فارغالتحصیلان رشتههای مهارتی بدون کنکور به دانشگاه فنیوحرفهای میروند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی زرافشان در نشست انعقاد تفاهمنامه همکاری آموزشی معاونت آموزش متوسطه با دانشگاه فنی و حرفه ای، گفت: یکی از مسایل امروز وامع بحث اشتغال است که این امر بدون کسب مهارت امکانپذیر نیست، بنابراین ارائه آموزشهای مهارتی به دانشآموزان لازم و ضروری است.
تنها 25 درصد شاغلین دارای مدرک دانشگاهی هستند
وی افزود: آمارهای وزارت کار نشان میدهد سرمایه گذاری در مقاطع پایینتر از دیپلم به نحوی که منجر به شغل شود اثربخشتر از مقاطع بالاتر است به گونهای که اکنون نتایج بررسیها نشان میدهد 75 درصد شاغلان کشور دارای مدرک دیپلم هستند و تنها 25 درصد شاغلان دارای مدرک دانشگاهی هستند.
زرافشان با بیان اینکه در برنامه ششم، توسعه کمی و کیفی آموزشهای مهارتی یک تکلیف قانونی تعیین شده است، یادآور شد: بنابراین باید 50 درصد دانشآموزان مقطع متوسطه در شاخههای فنی و حرفهای و کاردانش مشغول به تحصیل شوند. بنابراین آموزشها باید به گونهای باشد که دانشآموزان پس از اخذ دیپلم بتوانند وارد بازار کار شوند. به همین جهت تفاهمنامهای با دانشگاه فنی و حرفهای منعقد شد تا بر اساس آن دانشآموزان پس از اخذ دیپلم بتوانند به مرتبه تکنسینی برسند و با دریافت مدرک کاردانی وارد بازار کار شوند.
وی با تاکید براینکه خوشبختانه فضا و همکاری بین وزارت آموزشوپرورش و دانشگاه فنیوحرفهای مناسب است، خاطرنشان کرد: وزارتآموزشوپرورش در شورای پذیرش دانشجو بحث ورود دانشآموزان را به دانشگاه مطرح کرده است.
ادامه تحصیل پس از فارغالتحصیلی در آموزش عالی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش با اشاره به تشکیل کارگروه مشترکی با دانشگاه فنی و حرفهای، بیان کرد: امیدواریم ظرف یکسالی که فرصت داریم برنامههای درسی را بازنگری کنیم و با مساعدت دانشگاه این زمینه را فراهم کنیم. تمام فارغ التحصیلان در کنکور 97 میتوانند وارد آموزش عالی شوند که امید است با انعقاد این تفاهم نامه روال برای کنکور 98 نیز اینگونه باشد.
زرافشان در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه بر اساس این تفاهمنامه دانشگاه فنیوحرفهای به دانشآموزان و وزارت آموزشوپرورش چه خدماتی ارائه خواهد کرد، گفت: یکی از محورهای این تفاهم نامه تربیت نیروی انسانی به خصوص هنرآموز و استادکار برای هنرستانها است. بر اساس این تفاهمنامه بنا شده دانشگاه فنیوحرفهای طی آموزشهای یکساله و بر اساس ماده 28 نیروهای جذب شده را آموزش دهد.
وی با بیان اینکه مهمترین اولویت این تفاهمنامه ارائه آموزشهای مهارتی به دانشآموزان است، یادآور شد: بنا شده است علاوه براینکه دانشآموزان پس از فارغ التحصیلی وارد دوره کاردانی شوند بتوانند از ظرفیتهای دانشگاه برای سپری کردن دورههای کارورزی و کارآموزی نیز استفاده کنند.
گسترش همکاری وزارتآموزش و پرورش با دانشگاه فنی و حرفهای در سطح استان
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش قدم دیگر این تفاهمنامه را توسعه همکاری با دانشکدههای فنی و حرفهای استانها مطرح کرد و افزود: قرار شده است در گام بعدی معاونتهای آموزش متوسطه استانها با آموزشکدهها وارد مذاکره شوند و از ظرفیتهای موجود بهرهمند شوند.
زرافشان یکی دیگر از بندهای این تفاهمنامه را تاسیس هنرستانها در جواد دانشکدههای فنی و حرفهای دانست و یادآور شد: بنا شده با اجرای این بند دانشآموزان از زمان انتخاب رشته دوره 5 ساله آموزشی را سپری کنند.
انتهای پیام/