تریبون نماز جمعه در حد منازعات و نگرشهای جناحی تنزل پیدا نکند
به گزارش حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد علیاکبری در نشست خبری گردهمایی منطقهای ائمه جمعه استانهای کرمانشاه، لرستان، همدان و کردستان که امروز (۲۴اسفند) در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به برگزاری گردهمایی منطقهای ائمه جمعه چهار استان کشور در کرمانشاه، اظهار داشت: این گردهمایی بعد از گذشت چهار ماه از وقوع زلزله در استان کرمانشاه با حضور ائمه جمعه این استانها روز گذشته (23 اسفند) در شهرستان سرپل ذهاب برگزار شده و یکی از مهمترین اهداف برگزاری آن در مناطق زلزله زده قدردانی از خدمات رسانی ائمه جمعه در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه بوده است. مشابه این گردهمایی پیش از این در استانهای فارس و اصفهان برگزار شده است.
وی ادامه داد: ائمه جمعه استان کرمانشاه و استانهای مجاور در جریان زلزله استان کرمانشاه هم در بعد خدماترسانی و هم در بعد پشتیبانی و جلب کمکها به خوبی نقشآفرینی کردند و نکته جالب آن حضور دائمی و زندگی ائمه جمعه مناطق زلزلهزده در بین مردم بود که علاوه بر خدماترسانی، نقش مهمی را در ایجاد آرامش روانی مردم و بسیج خدمات به سوی مناطق زلزلهزده داشت.
علی اکبری با بیان اینکه «حضور روحانیون جهادی به مناطق زلزله زده درخشش خاصی داده بود»، یادآور شد: حضور روحانیت در جریان خدمات رسانی به زلزلهزدگان آرامش خاطری برای مردم بود که جنبه درمانگری و کاهش آلام داشت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، ائمه جمعه مناطق زلزله زده استان را منشا خدمات خوبی در جریان زلزله دانست و افزود: در جریان این سفر تلاش شد تا از این ائمه جمعه تقدیر کنیم تا به نمادهایی برای بحرانهای اینچنینی در کشور تبدیل شوند.
وی با اشاره به درخشش ائمه جمعه، نمازهای جمعه و مساجد در زلزله ادامه داد: پس از وقوع زلزله، ائمه جمعه و ستادهای نماز جمعه و مساجد به پایگاههای کمک های مردمی تبدیل شدند.
علی اکبری یادآور شد: بیش از 15 میلیارد تومان تنها کمک های نقدی بود که از سوی مساجد و نمازهای جمعه برای کمک به زلزله زدگان جمع اوری شد.
وی با اشاره به اینکه «در جریان زلزله 7.3 ریشتری آبان ماه استان کرمانشاه نهادهای دولتی و مردمی دست به دست هم داده تا هر چه سریعتر مردم زلزله زده را به شرایط عادی خود برگردانند»، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش در آستانه سال جدید بتواند موج دیگری از توجه مردم و مسئولین به مناطق زلزله زده را به همراه داشته و تسریع در ساخت و سازها در این مناطق را سبب شود.
علیاکبری گفت: بخش عمده مناطق زلزله زده، مناطق اهل سنت هستند که حضور روحانیون شیعه در این منطقه شیرین بود و می تواند یکی از بنیان های محکم برای تقویت وحدت بین شیعه و سنی باشد. در جریان زلزله استان کرمانشاه علاوه بر شکل گیری حماسهای از عواطف و احساسات انسانی جلوه های برادری دینی شکل گرفت و بخش مهمی از آن به صورت سراسری در مساجد و نمازهای جمعه شکل گرفت.
وی سپس از تریبون نماز جمعه به عنوان تریبون فراجناحی یاد کرد و افزود: تریبون نماز جمعه به هیچ وجه نباید در حد منازعات و نگرش های جناحی تنزل پیدا کند.
علیاکبری با اشاره به برنامهریزی و نقشهپردازی برای ارتقای کیفیت نمازهای جمعه کشور در سال نو، گفت: نمازهای جمعه در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی منشا آثار و خدمات قابل توجهی بودهاند که با نگاه دوباره به این آثار و نتایج آنها در شهر های مختلف میتوان برای افزایش این آثار در آینده برنامهریزی کرد.
وی ادامه داد: در برنامه داریم تا در یک زمانبندی مشخص در افق 1404 به ارتقای کیفی نمازهای جمعه پرداخته که این مهم در دو جلوه پررنگ تر کردن حضور اقشار مختلف و نسل جوان در نمازهای جمعه خود را نشان خواهد داد که این کار نیازمند یک طراحی دقیق و حساب شده و علمی است و باید سند روشنی در این زمینه تدوین شود.
علی اکبری تاکید کرد: به برکت نمازهای جمعه خیلی از مشکلات مردم و گرههای شهرهای مختلف باز شده و امید است با یک نگاه آسیب شناسانه در کنار بیشتر کردن نقاط قوت، شاهد رفع کاستیها باشیم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه «جوانسازی فکر و نگاه بهتر در کنار برنامهریزی برای حضور بیشتر ائمه جمعه جوان در تریبون های نماز جمعه در اولویت است»، گفت:ائمه جمعه باید خود را با جامعه جوان هماهنگ کرده تا فاصله ها کمتر شده و شاهد حضور پررنگتر جوانان در نمازهای جمعه باشیم.
وی گفت: اگر نسل جوان حس کند پاسخ بخشی از سوالات خود را میتواند با شرکت در نمازهای جمعه بگیرد قطعا در نمازهای جمعه شرکت خواهد داشت و رسیدن به این مهم به یک بسته برنامهای نیاز دارد.
انتهای پیام/