دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 فروردين 1397 - 10:34
میرسلیم در گفت‌وگوی اختصاصی با آنا:

مقابله با شفافیت راه را برای فساد هموار می‌کند

عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی گفت: مقابله با شفافیت در جامعه راه را برای فساد هموار می کند.
کد خبر : 269965

سید مصطفی میرسلیم در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار احزاب خبرگزاری آنا، درباره اهمیت مبارزه با مفاسد اقتصادی و رابطه شفافیت اقتصادی با توسعه اقتصادی اظهارداشت: مردم همواره باید نسبت به موضوع فساد حساس باشند و گمان نکنند هیچ نوع تباهی در جامعه وجود ندارد و گرفتار بی‌خیالی شوند؛ اما این انگیزش حساسیت خود نباید موجب انحراف دیگری شود.


وی افزود: در همۀ جوامع، کم و بیش موضوع فساد مطرح است و این به طبیعت انسان و آفرینش او برمی گردد. انسان آزاد و مختار خلق شده و می‌تواند، علی رغم هدایت، راه ضلالت را پیش گیرد و گرفتار آلودگیهای مختلف و متعدد بشود؛ اما اگر جامعه‌ای نسبت به مفاسد حساس باشد و در خود احساس مسئولیت کند و در آن جامعه بویژه در مورد مسئولان شفافیت حکمفرما باشد، آنها کمتر آلوده می شوند و به تبع آن مردم نیز مبرا می‌مانند و بسیار کمتر به ضایعات ناشی از مفاسد گرفتار می شوند.


عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی تصریح کرد: انحراف از آن جا آغاز می شود که بخواهند به جامعه ای تلقین کنند که تباهی همه گیر شده تا شخصیت و عزت و هویت آن جامعه را خرد کنند و اعتقاداتشان را زیر سؤال ببرند و با ایجاد حالت یأس از خود ، آنها را به سمت فروپاشی سوق دهند.


میرسلیم خاطرنشان کرد: من تبلیغات منفی گسترده و اراجیفی را که برای تضعیف اراده و هویت مستقل جامعه، بویژه در شبکه های بیگانه و فضای مجازی، رو به تشدید است را محکوم می‌کنم. ولی منکر وجود فساد در هیچ کدام از شکلهایش و ضرورت مبارزه با آن نیستم.


وی درباره روش‌های موثر در مبارزه با اقتصادی بیان داشت: معتقدم ضمن تأکید بر اهمیت و اولویت پیشگیری در هر اقدام جامعی که برای مبارزه با مفاسد سازماندهی می‌شود، باید به جنبه های تخصصی مفاسد توجه داشته باشیم و بدانیم که برای هرکدام از آن آفتها راه و چارۀ خاص خودش اندیشیده شود تا واقعا تأثیرگذار شود.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه باید مفاسد را به صورت دسته بندی پیگیری کرد، اظهارداشت: مفاسد مالیاتی، جرائم گمرکی و انواع قاچاق، تخلفات شهرداری ها، زمین خواریها، تخلفات ثبت اسناد و املاک، اختلاسهای بانکی و بیمه ای، تصرفهای غیر قانونی در بیت المال، رشوه و تبانی با مجرمان همگی تخلفاتی هستند که باید در رسته خود مورد بررسی قرار گیرند.


وی با بیان اینکه مفاسد نتیجۀ عمل تبهکاران است و آنها در جامعه در اقلیتند، خاطرنشان کرد: هرچند اثر زشت اعمال ننگینشان مفسدان آشکار و فاحش است و مانند لکۀ سیاهی بر پارچه ای سفید نقش بسته است، اما اولین قدم برای مهار کردن فساد در هر حوزه نا امن کردن محیط برای فاسدان است.


میرسلیم اضافه کرد: مفسدان اقتصادی باید یقین کنند که جامعه به موضوع فساد حساس شده و آنها را زیر نظر دارد و گزارش فعالیتهای انحرافیشان را مردم به مسئولان می دهند و دیگر به آسانی نمی توانند به تبهکاریهای خود ادامه دهند و شبکۀ عنکبوتی شان را پابرجا نگهدارند. این حساسیت مردم و ابراز وجود آنها در کشف و افشای مفاسد یعنی مشارکت آنها در ادارۀ سالم امور جامعه؛ تمام اقداماتی که باعث تضعیف تعهدات مردم می شود باید حذف گردد و راههای احساس تعهد مردم نسبت به سرنوشت اجتماعی تقویت گردد.


