دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1397 - 08:47

مداخله آمریکا در امور داخلی ایران به بهانه حقوق بشر

گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در حدود 200 کشور و منطقه در سراسر دنیا منتشر شد که در بخشی از آن درباره ایران اظهارات مداخله‌ جویانه‌ای مطرح شده است.
کد خبر : 274229

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، جان سالیوان، جانشین وزیر امور خارجه آمریکا در مراسم انتشار گزارش سالانه این وزارتخانه با بیان وضعیت برخی کشورها از جمله چین، ترکیه، ونزوئلا و روسیه، درباره ایران مدعی شد، مردم این کشور حق اجتماعات مسالمت‌آمیز، آزادی بیان و آزادی پیوستن به انجمن‌ها را که انتظار مشروع همه افراد در سراسر دنیاست، ندارند.


طبق این گزارش، در خلاصه‌ای از بخش ایران آمده است: «عمده‌ترین موضوعات حقوق بشر در ایران شامل آمار بالای اعدام‌ها، برای جرم‌هایی است که با استانداردهای جهانی برای تعریف شدیدترین جنایات مطابقت ندارند و بدون محاکمه‌های عادلانه انجام می‌شوند. ناپدید شدن‌ها به دست ماموران حکومت، اوضاع سخت و تهدیدکننده زندگی در زندان‌ها، بازداشت و حبس خودسرانه، صدها زندانی سیاسی، دخالت غیرقانونی در حریم خصوصی، محدودیت‌های شدید بر آزادی بیان، از جمله جرم‌انگاری توهین و افترا و سرکوب هر نوع بیانی که در نقد حکومت یا مقام‌هایش به نظر برسد، محدودیت‌های شدید بر مطبوعات، از جمله زندانی کردن خبرنگاران و فیلترینگ اینترنت ازجمله این موارد است.»


وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد: «همچنین در ایران موارد دیگری همچون محدودیت بر آزادی فرهنگی و دانشگاهی، محدودیت شدید بر حقوق آزادی تجمعات و انجمن‌ها برای متوقف کردن هرگونه فعالیتی که ضد حکومت به نظر برسد، از جمله سرکوب اعتراضات سراسری که در 28 دسامبر (7 دی 96) آغاز شد، محدودیت‌های فاحش در آزادی ادیان، اخراج پناهجویان، انتخاباتی که حکومت از قبل نامزدها را انتخاب کرده است و با استانداردهای بین‌المللی مطابقت نداشت و مشارکت سیاسی را به‌شدت محدود کرد، فساد حکومتی گسترده در همه دستگاه‌ها و همه سطوح حکومت، قاچاق انسان، محدودیت‌های حکومتی بر حقوق زنان و اقلیت‌ها مشاهده شده است.»


طبق این گزارش مداخله‌جویانه، حکومت ایران اقدامات محدودی برای تحقیق، تعقیب، مجازات و مسئول نگاه داشتن مقام‌هایی که این تخلفات را مرتکب شدند، انجام داد. بسیاری از از این تخلفات به‌عنوان سیاست حکومت انجام شده بودند. مصونیت قضایی همچنان به‌صورت گسترده در همه سطوح حکومت و نیروهای امنیتی وجود داشت.


وزارت امور خارجه آمریکا در پایان این گزارش ادعایی می‌افزاید: «ایران به‌وسیله حمایت نظامی از بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه و نیروهای حزب‌الله در سوریه و همچنین با کمک‌هایش به برخی گروه‌های شبه نظامی در عراق به‌طور عمده در نقض حقوق بشر مشارکت داشته است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب