دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1397 - 08:28
تکرار/ در گزارش آنا بخوانید؛

شهرداری قربانی دعوای قدرت و پول

اختلاف میان احزاب اصلاح‌طلب شورای شهر بر سر انتخاب شهردار جدید تهران به اوج خود رسیده‌است.
کد خبر : 275481

گروه سیاسی خبرگزاری آنا؛ تهران کلانشهری است که برای پیشرفت و آبادانی نیازمند برنامه و سیاستگذاری‌های دقیق و مدیریتی با تجربه و پویائی بالا است، مدیریتی که چند ماهی است قربانی اختلاف نظر میان افراد سیاسی و نه متخصصان شهری شده است. شهرداری تهران بعد از پذیرفته شدن استعفای محمد علی نجفی بار دیگر دستخوش اختلافات حزبی احزاب اصلاح‌طلب شده‌است و اعضای شورای شهر بر سر انتخاب گزینه مناسب تصدی شهرداری تهران به اجماع نمی‌رسند.


زمانی که نجفی پس از کش و قوس‌های زیاد از ساختمان بهشت رفت؛ اختلاف نظر جناح های اتحاد ملت با کارگزارانی‌ها بر سر انتخاب شهردار جدید آغاز شد؛ ابتدا چند گزینه از داخل و بیرون شورای شهر و شهرداری برای تصدی مطرح شدند گزینه‌هایی که برخی‌هاشان با مخالفت عقلای اصلاح‌طلب و با دلایل حزبی ار گردونه رقابت حذف شدند.


در نهایت لیست 28 نفره‌ای برای تصدی پست شهردار تهران مطرح و قرار شد در مورد افراد حاضر در لیست تصمیم‌گیری شود. لیستی که برخی حدفی ‌ها را هم در خود جا داده ‌بود. افشانی، مرتضی بانک، علی اوسط هاشمی، انصاری لاری، بیطرف، پنجه فولادگران، تبادار، ترک‌نژاد، تقی‌زاده، تندگویان، محمود حجتی، سیدمحمود حسینی، حقانی، حناچی، خواجه نصیر، مصطفی سلیمی، عارف، فرشید گلزاری، حسینی مکارم، مهرعلیزاده، مقیمی، مناف هاشمی، حجت‌ا... میرزایی، سیدجعفر موسوی، رضا ویسه، مرعشی، محسن هاشمی و واعظ مهدوی 28 نفری بودند که در لیست قرار گرفتند و در نهایت محمود حجتی وزیر کشاورزی، سمیع الله حسینی مکارم، سرپرست فعلی شهرداری پیروز حناچی معاون سابق وزیر راه، سید محمد افشانی رئیس سازمان شهرداری ها، محمد ابراهیم انصاری لاری مدیرعامل منطقه آزاد کیش، و سیدمحمودحسینی از چهره های نزدیک به رئیس دولت اصلاحات به صورت جدی برای تصدی شهرداری تهران مطرح شدند.


* انتقاد شدید کرباسچی از لیست هفت نفره شورای شهر


لیست هفت نفره شورای شهر تهران گویا باعث روآمدن اختلافات حزبی زیادی شده‌است و غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با انتقاد شدید از لیست هفت نفره معتقد است که این افراد کارایی و توان اجرایی یک شهردار را ندارند. او می‌گوید: در واقع این لیست حاصل قول و قرارهایی است که دوستان با هم در شورا گذاشته‌اند.


کرباسچی در پاسخ به این سوال که لیست 7 نفره تا چه میزان لابی شده است، گفت: «همه آن لابی شده است. گویا ملاک انتخاب شهردار کارایی داشتن نبود»


* شهردار تهران باید شخصیت ملی باشد


اختلاف نظر بین جناح‌های اصلاح‌طلب بر سر گزینه شهرداری اما بیشتر از آن است که بتوان روی آن به اجماع رسید. عبدالله ناصری هم درباره شاخص‌های انتخاب شهردار برای مدیریت کلان‌شهر تهران به آنا می‌گوید: «شهردار تهران باید یک شخصیت ملی» باشد و ارکان حکومت او را بپذیرند و با او همکاری کنند.


این چهره شاخص اصلاح‌طلب گفت: این را انکار نمی‌کنم که مدیریت نجفی دچار سیاسی کاری شد و معتقدم اگر توصیف «شخصیت ملی» مد نظر رئیس دولت اصلاحات از همان ابتدا مد نظر شورای شهر تهران بود، حتما جای نجفی کس دیگری را انتخاب می‌کردند و او می‌توانست چهارسال مدیریت شهری خود را ادامه دهد.


عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: «اگر چه مهندس هاشمی توانایی قابل توجه و تجربه گذشته را دارد، اما معتقدم او جایگاه خوب و پرثمری را در کسوت ریاست شورای شهر کسب کرده و این چیزی است که همه اعضا به آن اذعان دارند و بهتر است او هم میثاق‌نامه را رعایت کند تا هم شورای شهر به هم نخورد و تجربه شورای شهر اول تکرار نشود.»


دعوای اصلاح‌طلبان و کارگزاران بر سر شهرداری تهران


مخالفت بزرگان اصلاح‌طلب با حضور محسن هاشمی در خیابان بهشت به نظر ما حاصل تجربه آنان در اعتماد به حسن روحانی در انتخابات یازدهم و دوازدهم است. هرچند دولت تدبیر و امید در برآورده کردن خواسته های اصلاح طلبان کارهایی انجام داده است اما گویا اصلاح طلبان سهم بیشتری برای خود می‌دیدند محمدرضا تاجیک، دولت روحانی را دولت «گرفتار» و «پوپولیست» و حجاریان در اظهارنظری، دولت یازدهم را «دولت حسینقلی‌خانی» خواند و وجود دولت روحانی را مدیون و مرهون جریان اصلاحات دانسته بود.


البته از این نکته هم نباید غافل شد که اصلاحات شهرداری را به مثابه منبع شارژ قدرت خود برای آینده می‌بیند و طبیعی است که بزرگان آن حاضر نباشد این منبع را با کارگزاران شریک شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب