دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راهکار های مبارزه با احساس تنهایی

فهرستی که پیش رویتان قرار گرفته می تواند به شما کمک کند تا احساس تنهایی خود را شکست دهید و یا پیش از آن که به سراغتان بیاید از آن پیشگیری نمایید.
کد خبر : 267923

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، شاید برای شما هم پیش آمده که به شدت احساس تنهایی کنید. این تنهایی ممکن است حتی هنگامی که شما با افراد زیادی احاطه شده اید هم به سراغتان بیاید. ممکن است با کسی در یک رابطه عاشقانه باشید اما باز هم احساس تنهایی کنید. خوشبختانه راهکارهایی ساده وجود دارد که هرگاه احساس تنهایی بر شما مستولی شدبتوانید با آن مقابله کنید واین حس غریب رابه حس شادی بدل نمایید. فهرستی که پیش رویتان قرار گرفته می تواند به شما کمک کند تا احساس تنهایی خود را شکست دهید و یا پیش از آن که به سراغتان بیاید از آن پیشگیری نمایید.


۱.تهیه یک لیست برای پیشگیری از احساس تنهایی


مشاورین خانواده پیشنهاد می کنند که شماپیش ازآنکه تنها شوید لیستی برای خود تهیه کنید. این لیست به شما کمک می کند هنگامی که احساس تنهایی می کنید و تمرکز لازم برای نوشتن و فکر کردن را ندارید بتواند شما را از ناامیدی نجات دهد و الهام بخش تان باشد. این لیست می تواند شامل فعالیت ها و اعمالی برای کمک به دیگران باشد که احساس عاطفی را در شما تقویت می کند. برای فعالیت ها به طور مثال درست کردن پازل، پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا، سفری برای تماشای دلفین ها، بازدید از موزه و یا یک گشت یک روزه با اتوبوس برای دیدن یک محل پیشنهاد می شود.


همچنین برای کمک به دیگران هم کارهایی از قبیل نگهداری و پیاده روی با سگ همسایه، کمک به یک فرد سالخورده و یا خرید برای یک کودک می تواند حس و حال شما را عوض کند و نیازی نیست حتما کار بسیار بزرگی انجام دهید. همچنین گوش دادن به موسیقی که یک راه معنوی برای اتصال میان زندگی و احساسات است هم می تواند راهگشا باشد. شما باید سلیقه خود را پیدا کرده و لیست خود را تهیه کنید.


۲.گوش دادن به داستان ها


یک راه عالی برای آنکه ذهن خود را از افکار منفی پاک کنید این است که داستان بخوانید یا داستان گوش دهید. کارشناسان پزشکی بالینی توصیه می کنند گوش دادن به داستان های طنز و داستان های واقعی که توسط مردم در همه حوزه های زندگی بازگو شده به این دلیل که غنی از تجربه های انسانی هستند می تواند حس خوبی به شما منتقل کرده و برایتان راهگشا باشند. گوش دادن به این داستان ها همچنین مزیت دیگری نیز دارد آن هم این است که شما احساس می کنید به دیگران متصل هستید. همچنین یک راه عاطفی جذاب و بدون خطر است که بتوانید از این طریق احساس وابستگی به دیگران داشته باشید و با سفرهای عاطفی، بینش و دیدگاه خود را تقویت کنید. علاوه بر همه اینها، این کار بسیار سرگرم کننده است.


۳.فعالیت های داوطلبانه


تنهایی می تواند انزوا را افزایش دهد و منجر به افکار و احساسات منفی شود که حس بیگانگی را یادآور می شود. این رویدادها اتفاقات و تلاش های عظیمی را می طلبد اما کمک به دیگران آنچنان حس خوبی در انسان بیدار می کند که می تواند احساس تنهایی را به طرزی شگفت آور کاهش دهد و شما را از چرخه منفی انزوا دور نگه دارد. فعالیت های داوطلبانه که این روزها به شدت فراگیر شده از این دست کارهاست. شما می توانید در پناه گاه ها یا مراکز مربوط به بیماران و سالخوردگان و فقرا داوطلب کمک شوید و خواهید دید که چگونه ناراحتی شما از احساس تنهایی از بین می رود. این راهی ساده برای اتصال به دیگران و حتی جهانیان است. با کمک به کسی که کمتر خوش شانس است ما در خود توانایی ایجاد تغییر را حس می کنیم که می تواند بر احساس تنهایی غلبه کند.


۴. خلق کردن و جلوگیری از حس تنهایی


همیشه بعد از اینکه چیزی خلق می کنید احساس خوبی خواهید داشت. این مخلوق می تواند یک شعر، یک عروسک دست ساز، یک نقاشی آبرنگ یا هر چیز دیگری باشد. خلق کردن می تواند تنهایی شما را کاهش دهد. جنبه چالش برانگیز تنهایی این است که اشتیاقی برای ارتباط با نیروهای خارج از خود خواهید داشت که می تواند احساسات منفی را از ما دور کند. کارهایی از قبیل نوشتن، نقاشی، سفال گری، مجسمه سازی و آواز خوانی بسیار خلاقانه اند. هنگام خلق کردن شما با خود درونی تان ارتباط برقرار می کنید.


۵. مدیتیشن برای پیشگیری از احساس تنهایی


وقتی شما احساس تنهایی می کنید مدیتیشن بسیار می تواند کمک کننده باشد. سکوت و مراقبه ذهنی می تواند احساسی که در بدن تان وجود دارد را به شما نشان دهد. هنگامی که شما بدین شکل بدن تان را اسکن می کنید متوجه احساسات چسبیده و ناراحتی از تنهایی در درون خود خواهید شد. شما با این کار به یک انرژی شفا بخش در قلب تان دست پیدا خواهید کرد.


۶.فعالیت بدنی


تحرک و فعالیت بدنی می تواند به شما کمک کند که احساس تنهایی تان از بین برود. در مواقعی که ما احساس تنهایی می کنیم زمان زیادی را در انزوا به سر می بریم اما اگر خود را در معرض فعالیت بدنی قرار دهیم زمان کمتری برای ناراحتی خواهیم داشت. اندورفین های طبیعی آزاد شده از طریق تحرک می توانند حس بهتری برای شما به ارمغان آورند. شما می توانید برای تحرک داشتن به ورزشگاه بروید، در خانه برقصید یا پیاده روی و یوگا انجام دهید. هر تحرکی می تواند ذهن شما را از تنهایی برهاند.


۷.ثبت نام در یک کلاس


کلاس ها مکانی عالی برای دیدار و ملاقات با کسانی هستند که علایق مشابه به شما دارند. علاوه بر این، کلاس ها شما را مجبور به خروج از خانه می کنند و این می تواند بر بی حوصلگی شما غلبه کند. کلاس های پیشرفته و تخصصی می توانند مهارت های شما را توسعه دهند و باعث افزایش اعتماد به نفس شوند جدا از اینکه سرگرم کننده نیز هستند. تنها نکته این است که باید علاقه خود را پیدا کنید. ورزش، نوشتن، زبان یا مجسمه سازی، کدامیک به سلیقه شما نزدیک تر است؟ همین حالا کلاسی را در محل زندگی تان پیدا کنید و به آن بپیوندید. خواهید دید که چگونه روحیه تان تغییر می کند.


۸.با دوستان و اقوام خود تماس بگیرید


هروقت که احساس تنهایی می کنید، تلفن را بردارید و شماره دوست تان را بگیرید. مهم نیست که چه قدر احساس خستگی می کنید، مهم این است که حتی چند دقیقه صحبت با بهترین دوستتان می تواند حالتان را عوض کند. آیا شما کسی را دارید که وقتی احساس تنهایی می کنید بتوانید با او تماس بگیرید؟ شما می توانید از طریق شبکه های اجتماعی، تماس تلفنی یا حضوری با دیگران ارتباط برقرار کنید. هنگامی که ما تنها هستیم برای داشتن یک ارتباط و پیوند گرسنه ایم و این کار می تواند به احساس وابستگی ما پاسخ دهد.


۹.به یک مشاور مراجعه کنید


اگر شما گهگاهی احساس تنهایی می کنید این می تواند به دلیل وجود یکنواختی در زندگی تان باشد اما اگر این حس تنهاییمملو از غم و اندوه همواره همراه شما باشد باید از فردی با تجربه در جایگاه مشاور و روانشناس کمک بگیرید. این می تواند به یک مشکل مزمن بدل شود و تنها یک درمانگر می تواند راهگشا باشد. شاید این مساله ریشه در گذشته شما داشته باشد و باید ریشه یابی شود. اگر شما بیشتر اوقات خود را تنها احساس می کنید می تواند نشانه ای از مشکلی جدی تر باشد که نیاز به مداخله ای عمیق تر دارد. همچنین داشتن مستمر این حس می تواند علائم افسردگی نیز باشد. درمان می تواند به کسانی که در معرض افسردگی و تنش های اجتماعی هستند کمک کند. گاهی اوقات تنهایی ممکن است در اثر خجالت یا کمبود مهارت در موقعیت های اجتماعی باشد که درمان برای اینگونه افراد نیز بسیار موثر خواهد بود.


۱۰.احساس گذرا


در حال حاضر شما ممکن است به شدت احساس تنهایی کنید اما این کاملا طبیعی است و برای همه پیش می آید. نباید برای این احساس گذرا بیش از اندازه خود را درگیر کنید. فعالیت های پیشنهاد شده این مقاله را انجام دهید. به یک کلاس بروید، کاری خلاقانه انجام دهید، تحرک داشته باشید و به یک دوست تلفن کنید سپس لبخند بزنید و بدانید که به زودی حالتان عوض می شود و احساسات خوبی پیدا می کنید.


منبع: 7 گنج


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب