میر: دانشگاه، آموزش مبتنی بر ایجاد شغل، کار و حل مشکلات جامعه را دنبال کند
دکتر سلطانعلی میر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به سی و ششمین سالگرد راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی در سختترین شرایط که داوطلبان مشتاق به تحصیل در پشت دروازههای کنکور مانده بودند به کمک ملت و مردم شتافت و بخش عظیمی از این رسالت آموزشی را در کشور برعهده گرفت.»
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دانشگاه حضوری حهان است افزود: «این دانشگاه در امر آموزش به کمک وزارت علوم شتافت. دانشگاه آزاد اسلامی با بالاترین و بهترین امکانات از اعضای هیات علمی گرفته تا امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و گستردگی و پراکندگی جغرافیایی در کشور فضای آموزشی و امکانات آموزشی مناسبی ایجاد کرد.»
رئیس واحد زاهدان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزشی رسالت خطیر و سنگینی را بر عهده دارد، ادامه داد: «امروز برای دانشگاه افتخار همین بس که بیش از یک سوم مسئولیت آموزشی استان سیستان و بلوچستان و تربیت دانشجو را بر عهده دارد. یعنی از جامعه آماری ما که حدود صد هزار است آموزش سی هزار نفر آن را دانشگاه آزاد بر عهده دارد.»
میر افزود: «دانشگاه آزاد رتبه های علمی و پژوهشی کل کشور را به خود اختصاص داده است و حتی در دنیا هم از جایگاه بالایی برخوردار است و کمک خوبی به توسعه استانها و به اقتصاد مقاومتی کرده و در هرجای کشور دانشگاه رشد توسعه و شکوفایی اقتصادی، فکری، فرهنگی و تعالی علمی را بر عهده داشته است.»
وی بیان کرد: «هیچ دانشگاهی نداریم که از مهد کودک تا phd ظرفیت عظیم آموزشی داشته باشد. بحمدالله دانشگاه آزاد از آموزشگاه متوسطه، سما، واحدها و مراکز آموزشی را دارد و این گستردگی متصل به هم است. هیچ کجا نداریم که از دبستان تا مقطع دکتری مسئولیت آموزش و تعلیم و تربیت را بر عهده بگیرد. این مسئله بینظیر است یعنی دانشگاه آزاد اسلامی از صفر شروع میکند تا مرحله نهایی که فرد را تبدیل به نیروی متخصص می کند و تحویل جامعه می دهد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان درباره رویکرد جدید این دانشگاه گفت: «بحمدالله دانشگاه تحت امر ولی فقیه است. نهاد انقلابی هست و بر اساس منویات مقام معظم رهبری و آنچه کاروان انقلاب و خون شهدا بوده پیش می رود.»
میر درباره نقاط ضعف دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: «این دانشگاه نسبت به مراکز دیگر نقاط قوت بیشتری دارد و کیفیت بخشی آموزش و تعالی فکری و فرهنگی تنها نکته ای است که باید بیشتر به آن توجه کرد و نکته بعدی این است که بین عرضه و تقاضا تناسب کمتر برقرار است.»
رئیس واحد زاهدان راهکار این مشکل را بیان و اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت علوم، وزارت بهداشت و شورای فرهنگ عمومی بستر بازبینی آموزش عالی کشور را فراهم کنند. دانشگاه باید آموزش مبتنی بر ایجاد شغل، کار و حل مشکلات اقتصادی جامعه داشته باشد.»
وی بیان کرد: «گسست بین بخش آموزش و پژوهش با بخش اجرایی باعث شده این دو بخش با هم لینک نباشند و نتوانند از ظرفیت عظیم دانشگاهی استفاده کنند. بخشی از آن به دانشگاه و بخش دیگر آن به سیستم اجرایی برمی گردد که سیستم اجرایی احساس بینیازی نسبت به آموزش عالی و دانشگاه می کند. معتقدم که این خلأها باید برطرف شود.»
میر درباره با دستاورد شاخص استان سیستان و بلوچستان در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «این دانشگاه در حوزه پژوهشی رتبه هفتم را به دست آورده است. در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری بهترین امکانات را در کشور داراست؛ در حوزه اعضای هیات علمی بهترین شاخص را در شرق کشور دارد و کیفیت آموزشی و ظرفیت بالایی دارد و حتی توانمندی آن را دارد که دانشجویان خارجی از کشورهای همسایه را پذیرش کند.»
انتهای پیام/