انتقاد وزیر بهداشت از عدم توسعه زیرساختهای آموزش پزشکی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی با حضور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از چهل و پنجمین دوره آزمون پذیرش دستیاری پزشکی تخصصی بازدید کرد و در حاشیه این بازدید، اظهار کرد: این آزمون از سختترین آزمونهای علمی کشور است که در این دوره ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر شرکت کرده اند و در نهایت، ۳۴۰۰ نفر پذیرش می شوند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه آزمون دستیاری پزشکی مشکلتر از آزمونهای ورود به دورههای فوق تخصصی پزشکی است، افزود: حساسیت این آزمون بسیار بالا است و برای طراحی آن، بیش از ۶ ماه کار میشود و باید سئوالات متعددی در مخزن سئوالات، طراحی شود و بلافاصله بعد از طراحی و قبل از برگزاری آزمون، باید ۶۰۰ سوال در بسته های ۲۰۰ تایی تنظیم شود و یکی از آنها انتخاب شود بنابراین فعالیت زیادی برای این آزمون انجام می شود.
هاشمی تاکید کرد: فراموش نکردهایم که تا ۵ سال گذشته، آزمونهای درستیاری پزشکی، حواشی زیادی به همراه داشت و تخلف و تقلبهایی گزارش میشد که برخی از آنها البته صحیح نبود و خوشحالیم که در این ۴ سال، مدیریت مناسبی در برگزاری آزمونهای علمی در وزارت بهداشت به ویژه آزمون دستیاری حکمفرما بوده است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: امیدوارم کلید سئوالات به موقع منتشر و به اعتراضات رسیدگی شود و در زمان مقرر، نتایج آزمون اعلام شود و قضاوت ما به عدالت نزدیکتر باشد و افرادی که دانش و مهارت بیشتری دارند بتوانند به دورههای تخصصی وارد شوند.
هاشمی در خصوص بکارگیری پذیرفتهشدگان دورههای دستیاری پزشکی، گفت: زمینه اشتغال در حوزه پزشکی، گسترده است و در رشتههای تخصصی برای فعالیت در مناطق محروم و متوسط، زمینههای زیادی برای اشتغال داریم و در نقاط مختلف کشور کمبود پزشک متخصص داریم.
وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت دورههای تخصصی پزشکی در سالهای اخیر، اظهار کرد: اگر تعداد تختهای آموزشی در کشور افزایش پیدا میکرد، آمادگی افزایش چند برابری برگزاری دورههای تخصصی را داشتیم و راضی نیستیم که برای ورود به دورههای تخصصی، رقابت سخت و سنگینی وجود داشته باشد.
هاشمی با انتقاد از عدم توسعه زیرساختهای آموزشی در حوزه پزشکی در کشور، خاطرنشان کرد: این زیرساختها که ابزاری برای تربیت نیروی تخصصی است نه تنها در کشور افزایش پیدا نکرده بلکه در ادوار گذشته تختهای آموزشی به درمانی تبدیل شده است و برای اساتید سخت است که در مراکز درمانی بتوانند در حد استانداردهای بینالمللی، به تربیت نیروی تخصصی بپردازند آنها در محدودیت هستند و ما متوجه این موضوع نیز هستیم.
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از گروههای آموزشی در رشتههای علوم پزشکی، گفت: گروههای آموزشی نهایت همراهی را با وزارت بهداشت داشتهاند تا افرادی شایسته را تربیت کنند که بتوانند با صحت و دقت انجام وظیفه کنند.
انتهای پیام/