42درصد از منابع مالی 6 ماهه اول سال گذشته از وام تامین شده است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سیدحسن رسولی در جلسه امروز شورای شهر تهران در ارائه گزارش درباره حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران (شش ماهه نخست سال 1396) اظهار کرد: شورای پنجم و شهردار منتخب از شهریور ماه آغاز به کار کرده و بخش عمده این گزارش (بالغ بر 5 ماه) به عملکرد شهردار پیشین است.
وی در ارزیابی کلی گفت: شهرداری تهران براساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی 6 ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف 89هزار و 500 میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، اما در 6 ماهه نخست 1396 شهرداری تهران توانست با تحقق 73 درصد منابع، مبلغ 65هزار و 676 میلیارد ریال را تحصیل و مبلغ 79هزار و 262 میلیارد ریال هزینه کند. تحقق 73درصد منابع و 89 درصد مصارف بودجه مصوب نشانگر آن است که شهرداری آنچنان که باید در مسیر انضباط و اجرای دقیق بودجه تلاشی نکرده و این روند نمونهای است از آنچه در 12 سال گذشته بر منابع و مصارف شهرداری گذشته است.
خزانهدار شورای شهر تهران در بخش عملکرد درآمد نیز اعلام کرد: در بخش عملکرد منابع در 6 ماهه نخست شهرداری تهران با کسری عملکردی 23هزار و 824 میلیارد ریالی نسبت به بودجه مصوب مواجه بوده است، که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش درآمدها است، در حالی که شهرداری مکلف به تامین 39 درصد منابع از این محل بوده، ما شاهدیم تنها توانسته است مبلغ 14هزار و 841 میلیارد ریال معادل 23 درصد از منابع 6 ماهه نخست خود را از محل درآمدها تامین کند و ما با کسری عملکرد 17 درصدی در این بخش مواجه بودهایم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در بخش منابع حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای که عمدتا به عوارض تغییر کاربری، واگذاری مازاد تراکم مجاز و فروش اموال و املاک شهرداری است، شاهد عملکرد 25هزار و 547 میلیارد ریالی هستیم که نسبت به مصوب شورا با کسری عملکرد 8درصدی مواجه بوده است، افزود: در بخش منابع حاصل از داراییهای مالی، ما شاهد وابستگی شهرداری به وام و منابع استقراضی هستیم به نحوی که 42 درصد منابع 6 ماهه نخست اداره شهر و شهرداری از این محل تامین شده است. شهرداری در این بخش با مازاد عملکرد 29درصدی نسبت به مصوب روند غیرقابلانکاری از اداره مبتنیبر استقراض را ثبت کرده و عملکرد 27هزارو 550 میلیارد ریالی ثبتشده در 6 ماهه نخست سند غیرقابلانکاری بر این مساله است.
این عضو شورای شهر تهران درباره بخش عملکرد هزینه 6 ماه سال 96، گفت: این در بخش شهرداری تهران با کسری عملکردی 10هزار و 238 میلیارد ریالی نسبت به بودجه مصوب مواجه است که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش تملک داراییهای سرمایهای یعنی پروژهها و هزینههای توسعه شهر است، در حالی که شهرداری مکلف به هزینه 44 درصد منابع در این محل بوده، ما شاهدیم تنها مبلغ 22هزار و 814 میلیارد ریال معادل 29درصد از منابع را در بخش تملک داراییهای سرمایهای هزینه کرده و ما با کسری عملکرد 15درصدی در این بخش مواجه بودهایم، این بدان معناست که علیرغم آنکه شهرداری برای اداره شهر و شهرداری برای تامین منابع مالی خود دست به استقراض زده، اما این استقراض در مسیر توسعه شهر مصرف نشده است.
خزانهدار شورای شهر تهران گفت: در بخش مصارف هزینهای که عمدتا به نگهداشت شهر، حقوق و دستمزد و هزینههای اجتنابناپذیر شهرداری اختصاص مییابد شاهد عملکرد 29هزار و 739میلیارد ریال هستیم که 38 درصد کل مصارف شهرداری در 6ماهه نخست سال 1396 را از آن خود کرده است.
وی ادامه داد: در بخش مصارف تملک داراییهای سرمایهای یا همان هزینههای توسعه شهر و اجرای پروژههای عمرانی ما شاهد عملکرد 22هزار و 814 میلیارد ریالی شهرداری هستیم که در مقایسه سرانگشتی با مصارف هزینهای در همین دوره درمییابیم که مدیران وقت شهرداری برای توسعه و عمران شهر 6هزار و 925میلیارد ریال کمتر از هزینههای جاری خرج کردهاند، این اعداد روشنگر حقایق تلخی هستند که ماههای پایانی دوره فعالیت مدیران پیشین شهرداری در سال 1396 را روایت میکنند.
رسولی با بیان اینکه در بخش مصارف تملک داراییهای مالی یا همان هزینههای بازپرداخت وامها، تسهیلات و دیون ما شاهد عملکرد 26هزار و 709میلیارد ریالی بودهایم، تاکید کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی 6 ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف 89هزار و 500 میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، اما در 6 ماهه نخست سال 1396 شهرداری تهران توانست با تحقق 73درصد منابع، مبلغ 65.676 میلیارد ریال را تحصیل و مبلغ 79.262 میلیارد ریال هزینه کند.
وی ادامه داد: تحقق 73 درصد منابع و 89 درصد مصارف بودجه مصوب نشانگر آن است که شهرداری در 6 ماهه نخست مسیر مبتنیبر تعادل و انظباط مالی و بودجهای طی نکرده است، برهمین اساس ما در تفاضل منابع و مصارف 6 ماهه شاهد 13هزار و 586 میلیارد اختلاف مصارف مازاد بر منابع هستیم و این مازاد مصارف ثبت شده نسبت به منابع در حالی رخ داده است که شهرداری در 6 ماهه نخست 42 درصد منابع یعنی معادل 27هزار و 550 میلیارد ریال از محل منابع حاصل از داراییهای مالی (وام و...) تامین شده بوده است.
رسولی ابراز امیدواری کرد: روند گزارش دهی حسابهای درآمد و هزینه شهرداری که برابر قانون آغاز شده است زمینههای انضباط مالی و حاکم شدن قانون بر رویکردهای مالی و معاملاتی شهرداری را تقویت کند و شهروندان را از روند مالیه شهری و آنچه در بخش مالی شهرداری میگذرد آگاه سازد و این آگاهی زمینهساز پرسشگری و تقویت نظارت شهروندان بر شهرداری را فراهم سازد.
وی گفت: اصحاب رسانه، نخبگان و صاحب نظران را به بررسی روند 6 ماهه نخست سال 1396 با دوره عملکرد شورای پنجم و شهردار منتخبمان جناب آقای دکتر نجفی دعوت میکنم تا از طریق مقایسه گزارشات نسبت به روشنگری و شفافسازی روندی که آغاز شده و تداوم آن کمک کنند.
وی گفت: در دوره مدیریت آقای نجفی 4 گزارش درآمد، هزینه را به سمع و نظر شهروندان رساندهایم که بررسی این روند با عملکرد شورای چهارم نیز میتواند مبین و روشنگر بسیاری از مسائل باشد.
انتهای پیام/