دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سیدهادی سیدافقهی:

آمریکا در پی جبران شکست میدانی درغوطه شرقی است/ واشنگتن و مسکو درحال انجام دوئل سیاسی هستند

کارشناس امور خاورمیانه گفت: آمریکا بر سر مساله غوطه شرقی در سوریه دچار یک شوک روانی و سیاسی، نظامی شد.
کد خبر : 272444

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، سید هادی سید افقهیف در خصوص تحولات اخیر سوریه و بحران کنونی بین سوریه و متحدانش با آمریکا و کشورهای همسو با آمریکا اظهار داشت: آمریکا بر سر مساله غوطه شرقی در سوریه دچار یک شوک روانی و سیاسی، نظامی شد. یعنی تصور نمی کرد که منطقه ای را که ۷ سال آن را به نوعی مخفی نگاه داشته بود و در واقع یک نوع ذخیره استراتژیک جنگ سوریه یا گرانیگاه بحران سوریه بود و کمتر عملیات گسترده و تهاجمی از سمت غوطه شرقی به طرف پایتخت انجام می داد را در مدت کوتاهی از آغاز عملیات ارتش سوریه از دست بدهد منطقه ای که پهلوی شرقی پایتخت سوریه (دمشق) بود اما حدود 14 الی 15 هزار نیروی زبده گروههای تروریستی به محوریت گروهک تروریستی جیش الاسلام و با مجهزترین سلاح ها مستقیما زیر نظر بهترین کارشناسان نظامی اسرائیلی و آمریکایی و فرانسوی آموزش می دیدند و سلاح و حقوق بالایی هم از عربستان دریافت می کردند.


وی افزود: هنگامی که عملیات غوطه شرقی شروع شد جلسات پی در پی اضطراری شورای امنیت هم شروع شد. هر تحلیلگر آگاه و پیگیر مسائل میدانی سوریه می داند وقتی تا کنون ۷ بار شورای امنیت جلسه اضطراری برگزار می کند و کار به جایی می رسد که دو ابر قدرت با هم شاخ به شاخ می شوند. اینجاست که عیار غوطه شرقی مشخص می شود که غربیها چه چیزی را از دست داده اند حال ببینید غربی ها و مخصوصا آمریکا برای استرداد غوطه شرقی و یا جبران شکست میدانی درغوطه شرقی در جایی دیگر از سوریه چه صف آرایی کرده اند؟ و حاضراند حتی تا پرتگاه جنگ جهانی سوم پیش بروند!


کارشناس مسائل منطقه در ادامه گفت: آمریکا و شرکایش مخصوصا فرانسه کاسه داغ تر از آش شده است اما انگلیس هنوز تصمیم نگرفته است.


سید افقهی با اشاره به اظهارات نیکی هیلی در شورای امنیت مبنی بر اینکه اگر هیچ کشوری هم با ما همراه نشود ما به سوریه حمله خواهیم کرد و بشار اسد و ارتش سوریه را تنبیه خواهیم کرد اظهار داشت: بنا براین مساله غوطه شرقی یک بهانه است و در دل یک بهانه بزرگ یک بهانه کوچکی را طراحی کردند و یک نمایش مضحک و مسخره ای به نام بکارگیری سلاح شیمیایی و استفاده از گاز کلر را اجرا کردند و این یک مدخل و ورودی برای توسعه بحران شد و غربی ها با تروریست ها هماهنگ کرده بودند که یک روزنه ای به نام «حمله شیمیایی» در دیوار غوطه شرقی ایجاد کنند، تا با دست آویز کردن و توسعه آن بحران را بین المللی کنند، در حالی که این حادثه هنوز ثابت نشده است.


کارشناس خاورمیانه گفت: با تبانی آمریکا و غرب و حمله اسرائیل به تی فور این شکاف عمیق تر شده و غربی ها در حال تلاش برای گسترش اختلاف و تعریض شکاف هستند تا جبهه را به رویارویی دو ابرقدرت روسیه و آمریکا توسعه دهند و هم اکنون سطح درگیری لفظی به مرحله ای رسیده است که این دو کشور در شورای امنیت پشت سر هم پیش نویس قطعنامه های همدیگر را وتو می کنند و در واقع با هم یک نوع دوئل سیاسی را اجرا می کنند.


وی افزود: آمریکا می گوید که ما سوریه را هدف قرار می دهیم، حال در برابر این گفته ترامپ چند سوال مطرح می شود: چه چیز را می خواهد هدف قرار دهند؟ چگونه می خواهد هدف قرار دهد؟ تا چه موقع می خواهد ادامه دهد؟ اگر ضربه نمادین باشد مانند شعیرات که قابل اغماض است حال چه رژیم صهیونیستی ضربه بزند چه آمریکا، گرچه روسیه اعلام کرده است در هر حجمی که حملات باشد موشک ها را رهگیری و منهدم خواهیم کرد. اما نکته تامل برانگیز آن است که الکساندر زاسپکین سفیر روسیه در بیروت سخنانی را بر زبان آورده که بسیار خطرناک است و نشان دهنده آن است که روسیه خیلی جدی پای کار است.


سید افقهی گفت: سفیر روسیه در بیروت اعلام کرد اگر آمریکا به سمت سوریه موشک پرانی کند ما هم موشک ها را منهدم خواهیم کرد و هم مبدا پرتاب موشک ها را هدف قرار خواهیم داد حال چه این موشک ها از کشتی یا ناو هواپیمابر باشد یا از زیر دریایی یا سکوهای ثابت زمینی بنابر این به نظر می رسد ولادیمیر پوتین اجازه نخواهد داد که غرورش لگدمال شود و به نظر نمی رسد در این مورد حیثیتی آمریکا نیز کنار بکشد زیرا هنوز آمریکایی ها خود را تنها ابرقدرت دنیا دانسته ادعا می کنند هر کشوری بخواهد بر خلاف قوانین و میل آنها رفتار کند مورد حمله قرار خواهد گرفت، چه با شرکاء و چه به تنهایی.


وی افزود: لذا شرایط جدی است و ما نباید قضیه را آسان بگیریم و ساده از کنارش رد شویم و باید خودمان را برای احتمالات محدود و نامحدود آماده کنیم. بسیار حائز اهمیت است که آقای الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور سوریه در یک شرایط اضطراری به طور ناگهانی به ایران آمد و با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و آقای جابر انصاری سخنگوی وزارت خارجه ایران دیدار و گفتگو کرد.واین نشان از حساسیت موضوع دارد.


کارشناس مسائل منطقه افزود: حال باید دید آقای میخایل لاورنتیف حامل چه پیامی بوده است؟ آیا شرکت در جنگ است؟ یا در اختیار گذاشتن پایگاه ها نظامی و فرودگاه های هوایی ایران به روسیه است یا اینکه هشدار از هدف قرار دادن احتمالی عمق خاک ایران توسط آمریکا است؟ هنوز مشخص نیست.اما ما باید خود را از ساده ترین حادثه تا بدترین شرایط ممکن آماده کنیم و قدرت پدافندی خود را در حد بالایی نگهداریم، همانطور که در روسیه و شبه جزیره کریمه و سوریه این آمادگی در بالا ترین سطح خود قرار دارد ما نیز طبیعتا چون عضو اتاق عملیات مشترک سوریه هستیم باید در حالت آماده باش باشیم.


وی اظهار داشت: در واقع آمریکا قصد دارد نشست ۳ جانبه ایران سوریه و ترکیه را تخریب کند.


سید افقهی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است ترکیه به عنوان یک عضو ناتو در حمله احتمالی آمریکا و متحدانش شرکت داشته باشد؟ گفت: وضع ترکیه در اینجا پیچیده است از یک سو با ایران و روسیه که در واقع متحدان دولت و ملت سوریه هستند توافق نامه ای را امضاء کرده است و از طرفی دیگر عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به رهبری آمریکا است و نسبت به آن تعهداتی دارد باید دید در این آزمون سخت و پیچیده ترکیه به کدام سو خواهد رفت ؟ جبهه آمریکا و ناتو یا جبهه ایران و روسیه؟


این کارشناس درباره اینکه چرا چین نقش فعال تری در این مناقشه ندارد؟ خاطرنشان کرد: چین یک کشور محافظه کار است و بیشتر در عرصه اقتصادی بر علیه غربی ها فعالیت می کند ولی اگر روسیه تهدید شود چینی ها قطعا بیطرف نخواهند ماند اما ممکن است به شیوه خودشان درگیر شوند.


منبع: راه دانا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب