فیلم دینی نشان دادن مظاهر مذهبی نیست/ نگاه دینی به مقوله فیلم و سینما
ساسان فلاحفر؛ مستندساز روحانی کشورمان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا با اشاره به اینکه در لباس روحانیت مساله فیلمسازی برای او جدی شده است، در توضیح زبان دین و زبان سینما بیان کرد: همه مدیومها از جمله مدیوم سینما میتواند دینی باشد و میتوان با آنها به شکل دینی برخورد کرد این برخورد بستگی به نگاه ما دارد به عنوان مثال نگاه و برخورد من با سینما و فیلمسازی برخوردی دینی است.
وی در خصوص عملکرد سینما در مورد مسایل دینی اظهار کرد: سینمای ایران طی سالهای اخیر در خصوص مسایل دینی فاجعهوار عمل کرده است و عدهای حضور دارند که تنها برای کاسبی، اشاعه سبک زندگی غربی و یا شهرت و پول هستند اما از طرفی هستند کارگردانی مانند استاد ابراهیم حاتمیکیا که عموم فیلمهایی که ساخته است درونمایه دینی، اعتقادی و درست دارد و خطش را درست رفته است.
فلاحفر ادامه داد: سینماگر ایرانی فکر میکند فیلم دینی ساختن این است که چند نفر در فیلم نماز بخوانند، نذری پخش کنند، قهرمانان داستان ریش داشته باشند و ... اما اینها مفهوم سینمای دینی نیست. به عنوان مثال فیلم سینمایی «بادیگارد» هیچ کدام از این مولفههای ظاهری فیلم دینی را ندارد اما در عمق یک فیلم کاملا دینی است.
کارگردان مستند «جنگ، دوربین، من» با اشاره به کمکاری مستندسازان گفت: با اینکه کم کاری مستندسازان قابل توجیه نیست ولی از طرفی کسانی هم باید در عرصه مدیریت فرهنگی حضور داشته باشند که خط و ربطها را برای مستندسازان و حتی فیلمسازان بخش داستانی تبیین کرده و راه درست را به آنان نشان دهند.
انتهای پیام/