دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1394 - 12:06

آیین‌نامه‌های اجرایی قانون رفع موانع تولید و نحوه حفاظت تالاب‌های کشور ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهوری، آیین‌نامه‌های اجرایی قانون رفع موانع تولید و نحوه حفاظت تالاب‌های کشور را برای اجرا ابلاغ کرد.
کد خبر : 26712

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران پیش از این، هفت آیین نامه اجرایی مربوط به مواد مختلف قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور را تصویب کرده بود.


اسحاق جهانگیری این مصوبه را ششم تیرماه سال جاری برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.


آیین نامه نحوه حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور ابلاغ شد


همچنین معاون اول رئیس جمهوری، مصوبه هیات وزیران درباره آیین نامه نحوه حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور را برای اجرا به وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.


جهانگیری، این مصوبه را دوم تیرماه 1394 برای اجرا به وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.


متن مصوبه هیات وزیران بدین شرح است:


آیین نامه نحوه حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور


ماده 1- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح به کار می‌روند:


الف- سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست


ب- تالاب: بر اساس ماده (1) قانون کنوانسیون مربوط به تالاب‌های مهم بین المللی به ویژه تالاب‌های زیستگاه پرندگان آبزی (کنوانسیون رامسر) - مصوب 1352- ، شامل مرداب‌ها، باتلاق‌ها و لجن زارها یا آبهای طبیعی یا مصنوعی اعم از دائمی یا موقت است که آبهای شیرین، تلخ یا شور در آن به صورت راکد یا جاری یافت می‌شود، از آن جمله است آبهای دریا که عمق آنها در پایین ترین نقطه جزر از شش متر تجاوز ننماید.


ج- حد بستر تالاب: آخرین نقطه پیشروی آب تالاب‌ها


د- نیاز آبی محیط زیستی تالاب‌ها و رودخانه‌های بالادست آن: کمیت و کیفیتی از آب که جهت حفظ ویژگی‌های بوم شناختی و تأمین پایداری کارکردها و خدمات یک زیست بوم تالابی یا رودخانه ای مشخص، مورد نیاز می‌باشد.


هـ- حقابه محیط زیستی تالاب‌ها و رودخانه‌های بالادست آن: بخشی از ظرفیت آبی حوضه آبریز تالاب که به منظور تأمین نیاز آبی محیط زیستی تالاب و رودخانه بالادست آن و با یک برنامه توزیع زمانی جهت تداوم پایداری و کارکردهای تالاب و رودخانه‌های بالادست آن با پیشنهاد سازمان توسط وزارت نیرو متناسب با شرایط اقلیمی تخصیص می‌یابد.


و- پایداری تالاب: شرایطی از کمیت و کیفیت تالاب که علاوه بر حفظ ویژگی‌های محیط زیستی و تنوع زیستی بتواند در بلند مدت ارایه خدمات و کارکردهای متنوع برای جوامع انسانی را پشتیبانی نماید. در این شرایط، تالاب از نظر کمیت آب از حداقل حقابه محیط زیستی برخوردار بوده و از نظر کیفیت آب و خاک در سطح استانداردهای ملی قرار می‌گیرد.


ز – راهبردها و برنامه عمل ملی حفاظت و احیاء تالاب‌ها: سند راهبردی بالادستی و برنامه عملی جامعی است که استفاده از رویکرد زیست بومی را در راستای پایداری تالاب‌های کشور نهادینه نموده و اهداف کلی برای حفاظت از تالاب‌ها و اقدامات اولویت دار و شیوه همکاری بین دستگاه‌های اجرایی ذی ربط و ذی نفعان را مشخص می‌سازد.


ماده 2- وزارت نیرو مکلف است حد بستر تالاب‌ها را ظرف دو سال تهیه و جهت تصویب به هیئت وزیران ارایه نماید.


ماده 3- نحوه تخصیص حقابه محیط زیستی تالاب‌ها از رودخانه‌های بالادست آنها پس از تأمین آب شرب نسبت به سایر مصارف دارای اولویت است و توسط وزارت نیرو به شورای عالی آب ارایه می‌شود.


تبصره- سازمان موظف است با همکاری وزارت نیرو نیاز آبی محیط زیستی تالاب‌های بحرانی و خسارت دیده و رودخانه های بالادست آن را ظرف یک سال و درخصوص سایر تالاب‌ها و رودخانه‌های بالادست آن ظرف دو سال پس از ابلاغ این تصویب نامه تعیین نماید.


ماده 4- سازمان مکلف است با مشارکت وزارتخانه های نیرو و جهادکشاورزی و سایر ذی نفعان ظرف 6 ماه پس از ابلاغ این تصویب نامه راهبردها و برنامه عمل ملی حفاظت و احیاء تالاب ها را به روز رسانی نموده و به هیئت وزیران ارایه نماید.


تبصره – راهبردها و برنامه عمل موضوع این ماده حداقل هر پنج سال یکبار مورد بازنگری قرار می‌گیرد.


ماده 5- سازمان مکلف است در چارچوب راهبردها و برنامه عمل ملی حفاظت و احیاء تالاب‌ها، برنامه مدیریت زیست بومی تالاب‌ها را با اولویت تالاب‌های بحرانی و خسارت دیده، با مشارکت وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی و سایر ذی نفعان ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ راهبردها و برنامه عمل ملی حفاظت و احیاء تالاب‌ها تهیه و اجرا نماید.


تبصره 1- مدیریت زیست بومی فرآیندی جامع نگر، هدایت کننده و نظارتی برای پایش و ارزیابی تمامی اقدامات و ساز و کارهای اجرایی می‌باشد که براساس فرآیندهای زیست بومی به منظور حفاظت، احیا و بهره برداری پایدار از حوضه آبریز تالاب تهیه و مبنای اقدام قرار می‌گیرد.


تبصره 2- فهرست تالاب‌های بحرانی و خسارت دیده توسط سازمان حفاظت محیط زیست و با همکاری وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و نیرو ظرف شش ماه پس از ابلاغ این تصویب نامه تعیین و هر دو سال یکبار بازنگری می‌شود.


ماده 6- وزارت جهاد کشاورزی مکلف است ظرف دو سال پس از ابلاغ این تصویب نامه برنامه کشاورزی پایدار و سازگار با محیط زیست را در حوضه‌های آبریز تالاب‌های بحرانی و خسارت دیده با لحاظ ارزش اقتصادی آب و بدون گسترش سطح اراضی کشاورزی تهیه و در قالب برنامه‌های توسعه در چارچوب اعتبارات مصوب به اجرا درآورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب