تدوین نظام جامع مراقبت و پیشگیری از مرگ جوانان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید حامد برکاتی در نشست خبری که به مناسبت روز جوان برگزار شد، با اشاره به این که نوآوریهای دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در سالهای اخیر به واسطه طرح تحول سلامت صورت گرفته است، افزود: هم اکنون در سطح بسیار وسیعی، خدمات سلامت به جوانان ارائه میشود و با دستگاهها و سازمانهای زیادی در مباحثی از جمله خدمات توانبخشی، مباحث اجتماعی، ازدواج، سوانح و حوادث در حال همکاری هستیم و به جوانان خدمات ارائه میدهیم.
برکاتی با تاکید بر ضرورت توجه به ارتباطات گسترده در سطح بین المللی، گفت: باید در این حوزه با توجه به اخبار درست و غلط و مباحث دیگر در این حوزه، از جوانان به منظور جلوگیری از آسیبهای اجتماعی مراقبت کنیم.
وی ضمن اشاره به سیاستهای کلان سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در مورد ازدواج و وجود برنامههایی در این زمینه گفت: در مورد جوانان دانشجو نیز کلاسهای آموزشی برگزار شده و نزدیک به ۷۰۰ هزار آموزش برای جوانان صورت گرفته است و تاکنون بیشتر روی سلامت ازدواج و همسرگزینی مناسب با کمک نهاد نماینده ولی فقیه در دانشگاهها این کارها انجام شده است.
مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه شایعترین علت مرگ جوانان سوانح و حوادث و عمدتا حوادث ترافیکی است، افزود: به منظور کاهش حوادث و سوانح وزارت بهداشت برنامه جامعی دارد.
برکاتی با اشاره به این که به کمک مرکز توسعه شبکه از آذر ماه سال ۹۳ بسته خدمت در شبکههای بهداشتی برای جوانان وجود دارد، افزود: هم اکنون نظام مراقبت از جوانان در حال تدوین است و برنامه مشخص برای مدیریت رفتارهای مخاطره آمیز جوانان داریم و توانستیم امید به زندگی را افزایش دهیم.
وی گفت: در حال حاضر امید به زندگی برای عموم مردم بیش از ۷۵ سال است و این میزان برای مردان ۷۴ و برای زنان ۷۶ سال است و برای افزایش امید به زندگی باید روی پیشگیری از مرگ جوانان به عنوان تاثیرگذارترین قشر کار کنیم تا امید به زندگی با سرعت بیشتری افزایش پیدا کند و در همین راستا نظام جامع مراقبت و پیشگیری از مرگ جوانان را تدوین و کارگاههایی را در این زمینه برگزار کردیم.
برکاتی در ادامه، با بیان این که حدود ۵۰.۵ درصد جوانان کشور مرد هستند و نزدیک به ۷۲ درصد جمعیت جوان کشور ساکن شهر و ۲۸ درصد ساکن روستاها هستند، افزود: همچنین ۲۹ درصد جوانان اضافه وزن و چاقی دارند و 13 درصد از جمعیت کل جوانان چاق هستند و چاقی در جوانان رو به افزایش است، البته برنامه پیشگیری از چاقی کودکان نیمه اول امسال و یا سال آینده با کمک دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت کلید خواهد خورد.
وی با بیان این که ۴۸ درصد مردان جوان و ۵۲ درصد خانمهای جوان فعالیت فیزیکی کمتری دارند و این موضوع جای نگرانی بسیاری دارد، افزود: در حوزه بیماریهای غیرواگیر علائم ریسک خطر را در بسته خدمتی در نظرگرفتهایم، چراکه ۲۸ درصد جوانان سابقه چاقی در خانوادههای خود دارند و ۸ درصد خانوادههایی که یک جوان دارند، سابقه سکته قلبی قبل از ۵۵ سالگی را دارند و این موضوع نشان میدهد که باید بحث تغذیه در جوانان را جدیتر بگیریم.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به افزایش سن ازدواج در جوانان، یادآور شد: در حال حاضر ۱۱ میلیون جوان مجرد داریم و در کنار اینکه شرایط ازدواج و مسکن و شغل باید برای جوانان فراهم شود، این جوانان نیازمند آموزشهایی هستند تا بتوانند تاب آوری خود را برای مشکلات اجتماعی افزایش دهند.
وی افزود: براساس بررسیهای صورت گرفته، بسیاری از این جوانان، به علت نگرانی برای معضلات اجتماعی ازدواج نمیکنند و جوان وقتی ازدواج کند، بیشتر به دنبال شغل مناسب خواهد بود.
برکاتی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت معنوی در وزارت بهداشت اظهار کرد: استراتژی وزارت بهداشت در مورد سلامت معنوی هیچ تغییری نکرده است و در راستای توانمند کردن کارشناسان در این حوزه اقداماتی صورت گرفته و هیچ تغییر ساختاری در این حوزه نداشتیم.
انتهای پیام/