دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون اجتماعی وزارت بهداشت:

پنج میلیون نفر در کشور به دیابت مبتلا هستند

معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: حدود پنج میلیون نفر در کشور به بیماری دیابت مبتلا هستند و بر اساس ارزیابی های موجود، حدود پنج میلیون نفر نیز در آستانه ابتلا به این بیماری قرار دارند.
کد خبر : 276921

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت،‌محمد هادی ایازی در نخستین مجمع سلامت که در شهرستان ساوه در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، افزود: بیشتر افرادی که در آستانه ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند، از وضعیت خود غافل هستند.فشار خون بالا نیز از جمله عارضه‌هایی است که بیشتر شهروندان از ابتلای به آن آگاه نیستند و بر همین اساس، وزارت بهداشت، تصمیم دارد همگام با سازمان جهانی بهداشت، ایجاد کانون‌های سلامت محله و نیز مجامع سلامت را در دستور کار قرار دهد.
ایازی ادامه داد: در سال 1395 حدود 333 هزار نفر مصدوم و مجروح سوانح رانندگی به ثبت رسید که به دلیل رعایت نشدن اقدامات پیشگیرانه، بسیاری از تخت‌های بیمارستانی کشور اشغال شد. اقدامات خود مراقبتی و کنترلی که از سوی شهروندان انجام می‌شود، در افزایش طول عمر و ضریب امید به زندگی بسیار موثر است و رشد این شاخص‌ها پس از انقلاب هم بدین معناست که مردم برای سلامت خود اهمیت بیشتری قائل هستند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت،‌ درمان و ‌آموزش پزشکی، گفت: این وزارتخانه در 25 درصد از موارد مرتبط با حوزه سلامت شهروندان به ویژه بیماری‌های غیر واگیر،‌ مسئولیت دارد و 75 درصد مسئولیت برعهده سایر نهادها و وزارتخانه‌ها است. بهره‌گیری از تمام این ظرفیت‌ها موجب کاهش عوامل مرگ و میر زودرس و نیز جلب مشارکت‌های مردم می‌شود.
وی ادامه داد: حاکمیت با تسهیل زمینه‌های زیست بهتر مانند تثبیت اشتغال، معیشت و‌ ازدواج می‌تواند در تامین سلامت اجتماعی نقش موثری داشته باشد. همچنین مشارکت سازماندهی شده مردم نیز سبب کاهش نابرابری‌ها و همگانی کردن سلامت در جامعه می‌شود.
معاون وزیر بهداشت با یادآوری بند 2 سیاست‌های کلی نظام سلامت،‌ اظهار کرد: این بند نیز ناظر به لزوم مشارکت سایر نهادهای حاکمیتی در کنار وزارت بهداشت و نیز مشارکت دادن شهروندان در حوزه سلامت همگانی است.
ایازی تاکید کرد: کانون‌های سلامت باید در همه محلات شهری برای دسترسی مردم ایجاد شود و این امر مصداق واقعی عدالت در توزیع امکانات است. همچنین، تشکیل مجمع سلامت محلات متشکل از نمایندگان مردم، اساتید دانشگاه و افراد شاخص نیز در هر محله باید پیگیری شود. این در حالی است که در بیشتر کشورهای جهان این مهم، به اجرا درآمده است.
معاون وزیر بهداشت، با بیان اینکه فلسفه اصلی شکل گیری کانون‌های سلامت در محلات شهری کمک به تحقق اصل عدالت اجتماعی و بررسی موشکافانه نیازهای حوزه سلامت شهروندان است، تاکید کرد: کانون‌ها و مجامع سلامت باید به سرعت در همه شهرهای استان مرکزی به خصوص شهر صنعتی ساوه ایجاد شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب