مغز چگونه تصمیمگیری میکند؟
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از Oxford، جمعآوری اطلاعات قبل از تصمیمگیری یکی از نشانههای هوش و ذکاوت است. حالا گروه تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد موفق به درک اتفاقاتی شده است که قبل از تصمیمگیری در مغز رخ میدهد.
تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد به سرپرستی پروفسور گرو میسنباک در این مطالعه از مگس میوه برای تشخیص غلظتهای مختلف از یک رایحه استفاده کردند. میسنباک پیش از این گروه کوچکی از 200 سلول عصبی را در مغز شناسایی کرده بود که نقش مهمی در فرآیند تصمیمگیری داشتند.
تیم تحقیقاتی در مطالعه جدید دریافت که این سلولهای عصبی با تغییر ولتاژ در سطحشان، شواهد و نشانههایی را برای انتخابهای جایگزین جمعآوری میکنند. این تغییرات با گذشت زمان روی هم انباشته میشوند تا این که به نقطه حساس و آماده انفجاری میرسد؛ در اینجا سلول عصبی یک ضربان الکتریکی بزرگ تولید میکند. این ضربان نشان میدهد که یک تصمیم گرفته شده است.
تیم تحقیقاتی آخرین یافتههای خود را در مجله «سلول» منتشر کرده است.
دکتر لوکاس گرانچر، در این باره میگوید: «گروه تحقیقاتی ما موفق به کشف پایه فیزیکی سادهای برای این فرآیند شناختی شده است».
وی در ادامه افزود: «تحقیقات ما نشان میدهد که مولفه آنالوگی مهمی برای این فرآیند شناختی وجود دارد. گاهی اوقات افراد مغز را با یک ماشین دیجیتال مقایسه میکنند که با موجی از ضربانها و سکونها کار میکند. اما به نظر میرسد که این سکونها با محاسبات آنالوگی پر شده است».
نورونهای مرتبط با تصمیمگیری با حضور یک مولکول تنظیمکننده ژنتیکی به نام «FoxP» مشخص میشوند.
FoxP تعیین میکند که چه مدارک و شواهدی اضافه یا حذف شوند. مگسهای میوه با FoxP غیرفعال بیش از اندازه جاذب شوک الکتریکی تولید کردند که این امر باعث شد تغییرات ولتاژ سلول به شدت کاهش پیدا کند. بنابراین فرآیند تصمیمگیری آنقدر زمان میگیرد که باعث شک مگس میشود.
مگسهای میوه یک ژن FoxP دارند در حالی که انسانها چهار ژن مرتبط با این ژن دارد. «FoxP1» و «FoxP2» با هوش و توسعه شناختی در انسان مرتبط هستند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/