگدلی با توجه به اینکه در جریان تمام گفت‌وگوها هم بود، شروع به پرخاشگری و سرو صدا کرد و گفت انتخابات طبق نامه‌ای که در دست من است باید همین الان باید برگزار شود و آقای کروبی خودش هم می‌خواهد کاندیدا شود.


این مقام آگاه گفت: ما به آنها گفتیم اکنون زمان و امکان برگزاری انتخابات نیست؛ بنابراین فرصت می‌گیریم و در زمان دیگری انتخابات را برگزار می‌کنیم؛ ولی آنها قبول نکردند. تصور عمومی هم این بود که اینها احساس می‌کنند، اگر زمان به دست بیاید و هیأت اجرایی و شورای مرکزی کار را به دست بگیرند، این تیمی که آقای منتجب‌نیا و بیگدلی با چند نفر دیگر راه انداخته‌اند، دیگر جایگاهی در حزب نخواهند داشت؛ بنابراین با این رویکرد جنجال آفرینی کردند که اگر حزب برای ما نباشد، بهتر است اصلا نباشد.


این مقام آگاه در حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: خوشبختانه رای‌گیری حزب، قبل از شلوغ‌کاری‌ها با حضور نماینده وزارت کشور صورت گرفت و نتیجه آن این شد که شورای مرکزی طی 6ماه به کار خود ادامه دهد تا بتواند کنگره را برگزار کند و امیداریم تا انتخابات بعدی حصر برداشته شود و کنگره با حضور کروبی برگزار شود؛ در غیر این صورت کار حزب متوقف نشود و هیأت اجرایی و شورای مرکزی کار را ادامه دهند.


تلاش‌های بی‌نتیجه برای فرافکنی در حزب


به گزارش آنا، حزب اعتماد ملی با انتشار بیانیه‌ای منشأ درگیری‌های شب گذشته را برخی احزاب اصلاح‌طلب مانند حزب ندای ایرانیان و حزب هدا معرفی کرد که در بخشی از این بیانیه آمده است "هنگامی که مجری برنامه از خروج اعضای غیر عضو حزب اعتماد ملی ناامید شد، شرکت کنندگان در کنگره به دو دسته تقسیم شدند، بخشی خواستار تنفس در جلسه شدند تا افراد عضو حزب برای تشکیل کنگره از افراد غیرعضو جدا شوند و بخشی نیز خواستار انتخاب هیئت رئیسه کنگره با حضور همه افراد حاضر در جلسه افتتاحیه اعم از اعضای عضو و اعضای غیرعضو حزب اعتماد ملی در کنگره شدند، در نتیجه مشاجره لفظی صحن کنگره را در بر گرفت و در عین حالی که تعدادی از اعضای احزاب ندا و همبستگی دانش‌آموختگان (هدا) خود را با افتخار به جایگاه هیئت رئیسه خودخوانده رسانده بودند با اعتراض واقعی تعداد قابل توجهی از اعضای فعال حزب اعتماد ملی مخصوصاً کسانی که از اقصی نقاط کشور به‌نمایندگی از سایر هم‌حزبی‌های خود در این کنگره حضور یافته بودند قرار گرفتند و کنگره با اعلام رئیس شورای اجرایی حزب اعتماد ملی بدون هیچ گونه مصوبه‌ای نیمه‌تمام باقی ماند."


اما حزب ندای ایرانیان در بیانیه‌ای این ادعا را تکذیب کرد و "ضمن اظهار تأسف از وقایع پدیدآمده در روند برگزاری دومین کنگره حزب اعتماد ملی، هرگونه حضور سازماندهی‌شده اعضای خود را در کنگره این حزب تکذیب و بر التزام به رعایت دقیق قانون احزاب و احترام به استقلال سیاسی و تشکیلاتی همه احزاب به‌خصوص احزاب دوست و برادر تأکید کرد."


به‌نظر می‌رسد تنش و درگیری بین اعضای این حزب در حدی است که نمی‌توانند به‌راحتی تکلیف آینده اعتماد ملی را مشخص کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب