دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ورزشکاران چه نکاتی را باید در ماه رمضان رعایت کنند؟

متخصص تغذیه با اشاره به رعایت نکات ضروری برای ورزشکاران روزه دار، الزامات ورزشی در این ایام را توضیح داد.
کد خبر : 282359

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه در خصوص نکاتی که ورزشکاران باید در ماه رمضان رعایت کنند، اظهار کرد: ورزشکارانی که روزه می گیرند، به دلیل نوع فعالیت، انرژی زیادی مصرف می کنند؛ در نتیجه تعریق زیاد باعث از بین رفتن آب بدنشان می شود، خصوصا اگر فعالیتشان در فضای باز و زیر نور خورشید باشد این تعریق بیشتر هم خواهد شد.


این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه ورزش در زیر نور آفتاب به افراد توصیه نمی شود، بیان کرد: ورزشکاران یا باید بعد از افطار ورزش کنند یا اگر در طول روز قصد ورزش کردن دارند، باید در جایی که آفتاب نیست فعالیت خود را انجام دهند و مکان ورزش دمای متعادلی داشته باشد.
بهترین افطار برای ورزشکاران
عزیزی در خصوص بهترین انتخاب افطاری برای ورزشکاران ادامه داد: ورزشکاران باید در زمان افطار از مواد پروتئینی استفاده کنند؛ کربوهیدرات و سبزیجات به میزان کافی مصرف شود، میزان مصرف این مواد بستگی به نوع فعالیت آنها دارد، ورزشکاران هر چقدر فعالیت بیشتری داشته باشند، باید پروتئین بیشتری دریافت کرده اما در عین حال باید افطار خود را سبک انتخاب کنند.
وی افزود: افطار می تواند نان، پنیر، سبزی، تخم مرغ، سبزیجات، سوپ و غذاهایی از این قبیل باشد؛ ورزشکاران می توانند پس از صرف افطار، شامی سبک انتخاب کنند اما میزان آن باید کم باشد؛ در وعده سحر هم غذایی که در وعده نهار میل می کردند، مصرف شود.
نحوه صحیح مصرف سحری برای ورزشکاران
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه افراد پس صرف سحری و شام نباید بلافاصله بخوابند، عنوان کرد: افراد حداقل 30 دقیقه پس از سحری، باید بخوابند؛ بهتر است بعد از خواندن نماز، کمی صبر کنند تا غذایشان کمی هضم شده سپس بخوابند.
عزیزی در خصوص نحوه مصرف سحری برای ورزشکاران اظهار کرد: این افراد نباید سحری را خیلی سنگین میل کنند؛ باید مانند روزهای معمولی غذا مصرف شود، چرا که معده سنگین برای این افراد مضر است و سلامت آنان را به خطر می اندازد، افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند و در طول روز مدام نوشیدنی مصرف می کردند ، باید این کمبود آب را در زمان افطار و سحر جبران کنند.
وی با تاکید بر اینکه افراد ورزشکار باید زمان فعالیت خود را در ماه رمضان تغییر دهند، گفت: اولین نکته این است که زیر نور آفتاب ورزش نکنند، اما اگر مجبور به انجام فعالیت هستند باید در اول روز قبل از ظهر ورزش کرده، پس از آن، در بعد از ظهر استراحت کنند، فعالیت زیاد در طول روز باعث کاهش شدید انرژی و تحلیل بافت عضلات ورزشکاران می شود که به سلامتی آنان ضرر می رساند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: افراد ورزشکار می توانند از مواد کنسروی در ماه رمضان استفاده کنند، اما باید از نوع کم نمک استفاده شود؛ در ترکیبات مواد کنسروی هم نمک زیادی به کار رفته است که باعث تشنگی زیاد در طول روز می شود، مصرف آب زیاد در زمان سحر و افطار در رفع تشنگی روز تاثیر چندانی ندارد چرا که آب به سرعت دفع می شود، اما افراد با نوع مناسب فعالیت خود می‌توانند از تعریق بیش از حد جلوگیری کنند و کمتر در روز دچار تشنگی شوند.
عزیزی با اشاره به اینکه افراد ورزشکاران می تواند در طول روز پیاده روی آرام و سبک داشته باشند، یاد آور شد: پیاده روی آرام بهترین نوع ورزش در ماه رمضان است، چرا که آسیب کمتری به ورزشکار وارد می کند، در عین حال او فعالیت خود را دارد و باعث ضعف عضلات نمی شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب