برنامههای اردویی آموزش و پرورش برای تعطیلات دانشآموزان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی علی اکبرزاده امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: وظیفه ذاتی اداره کل فرهنگی و هنری در فعالیتهای تابستانی از دو جنبه است و برایناساس برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری دانشآموزان را خواهیم داشت که این مسابقات در طول سال تحصیلی یعنی از اول مهر شروع شده و مرحله نهایی آن در مرداد و شهریور برگزار میشود.
وی افزود: 14 میلیون و 400 هزار و 28 نفر رشته شرکتکننده در مسابقات فرهنگی و هنری در مرحله آموزشگاهی داشتیم که هر دانشآموز حداقل در یک رشته از رشتههای فرهنگی و هنری در طول سال تحصیلی 94 - 93 شرکت کردهاند.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در رشته هنرهای نمایشی که شامل نمایش و فیلم کوتاه است یک میلیون و 271 هزار و 102 نفر شرکتکننده داشتیم و صرفاً در رشته نمایش یک میلیون و 158 هزار و 19 نفر و در فیلم کوتاه 113 هزار و 83 نفر شرکت کردهاند، عنوان کرد: در رشته هنرهای آوایی که شامل همنوازی، تکخوانی و تکنوازی، سرود، گروه کر فرهنگیان و سرود همگانی است 5 میلیون و 283 هزار و 552 نفر شرکت کردهاند و در رشته رسانه و فضای مجازی که شامل وبلاگنویسی، نشریه الکترونیکی و بازیهای رایانهای است 242 هزار و 670 دانشآموز شرکت کردهاند.
آغاز جشنواره مسابقات هنری دانشآموزان از 21 مرداد در اردوگاه شهید رجایی نیشابور
وی در خصوص برنامههای تابستانی و فعالیتهای اردویی طراحی شده برای دانشآموزان، عنوان کرد: جشنواره مسابقات هنری دانشآموزان 21 مرداد در اردوگاه کشوری شهید رجایی نیشابور برای 1400 نفر دانشآموز دختر و پسر که موفق به راهیابی به مرحله کشوری شدهاند برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش افزود: جشنواره مسابقات فرهنگی دانشآموزان در اردوگاه شهید بهشتی اصفهان از اول شهریور شروع شده و تا 10 روز ادامه داد که در مجموع 500 نفر از دانشآموزان راه یافته به مرحله کشوری در این بخش حضور مییابند.
علی اکبرزاده ادامه داد: تصمیم گرفتهایم تا در جریان برگزاری سی و سومین دوره مسابقات فرهنگی و هنری با دانشآموزان صحبت کرده و از برگزیدگان کشوری نظرسنجی به عمل آوریم تا مشخص شود دانشآموزان به چه رشتههای جدیدی تمایل دارند و تقاضا دارند تا مسابقات فرهنگی و هنری به چه شکلی برگزار شد. خواسته دانشآموزان را در سی و چهارمین مسابقات فرهنگی و هنری که تابستان سال آینده برگزار خواهد شد، دخیل خواهیم کرد.
آغاز اردوی دانشآموزان مناطق مرزی از 4 مرداد
وی بیان کرد: نخستین اردوی دانشآموزی بلافاصله بعد از ماه رمضان در اردوگاه شهید رجایی نیشابور ویژه دانشآموزان دختر و پسر مناطق مرزی برگزار میشود که مراسم افتتاحیه اردوی پسران 4 مرداد و اردوی دختران 11 مرداد است.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش گفت: بیشترین هجوم فرهنگی، دانشآموزان مناطق مرزی را تهدید میکند براین اساس در تلاش هستیم تا با برگزاری اردوی ویژه دانشآموزان مناطق مرزی نسبت به توانمندسازی آنها اقدام کنیم که 700 دانشآموز پسر و 700 دانشآموز دختر در این اردوها شرکت خواهند کرد.
برگزاری اردوی دانشآموزان زیارت اولی ویژه سه هزار و 200 دانشآموز دختر
علی اکبرزاده با اشاره به برگزاری اردوی دانشآموزان زیارت اولی در دهه کرامت بیان کرد: از 24 مرداد تا 3 شهریور برای 3 هزار و 200 دانشآموز دختر دبیرستانی که تاکنون به زیارت امام رضا(ع) نرفتهاند اردوی دانشآموزان زیارت اولی را برگزار خواهیم کرد. در تلاش هستیم تا با استفاده از مشارکت بخش خصوصی تعداد دانشآموزان تحت پوشش را تا 8 هزار نفر افزایش داده و بعد از دهه کرامت نیز این اردو را داشته باشیم.
وی گفت: اردوی شوراهای برتر دانشآموزی ویژه 600 دانشآموز پسر و 600 دانشآموز دختر در 6 شهریور برای پسران و 11 شهریور برای دختران در اردوگاه کشوری میرزاکوچک خان رامسر برگزار خواهد شد. یکی از شاخصههای شوراهای دانشآموزی استفاده از ظرفیت دانشآموزان در فرآیند مدیریت مدرسه است و در این اردوها تلاش میکنیم تا شوراهای برتر دانشآموزی را تجلیل کنیم.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری اردوی تشکلهای دانشآموزی، بیان کرد: زمان برگزاری این اردو هنوز مشخص نشده و شورای مرکزی تشکلهای دانشآموزی امروز جلسهای را برگزار خواهد کرد که زمان برگزاری اردو نیز مشخص خواهد شد. سازمان دانشآموزی، بسیج، جمعیت جوانان هلال احمر و اتحادیه انجمنهای اسلامی تشکلهای فعال در مدارس هستند که 1300 دانشآموز در اردوی ویژه تشکلهای دانشآموزی حضور پیدا میکنند.
برگزاری دورهای به منظور تأمین مدرسان تربیت سیاسی در اردوگاه شهید باهنر
علی اکبرزاده در خصوص تأمین مدرس تربیت سیاسی، بیان کرد: در سطح مدارس به نیروهایی نیاز داریم تا در برنامههای مربوط به کرسیهای آزاداندیشی فعالیت کنند برهمین اساس در 15 مرداد امسال برنامهای را برای تأمین مدرسان تربیت سیاسی برگزار خواهیم کرد که از تمام استانهای کشور تعدادی از معلمان و مربیان در این دوره که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار میشود، حاضر میشوند.
وی افزود: در نیمه دوم شهریور امسال نمایشگاه عرضه محصولات دانشآموزان شرکتکننده در کانونهای فرهنگی و تربیتی در تهران برگزار میشود که دانشآموزان آثار تولیدی خود را در معرض دید عموم قرار داده و شیوههای کسب و کار را تجربه میکنند چرا که آموزش و پرورش به دنبال آموزش کسب و کار و شیوههای کارآفرینی به دانشآموزان است.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: کانونهای فرهنگی و تربیتی و اردوگاههای کشوری و استانی در بحث کارآفرینی فعالیت میکنند و بر این اساس زمین خالی اردوگاهها را طی تابستان در اختیار دانشآموزان قرار میدهیم تا محصولاتی را در آن کاشته و در پایان تابستان آن را برای فروش عرضه کنند.
علی اکبرزاده از خانوادهها تقاضا کرد تا با مراجعه به وب سایت آموزش و پرورش استانها و مراجعه به مدارس اردوگاههای استانی و شهرستانی و کانونهای فرهنگی و تربیتی را شناسایی و از برنامههای آنها استفاده کنند.
وی بیان کرد: هم اکنون حساسیت خانوادهها نسبت به مباحث فرهنگی و تربیتی فرزندان خود بیشتر شده است و شاید یکی از علتهای مهم نگرانی خانوادهها وجود برخی از تهدیدات جدید از جمله فضا مجازی، ماهواره و بازیهای رایانهای است. بنابراین این انتظار وجود دارد تا خانوادهها ارتباط خود را با مدارس قطع نکنند و در زمینه مباحث فرهنگی و تربیتی وقت بیشتری را بگذارند.
برگزاری اردوی راهیان نور دانشآموزی بدون حادثه در سال تحصیلی 94 ــ 93
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان نور دانشآموزی بیان کرد: اردوی راهیان نور با همکاری میان وزارت آموزش و پرورش و سپاه درطول سال تحصیلی 94 ــ 93 به بهترین و موثرترین شکل برگزار شد به گونهای که براساس ارزیابیهای انجام شده اعلام شد سال تحصیلی 94 ــ 93 به لحاظ حضور دانشآموزان و صفر بودن حوادث بهترین سال از جهت برگزاری اردوهای راهیان نور بود.
علی اکبرزاده گفت: به لحاظ برنامهریزی و پشتیبانی ترابری صحیح و رعایت تمام اصول ایمنی هیچ حادثهای را در برگزاری اردوهای راهیان نور دانشآموزی نداشتیم و از مهرماه تا آخر اسفند 621 هزار نفر به مناطق عملیاتی جنوب، جنوب غرب، غرب و شمال غرب اعزام شدند.
وی عنوان کرد: بعد از اتمام پایان ماه رمضان تا 15 شهریور اردوی راهیان نور مناطق شمال غرب آغاز میشود و پیش بینی کردهایم که بتوانیم تا سقف 200 هزار نفر را تحت پوشش قرار دهیم. در طول سال تحصیلی 93 ــ 92 هفت میلیون و 730 هزار نفرروز از اردوی راهیان نور استفاده کردهاند و در سال تحصیلی جاری 5 میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار توسط وزارت آموزش و پرورش برای اردوهای راهیان نور صرف شد و 6 میلیارد تومان نیز توسط مشارکتهای مردمی تأمین شد. همچنین یک میلیارد تومان نیز از سوی سایر نهادها از جمله استانداریها به بحث راهیان نور دانشآموزی اختصاص داده شد.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در خصوص تأمین امنیت اردوها، عنوان کرد: در اردوهای دانشآموزی از اتوبوسهای استاندارد استفاده میکنیم و اگر اتوبوسی غیراستاندارد باشد در اولین ایستگاه پلیس راه متوقف میشود و به همین دلیل است که آمار حوادث اردوهای دانشآموزی روز به روز کاهش یافته است همچنین در هر اتوبوس یک همیار پلیس دانشآموز حضور دارد.
علی اکبرزاده ادامه داد: تدابیر لازم را اتخاذ کردهایم تا در اردوگاههایی که مختص وزارت آموزش و پرورش است امنیت کامل برقرار باشد و اگر اردوگاهی امکانات لازم را نداشته باشد اجازه برگزاری اردو ندارد، اگر اردوگاهی بخواهد در بحث استقبال از دانشآموزان در ایام تابستان فعال باشد باید مجوز لازم را کسب کند و اگر امکانات لازم فراهم نباشد ممکن است مجوز اردوگاه لغو شود. به همین دلیل است که طی چند سال گذشته در اردوگاههای آموزش و پرورش هیچ حادثهای رخ نداده است.
وی گفت: در ایام تابستان اگر دانشآموزان متقاضی حضور در مدرسه باشند باید درهای مدارس به روی آنها باز باشد اما اگر در پایگاههای تابستانی کلاسهای ویژهای برگزار شود و دانشآموزان بخواهند از این کلاسها استفاده کنند براساس مصوبات شورای برنامهریزی منطقه، استان و شهرستان مبلغی تعیین میشود که خانوادهها باید در تأمین این هزینهها مشارکت داشته باشند.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه 300 اردوگاه استانی و شهرستانی داریم که 4 اردوگاه کشوری است، گفت: به استانها گفتهایم اگر قصد راهاندازی اردوگاه جدیدی را دارند این هزینه را صرف تکمیل اردوگاههای موجود کنند چرا که هم اکنون در کشور به تعداد دانشآموزان اردوگاه موجود است اما امکانات کافی نیست.
علی اکبرزاده ادامه داد: انتظار داریم تا در برنامه ششم توسعه ردیف خاصی به تجهیز و بازسازی اردوگاهها اختصاص یابد.
نگرش والدین و مربیان مدارس به موضوع کیفیتبخشی روزهای پنجشنبه مثبت بوده است
وی در خصوص بازگشایی مدارس در ورزهای پنجشنبه برای سال تحصیلی آینده و اجرای طرح یک روز با نشاط، عنوان کرد: گزارش طرح کیفیتبخشی به روزهای پنجشنبه به شورای معاونان آموزش و پرورش ارائه شده که هم اکنون در حال مطالعه طرح هستند و هنوز نظر نهایی را به ما اعلام نکردهاند اما ما به عنوان مجری طرح در صورتی آن را ادامه میدهیم که پشتیبانی مادی و معنوی لازم از سوی مراجع مرتبط انجام شود.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش افزود: نگرش والدین و انجمن اولیا و مربیان مدارس به موضوع کیفیتبخشی روزهای پنجشنبه مثبت بوده و از آن استقبال کردهاند اما اگر قرار است این اتفاق در وزارت آموزش و پرورش گسترش یابد باید بودجه خاصی به آن اختصاص یابد.
انتهای پیام/