بررسی مشکلات ارزی در جلسه کمیسیون ویژه تولید ملی و صنایع
حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره فعالیتهای صورت گرفته برای ساماندهی بازار ارز با بیان اینکه تصمیمگیریهایی برای ساماندهی صورت گرفته و سامانه ارزی راهاندازی شده است، اظهار کرد: در جلسه مشترک کمیسیون ویژه تولید ملی و صنایع که با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، معاون وزیر صنعت، رئیس سازمان توسعه تجارت و نماینده بخش خصوصی برای رفع موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان برگزار کردیم قرار شد، کارگروهی تشکیل شود و نظرات بخش خصوصی را استماع کنیم که این کارگروه امروز (چهارشنبه) تشکیل و مسیر را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه پیش از این عنوان شده بود، ممکن است 20 درصد صادرکنندگان در سامانه نیما ثبت نام نکنند، تصریح کرد: برای ساماندهی این 20 درصد نیز راه حل داریم. یکی از برنامهها این است که بازگرداندن صدردصد منابع الزامی نباشد و 5 درصد در اختیار تجار قرار گیرد. همچنین صادرات به کشورهای همسایه، صادرات در قبال واردات از دیگر برنامههایی پیشنهادی بود.
فولادگر تصریح کرد: واردکنندگان هم مواردی داشتند، مانند اینکه نرخ گشایش اعتبار را چگونه میخواهند با آنان حساب کنند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: موارد و مشکلاتی وجود دارد که سخنگوی دولت از آنان به عنوان مسائل جزئیتر یاد کردند؛ مانند مشکلات ارزی برای کسانیکه میخواهند به مسافرت بروند و امثالهم که دسترسی آنان به بازار آزاد سخت شده است، ما میدانیم نرخ های بازار، واقعی نیستند و نرخ 4200 تومان هم نمیتواند نرخ رسمی باشد و باید نرخ ارز شناور باشد. بنابراین باید پاسخگو باشد.
به گزارش آنا، جهانگیری در جلسه ستاد اقتصادی ساماندهی امور ارزی کشور با اشاره به حمایت همه دستگاه ها و ارکان نظام از اجرای سیاست های جدید ارزی افزود: این سیاست ها موجب جلوگیری از خروج سرمایه های ملی، مقابله با قاچاق، حمایت از تولید داخلی و نیز ایجاد اطمینان در مردم و فعالان اقتصادی برای ثبات و پیش بینی پذیر کردن اقتصاد کشور می شود و دولت کمترین تردیدی درخصوص موفقیت این سیاست ها ندارد و با قدرت این سیاست ها را اجرایی خواهد کرد.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: با توجه به اینکه دولت نیازهای واقعی ارزی را تامین می کند و اگر کسی برای واردات کالا نیاز به ارز داشته باشد می تواند با مراجعه به نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) ارز به قیمت مصوب 4200 تومان دریافت کند، منطقی نیست که کسی برای واردات کالا از بازار سیاه ارز تهیه کند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه موضوع مدیریت بازار ارز کشور و تامین نیازهای واقعی مردم به ارز موضوع اصلی دولت است، اظهار داشت: نیازهای جاری کشور به ارز، با بازگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد مرتفع خواهد شد و در این زمینه برنامهریزی شده است تا همانند سال گذشته حداقل ماهانه 3 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به چرخه اقتصاد کشور بازگردد.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: دولت به اندازه کافی ابزار لازم برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور را دارد و با هماهنگی همه صادر کنندگان در صدد است علاوه بر شفاف سازی مبادلات ارزی و پولی، اقتصاد کشور را در برابر تکانه های خارجی مقاوم سازی کند.
جهانگیری افزود: با اختصاص منابع اعتباری و ریالی لازم برای خرید ارز به قیمت رسمی از صادر کنندگان کالا توسط بانک مرکزی، روند واریز ارز ناشی از صادرات غیرنفتی به اقتصاد کشور تسریع خواهد شد.
انتهای پیام/