عضو شورای مرکزی موتلفه با تاکید بر اجرای کامل و صحیح اصول ششم، هفتم و هشتم قانون اساسی، اظهارداشت: برگزاری هرچه دقیقتر انتخابات‌ها با اصلاح قانون آن، اعتنا به مسئولیت شوراها و استقلال عمل آنها و مبرا ماندن از زد و بندهای سیاسی و به ویژه تداخل منافع با دستگاههای اجرائی، تفهیم ابعاد امر به معروف و نهی از منکر و تسهیل قانونی اجرای آن و تثبیت احترام به آمران به معروف و ناهیان از منکر مبانی ایجاد شفافیت و حرکت به سمت اقتصاد سالم است.


وی تاکید کرد: هرچه امر به معروف و نهی از منکر تضعیف شود یا تعطیل بماند یا بد اجرا شود فشار بر نیروی انتظامی و دستگاه قضائی افزایش می یابد و آسیب پذیریهای آنها تکثیر می شود.


میرسلیم بابیان اینکه اینها اولین قدمی است که باید به سمت توسعه اقتصادی برداشته شود، گفت: قدم دوم توجه به این نکته است که هیچگاه اصالت با فساد نیست و مفسدان همواره در اقلیتند پس باید در هر دستگاه اجرائی به افراد وارسته و پاک بها داد و آنها در سمتهای کلیدی نصب کرد یا بویژه به وظیفۀ نظارت گمارد؛ نظارتهای درون دستگاهی همیشه مؤثرتر از برون دستگاهی است و برای تسهیل این نظارتها باید در دستگاههای دولتی و عمومی، شفافیت بر تمام حساب و کتابها و قراردادها حاکم باشد؛ مفاسد در جاهایی بیشتر رخنه می کند که پنهانکاری وجود دارد. این که در جامعۀ ما با شفافیت مقابله می شود علامت خوبی نیست و راه را برای فساد هموار می کند.


عضو شورای مرکزی موتلفه با بیان اینکه فساد، جرم و تخلف، آنجا شکل می گیرد و رشد می‌کند که غفلت عمومی و عدم احساس مسئولیت اجتماعی پدیدار شده باشد، تصریح کرد: چنین جامعه ای بهشت مجرمان و متخلفان است! و البته این جامعه رو به انقراض می رود؛ زمینۀ عمل مجرمانه و توأم با مفسده باید هرچه تنگ تر شود تا قدم سوم یعنی شناسایی و دستگیری و محاکمۀ سریع و مجازات قاطع مفسدان، با استقبال عمومی همراه و مؤثر واقع شود؛ در برخورد با مفاسد نباید تابع احساسات و عواطف یا گرفتار ملاحظات سیاسی و پیوندهای دوستی و خویشاوندی شد؛ رسیدگی به اعمال تبهکاران و مجازات آنها باید دقیق و سختگیرانه و علنی باشد؛ همچنین برخورد با کسانی که برای شیوع و رواج مفاسد مختلف برنامه ریزی می کنند و تسهیلات فراهم می آورند و به تشویق و تسری آلودگیها و دامن زدن به آنها و بزرگنمایی و اغراق دربارۀ آنها می پردازند، نباید توأم با مسامحه باشد.


میرسلیم تاکید کرد: قدم دیگری را که نباید از نظر دور کنیم و به لحاظ اجرائی و هم از لحاظ بازدارندگی مهم است، سست کردن مبانی ایمانی در جامعه و تضعیف حضور مردم است. اقدامات فرهنگی و اعتقادی چه به لحاظ آموزشی و چه از نظر تبلیغی نباید کمرنگ شوند ؛ می دانید چه کسانی درپی تحقیر و تضعیف ایمان و اعتقادات مردم و شخصیتهای مذهبی و برنامه های اخلاقی اند؟ آنهایی که وجود و قوام و دوام ایمان و معنویت را مانعی بر سر راه گناهان و زشتکاریها و تجاوزات و تعدی های فردی و گروهی و شبکه ای خود می دانند ؛ و آیا می دانید چه کسانی به دنبال خوار و خفیف جلوه دادن حضور مردم در صحنه و عدم انعکاس درست گستردگی آن حضور یا تبلیغ برضد آن یا توهین به آنند؟ همانها که حضور قوی و مشارکت منسجم مردمی را سنگری در مقابل ترفندهای تخریبی و براندازندۀ خود و شگردهای مشوقان اجنبی شان می بینند: آنها هم با جمهوری ما لجاج دارند و هم با اسلامی بودن آن عناد می ورزند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب