185 هزار نفر نیرو تا پایان سال 99 از طریق آزمون در آموزشوپرورش جذب میشوند
به گزارش حوزه پارلمان خبرگزاری آنا، قاسم احمدی لاشکی با اشاره به سونامی بازنشستگی در آموزشوپرورش در چند سال آینده، گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از 400 هزار نفر از معلمان در آموزشوپرورش بازنشسته میشوند؛ اگرچه تلاش این وزارتخانه در زمینه نگهداری برخی از این معلمان است اما بهتر است سیاسیت تربیت معلم به گونهای باشد که بتوان نیروهای جدیدی وارد این وزارتخانه شود.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در صورتی که وزارت آموزش و پرورش امروز به فکر تامین معلمان مورد نیاز نباشد، در سه سال آینده با بحرانی اساسی مواجه میشود.
وی بیان کرد: از یک سو در برنامه ششم توسعه جذب معلم فقط از کانال دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی امکانپذیر است و از سوی دیگر بنا بر ماده 28 اساسنامه فرهنگیان میتوان از طریق برگزاری آزمون استخدامی نیروی مورد نیاز آموزشوپرورش را جذب کرد و در دانشگاه فرهنگیان تربیت کرد.
ظرفیت جذب و تربیت دانشجو در دانشگاه فرهنگیان محدود است
احمدی اظهار کرد: ظرفیت جذب و تربیت دانشجو در دانشگاه فرهنگیان محدود است چراکه 64 پردیس دانشگاهی در مراکز استانها وجود دارد و حدود 32 دانشگاه در خارج از مراکز استانها موجود است؛ این تعداد دانشگاه در بهترین حالت نمیتواند نیاز کشور به معلم را رفع کند بنابراین باید برای آن فکری اساسی کرد.
185 هزار نفر نیرو تا پایان 99 در آموزشوپرورش از طریق آزمون جذب میشوند
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنا به آنچه سازمان مدیریت برنامهریزی و بودجه کشور اعلام کرده است تا پایان 99 حدود 185 هزار نفر نیرو در آموزشوپرورش از طریق آزمون جذب میشوند؛ با تحقق این موضوع و ادامه فعالیت برخی از نیروهای بازنشسته هنوز این وزارتخانه با 140 نفر کمبود نیرو دارد.
کمبود نیرو در آموزشوپرورش باعث ترک تحصیل دانشآموزان در روستاها میشود
وی با بیان اینکه کمبود نیرو در آموزشوپرورش باعث ترک تحصیل دانشآموزان در روستاها میشود، گفت: براساس سرشماری نفوس و مسکن 1395 بیش از 9 میلیون بیسواد در کشور است در صورتی که این روند به علت کمبود معلم افزایش یابد با قانون اساسی مغایرت به وجود آمده است.
روش 2+2 میتواند نیاز آموزشوپرورش به معلم را برطرف کند
احمدی با اشاره به راهکارهای موجود برای حل این مشکل، تاکید کرد: میتوان با استفاده از روش 2+2 بخشی از این مشکل را برطرف کرد؛ در این روش امکانات دانشگاههای معتبر در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار میگیرد تا بتوانند دانشجو مورد نیاز خود را تربیت کنند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: اگر چاره کار برای این مشکل اندیشیده نشود کلاسهای درس مانند چند دهه گذشته با 50 نفر دانشآموز برگزار میشود که در پی آن کیفیت آموزشی فدا خواهد شد.
انتهای پیام/