دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1396 - 14:27
گزارش آنا از جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی؛

آخوندی بازهم ابقاء شد / کارنامه آخوندی آغشته به خون قربانیان بی‌تدبیری است

مجلس شورای اسلامی امروز (سه شنبه 22 اسفند) در جلسه نوبت عصر خود استیضاح وزیر راه و شهرسازی را در دستور کار خود دارد.
کد خبر : 267827

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی عصر امروز (سه شنبه 22 اسفند) به ریاست مسعود پزشکیان در حالی آغاز شد که استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دستور کار نمایندگان قرار دارد.


همچنین نمایندگان در نوبت صبح جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در دستور کار داشتند.


اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برای استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قوه مقننه حضور پیدا کرد. همچنین ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی ریاست جمهوری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سیدتقی نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی، رضا اردکانیان ، احمد غلامی ، مسعود سلطانی فر و بیژن زنگنه برای همراهی وزیر تعاون در صحن علنی حاضر شدند.


گزارش کامل جلسه استیضاح ربیعی را از این لینک دریافت کنید.



در جلسه عصر مجلس شورای اسلامی به ترتیب احمد علیرضابیگی نماینده تبریز، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، احد آزادیخواه نماینده ملایر، احمد مرادی نماینده بندرعباس، محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان، داریوش اسماعیلی نماینده سروستان، احمد امیرآبادی نماینده قم و محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در موافقت با استیضاح صحبت خواهند کرد.


علیرضا بیگی:400 هزار واحد مسکن مهر هنوز نیمه تمام است/ ناکارآمدی وزیر راه با قربانی کردن معاونان جبران شده است


علیرضا بیگی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در مجلس شورای اسلامی در دفاع از استیضاح عباس آخوندی گفت: به طور متعدد شواهد و قرائن مختلفی بروز پیدا می کند که ناتوانی و عدم کارآمدی وزارت راه و شهرسازی را اثبات می کند. این عدم ناکارآمدی سبب نابودی جان و مال مردم شده است. مجلس در چنین شرایطی باید به وظیفه ذاتی خود عمل کند.


عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که بعد از گذشت چندین ماه هنوز روح و جان مردم را در آذربایجان خراش می اندازد، حادثه قطار تبریز- مشهد است که البته جلسه استیضاحی را در این خصوص پشت سر گذاشتیم. متاسفانه ناکارآمدی این وزارتخانه سبب از دست رفتن جان 50 نفر از مردم آذربایجان شد و دستگاه قضایی نیز بعد از 16 ماه هنوز تعیین تکلیف نکرده است. همچنین دولت و وزارت راه و شهرسازی نیز با بخش ها و افرادی که در این سستی تاثیرگذار بودند، هیچ برخوردی نکرده است.


مرادی: آخوندی مردم را فدای سوء مدیریت خود کرده است


احمد مرادی در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت : سالانه 16 تا 17 هزار کشته در جاده‌ها داریم، چه کسی به غیر از وزیر مسئولیت مستقیم این موضوع را برعهده دارد؟ در سوانح هوایی نیز مشاهده کرده‌ایم که چه اتفاقات ناگواری رخ داد، همچنین در دریا نیز شاهد سوانح هستیم و بخش ریلی نیز بی‌نصیب از سوء مدیریت نبوده است.


عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم توانایی آخوندی را در کنترل بحران‌های سیستم حمل و نقل شاهد هستیم، گفت: روزانه بیش از 6 هزار دستگاه کامیون و تریلر در جاده‌های استان هرمزگان تردد می‌کنند، این شرایط عایدی به جز گرفتن جان مردم و آلایندگی نتیجه دیگری ندارد.


قاضی‌پور:کارنامه آخوندی آغشته به خون کسانی است که قربانی بی‌تدبیری مدیران‌شان شدند


نادرقاضی‌پور در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: نمایندگان در برابر جان‌باختگان حادثه قطار مشهد ـ تبریز و سقوط هواپیما و کشته شدن افراد در جاده‌ها مسئول هستیم یا خیر؟ هنوز خانواده های عزا دیده تصادفات جاده ای، راه آهن مشهد –تبریز مصیبت دیده هستند و زلزله زدگان سرپل ذهاب در چادر زندگی می‌کنند.


نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون که پشت این تریبون قرار دارم اعلام می‌کنم که در حال حاضر کارنامه آقای عباس آخوندی آغشته به خون کسانی است که مظلومانه قربانی بی‌تدبیری ایشان و مدیران‌شان شدند.


وی اظهار کرد: فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی اکنون زمان آن است که با دیدن کارنامه خون‌آلود وزارت راه، اجازه ادامه راه مسیر را ندهیم. این همه بی‌تدبیری در عملکرد یک وزیر در شان ملت نیست لذا نباید به ایشان اجازه ادامه کار داد.


آزادیخواه: وعده مسکن اجتماعی هیچگاه محقق نشد


احد آزادی‌خواه در دفاع از استیضاح عباس آخوندی در صحن علنی گفت: با اشاره به آمار و 12 هزار میلیارد تومان بدهکاری به پیمانکاران، 240 هزار میلیارد تومان پروژه ناتمام و 5 هزار میلیارد تومان بودجه، عنوان کرد: مشخص نیست این خلاء چگونه پر می شود؛ شاید برخی بگویند دولت باید منابع مالی وزارت راه را پر کند اما باید این وزارتخانه به گونه ای عمل کند که جذب اعتبار کند و در صورت عدم وجود پول و فاینانس، به مردم وعده ندهد و پروژه جدید را کلنگ نزند.


وی در ادامه با بیان اینکه مسکن مهر به عنوان یک پدیده بی نظیر و البته دارای اشکالات متعدد برای خانه دار شدن مردم مظلوم، کم درآمد، حاشیه نشینان شهری، سال 1386 ایجاد شد، یادآور شد: شما در این خصوص گفتید در مسکن مهر فقط به کمیت توجه شده و ما می خواهیم به کیفیت توجه کنیم در حالی که کیفیتی در آن نیست و جای دیگر گفتید غرض شخصی نداریم و طرح های آغاز شده دولت های قبل را به پایان می رسانیم اما این کار را نکردید.


آزادیخواه ادامه داد: وزیر گفته است مسکن های مهر علاوه بر امتیازات آب، برق و گاز باید از امکانات دیگر نظیر بیمارستان و مدرسه نیز برخوردار شوند اما این اقدام صورت نگرفت شما گفتید 7 برابر پولی که مردم برای مسکن مهر داده اند تسهیلات می دهید اما ندادید همچنین گفتید که مسکن اجتماعی را جایگزین مسکن مهر می کنید اما این کار را هم نکردید.


عثمانی: جاده های کشور به قتلگاه مردم تبدیل شده است/انتقاد از عدم توزیع متوازن اعتبارات در بخش راه


محمد قسیم عثمانی در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر راه های مواصلاتی کشور به قتلگاه تبدیل شده است و جان و مال مردم در راه ها از بین می رود.


نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی افزود: علاوه بر وزارت راه و شهرسازی دولت نیز باید همت کند تا کم و کاستی های چند ده ساله در بخش راه جبران شود در هر صورت آقای آخوندی نماینده دولت در بخش راه محسوب می شود و باید مشکلات این بخش را مورد رسیدگی قرار دهد.


عثمانی افزود: سالانه حدود 17 هزار نفر از مردم کشور در جاده ها جان خود را از دست می دهند که این یعنی از بین رفتن سرمایه ملی کشور بنابراین باید به این موضوعات توجه شود چرا که ارزش اقتصادی 17 هزار نفر از جمعیت کشور از بودجه های سالانه ای که به وزارت راه تزریق می شود بیشتر است و بازماندگان خانواده های حادثه دیده دچار مشکلات مختلفی می شوند.


هاشمی پور: دولت مقتدر از مجلس باصلابت سرچشمه می گیرد/ وزیر راه با عملکرد نارس بی انگیزگی به این سمت را فریاد زده است


عدل هاشمی پور مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی پرداخت و گفت: تردید نداشته باشیم که ملت ایران منتظر اقدام شجاعانه ما در خانه ملت هستند، ملتی که چند ماه گذشته شاهد همه عملکرد و رأی اعتمادی بودند که به وزرای دولت دوازدهم از جمله وزرایی که امروز قصد استیضاح آنها را داریم، بودند.


نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی و چرام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیا زمان آن فرا نرسیده که برای رفع مشکلات اقتصادی، معیشتی و بیکاری جوانان کشور، تصمیم قاطع بگیریم تا به مدت 3 الی 4 سال وزیر دولت بتواند با تدبیر و برنامه ریزی تمام تلاش خود را برای تحقق برنامه های توسعه ای ابلاغ کند؟


وی با تاکید بر اینکه مقرر شده تا بنده به عنوان موافق استیضاح صحبت کنم، عنوان کرد: آقای آخوندی، من در مکتب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگ شده ام، خیلی سریع تر از آنچه که من بخواهم در اثبات عدم کارآمدی و بی انگیزگی شما نسبت به سمت، جایگاه و مسئولیت بسیار خطیر و تاثیرگذار وزارت راه و شهرسازی سخن بگویم، خود شما با عملکرد نارس و نارسا این بی انگیزگی را فریاد زدید.


این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه در دوره تصدی آقای آخوندی بر وزارتخانه راه و شهرسازی که با سرنوشت، جان، مال و حیثیت دولت، ملت و کشور ارتباط مستقیم دارد، در دریا، آسمان و خشکی، حادثه ها و فاجعه های بزرگ داشته ایم، افزود: وزیر راه و شهرسازی کوچکترین احساس مسئولیتی نداشته و مسئولیتی را بر گردن نگرفته است و حتی حاضر به یک عذرخواهی نیز نشده است، باید کجا اتفاقی صورت بگیرد تا ثابت شود شما برای این کار، کارآمدی، کارآیی و احساس مسئولیت ندارید؟



حضرتی: بالاترین جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت در وزارت راه و شهرسازی صورت گرفت


در جریان بررسی استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به بیان دلایل مخالفت خود با این استیضاح پرداخت و گفت: استیضاح با عجله انجام شده و محتوا و محورها نشان دهنده این عجله است چنانچه یکی از عادات بد ما این است که زمانی که یک اتفاق، فاجعه یا بحران در کشور پیش می آید، به جای ریشه یابی شروع به زدن طرف می کنیم.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس یادآور شد: وزیر زمان برف و بوران به مناطق سردسیر رفت تا فاجعه سقوط هواپیمای تهران-یاسوج را بررسی کند اما نمایندگان همان زمان استیضاح را آغاز کردند که این نشان دهنده کار عجولانه است.


این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه از شخص آخوندی دفاع نمی کند، اظهار داشت: من از مدیریت زنده و پویا دفاع می کنم که ضرورت حیاتی این کشور است و آقای آخوندی به جای اینکه خود را به بودجه عمرانی صفر محدود کند، فضایی را باز کرده که از امکانات و فرصت های سرمایه گذاری خارجی و جذابیت هایی که می تواند در بخش خود برای جذب سرمایه گذاری استفاده کند، اقدام کرده است.


وی در ادامه با اشاره به بحران های آب، محیط زیست و اشتغال گفت: در این بین مهم ترین بحران جذب سرمایه گذاری است که در بخش راه و ابنیه و غیره وجود دارد اما آخوندی بالاترین جذب سرمایه گذاری را در بخش خارجی و داخلی داشته و توانسته بودجه عمرانی را در بازسازی و نوسازی هوایی و ریلی استفاده و اقدامات جدیدی داشته باشد.


این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه آقای آخوندی پرچم‌دار نوسازی ناوگان هوایی است، افزود: وی قرارداد خرید بیش از 100 هواپیما را در دنیایی که آمریکا و عربستان سعودی امکانات خود را علیه جمهوری اسلامی بسیج کرده‌اند، منعقد کرده است، این وزیر لایق تشویق است نه تنبیه.



اسماعیلی: استیضاح آخوندی حزبی و شخصی نیست/ وزیر اشتباهات گذشته را پرشتاب تر تکرار کرد


داریوش اسماعیلی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی پرداخت و گفت:آقای آخوندی وزیر جدیدی نیست که 6 ماه عملکرد داشته باشد، بلکه وی 5 سال در وزارت راه و شهرسازی فعالیت کرده است.


وی ادامه داد: در جلسات رأی اعتماد وی بسیاری از نمایندگان مخالف تصدی ایشان در این پست بودند اما وی متعهد شد اشتباهات گذشته را تکرار نکند؛ اما وقتی نمایندگان مشاهده کردند که وزیر اشتباهات را پرشتاب تر از گذشته انجام می دهد، تصمیم گرفتند فرد با انگیزه دیگری سکان را در دست بگیرد.


اسماعیلی ضمن انتقاد از برخی مسئولان مبنی بر اینکه برای انجام استیضاح عجله شده است، گفت: آخوندی حداقل باید بابت حوادث عذرخواهی می کرد تا التیامی بر زخم داغ دیدگان باشد، اما باید اذعان کرد استیضاح صرفاً مربوط به حوادثی مانند سقوط هواپیما نیست.



آخوندی در صحن علنی : به عنوان بالاترین مسئول حمل و نقل کشور از هرگونه رنج به مردم پوزش می‌خواهم /درقراردادهای خارجی یک سنت رشوه نیست


عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در نطق خود در جریان استیضاح در صحن علنی گفت :زمانی که اتفاقی بوقوع می پیوند که این اتفاق بزرگتر از توان دستگاه اجرایی است ،قائدتا قهر طبیعی برما غلبه می کند و این در حالی است که کسی هست که در حادثه هوایی بگوید که هیچ چیز مهم تر از ایمنی نیست زیرا ایمنی در مسئله هوایی اصلی ترین مسئله است.


آخوندی افزود: دید ما در فرودگاه مهرآباد کمتر از300متر و دید ما در فرودگاه امام (ره) به حدود 100متر می رسد اما برای پرواز حداقل 500متردید می خواهیم و برای نشستن 800متر دید می خواهیم و این در حالی است که ما اگر موضوع یخبندان را نیز کنار بگذاریم باور کنید که امکان عملیاتی کردن وجود نداشت.



رأی‌گیری از نمایندگان آغاز شد


پس از صحبت‌های نمایندگان مؤافق و مخالف استیضاح وزیر راه و شهرسازی و ارائه دفاعیات وی، فرآیند رأی‌گیری از نمایندگان آغاز شد.



آخوندی ابقاء شد


نمایندگان پس از استماع سخن موافقان استیضاح و همچنین اظهارات وزیر راه و شهرسازی و مدافعان وی به استیضاح آخوندی رأی منفی دادند.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 92 رای موافق، 152 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 246 نماینده حاضر در جلسه علنی عصر امروز – سه شنبه 22 اسفند- به عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اعتماد مجدد کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب