دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر بهداشت:‌

برنامه پزشک خانواده باید با مدل کشوری اجرا شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بیان کرد: در اجرای برنامه پزشک خانواده باید مدل کشوری ملاک عمل باشد و آنچه که به صورت آزمایشی در مازندران و فارس و استان‌های دیگر اجرا شد، با مدل کشوری اصلاح شود.
کد خبر : 263360

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در سومین جلسه آموزشی معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: اینکه در حوزه بهداشت همفکری صورت گیرد و برآیند این تصمیمات و همفکری‌ها در قالب دستورالعمل‌های اجرایی درآید، خوب است، مشروط به این که در اجرای دستورالعمل‌ها نیز اهتمام جدی در بدنه دانشگاه‌ها وجود داشته باشد.


وی افزود: در اجرای برنامه پزشک خانواده باید مدل کشوری ملاک عمل باشد و آنچه که به صورت آزمایشی در مازندران و فارس و استان‌های دیگر اجرا شد، با مدل کشوری اصلاح شود و در اجرای برنامه‌ها و افق‌ ها حتما بر اساس میزان اعتبارات و منابع تصمیم گیری شود و گام‌ها حساب شده باشد.


وزیر بهداشت گفت: از ابتدای سال تقریبا تکلیف ما روشن است و می‌دانیم چه می‌خواهیم و نظام ارجاع را با تمام وجود می‌خواهیم، اما نه به صورت نمایشی. می‌دانیم که نظام ارجاع باید ایجاد شود و بازه زمانی 15 ساله را در نظر داشتیم که در حال حاضر 5 سال گذشته و 10 سال دیگر باقی مانده است، اما هر سال باید نشان دهیم که بالاخره روی تردمیل حرکت می‌کنیم یا اینکه واقعا روی زمین در حرکت هستیم و با سال قبل تفاوت داریم و پسرفت نداشته‌ایم.


هاشمی تصریح کرد: برنامه‌های حوزه بهداشت، برنامه‌هایی است که به تدریج کامل می‌شود و مانند یک موجود زنده است که با مراقبت رشد می‌کند و باید برای آنها وقت گذاشت، ما اگر بدانیم چه می‌خواهیم، آنهایی که برنامه تهیه می‌کنند، می‌دانند چگونه عمل کنند.


وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اجرای 12 گامی که در راستای برنامه‌های حوزه بهداشت تعریف شده است، باید به نحو احسن اجرایی شود و توصیه می‌کنم که پرش نداشته باشید، باید قدم به قدم پیش رفت و از پله دوم نردبان به پله هفتم نپرید. ما باید باهم حرکت کنیم و اگر یکی جلوتر باشد و دیگری عقب بماند، کار به جایی نمی‌رسد، ما یک شبکه بهداشت داریم و این به معنی همبستگی است و حوزه بهداشت با درمان کاملا متفاوت است و اگر این کوشش، همگانی باشد، موفق خواهیم بود؛ به خصوص در حوزه بیماری‌های واگیر و البته در حوزه بیماری‌های غیرواگیر هم رفتارهایمان در دنیای امروز با تکنولوژی روز، حتما اثرگذار است، مگر می‌شود، در یک استان مردم رفتاری از خود نشان دهند و بر استان‌های مجاور اثر نگذارد؟
هاشمی گفت: دکتر رئیسی در این مدت کوتاه، کارهای خوبی انجام داد و برنامه‌های حوزه بهداشت را سر و سامان داد. مهم است که در معاونت بهداشت تصمیمات قاطع گرفته شود، زیرا تردید بد است.


وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در مورد نیروی انسانی باید تعاریف مبهم روشن شود، بیان کرد: مهم است که امروزه بهورز چگونه تعریف می‌شود؛ چرا که بهورز امروز با بهورز 40 سال قبل فرق دارد. باید انتظارات و وظایف او، محل استقرارش، آموزش‌ها و مهارت‌هایی که باید بلد باشد و سایر موضوعات به خوبی مشخص شود. اینکه چه تعداد نیروی بهورز نیاز است، یا اینکه آینده کاری آنها چه می‌شود، نیز باید مشخص شود و به نظرم باید روی بهورز بیشتر کار شود.


هاشمی تصریح کرد: مقوله بعدی مراقب سلامت است، که باید توانمندی، دانش و مهارت‌های این گروه نیز مورد توجه قرار گیرد و در ادامه نیز به پزشک خانواده می‌رسیم که در این راستا دکتر لاریجانی تصمیمات خوبی را گرفته‌اند و امیدوارم مدیران آینده را برای حوزه بهداشت، در قدم اول خوب انتخاب کنید و خوب آموزش دهید و سنگ بنا را از ابتدا کج نگذارید.


وزیر بهداشت با بیان اینکه جای خوشحالی دارد که محل خدمت پزشکان خانواده مشخص است، گفت: نباید چیزی شبیه پزشکی اجتماعی یا طب کار ساخته شود و متخصص پزشک خانواده باید بداند که محل کار او در مرکز بهداشتی است.


هاشمی در خصوص اهمیت معاونت اجتماعی گفت: معاونت اجتماعی عصای دست معاونت‌ها است. باید خدا را شکر کرد که این فرصت‌ها ایجاد می‌شود. مهم است که رابطه با سایر دستگاه‌ها چگونه باشد و حال که معاونت اجتماعی تشکیل شده است، سعی کنید تقویت شود و همه وقت مدیران حوزه بهداشت باید معطوف به کار فنی باشد زیرا یکی از معضلات معاونان و خصوصا معاونان بهداشتی، سخنرانی در برنامه‌ها و اجلاس‌های مختلف است و به کار عادی خود نمی‌رسند که این وظیفه را معاونت اجتماعی می‌تواند انجام دهد.


وزیر بهداشت با بیان اینکه تا مردم خودشان نخواهند و هوشیار نشوند، چیزی درست نمی‌شود، گفت: مردم را نباید ترساند و بدبین کرد و بهتر است به جای دادن اخبار منفی، نشاط را در جامعه گسترش دهیم، زیرا امروزه تاب آوری مردم بسیار کم است، چرا که هرچه می‌بینند منفی است، مردم با بارش برف شادی مضاعفی به دست آوردند ولی درجریان این خوشحالی و نشاط متوجه می‌شوند که فضای جامعه بیشتر به سمت توبیخ مجموعه‌ها برای کم کاری در شرایط بارش برف است که در جلسه دولت گفتیم بهتر است شادی مردم را تلخ نکنیم، البته خوب است به مردم حقیقت را بگوییم، بودن ما به بهای دروغ گفتن و مخفی کردن حقایق ارزشی ندارد، اما می‌توانیم اخبار را مثبت بیان کنیم و واقعا هم تلاش کنیم تا شرایط بهتر شود، زیرا گفتن برخی مطالب فقط مردم را مایوس می‌کند، لذا به جای دادن اخبار منفی سعی کنیم، مشکلات را کم کنیم.


هاشمی با بیان اینکه بهداشت عمومی و توانمند کردن افراد، استفاده از ظرفیت خیرین و سازمان‌های مردم نهاد و آموزش‌و‌پرورش بسیار مهم است، گفت: معاونت اجتماعی بازوی شماست و آن بخشی که شما را به مردم وصل می‌کند، معاونت اجتماعی است و لذا این معاونت را جزو مجموعه بهداشت تلقی کنید تا ظرفیت‌های آن در خدمت بهداشت قرار گیرد.


وزیر بهداشت در مورد بهداشت محیط و ایجاد دفاتر سلامت در نظارت بر عرضه مواد غذایی، خاطرنشان کرد: بهداشت محیط اگر این مدلی که در تهران راه افتاده است، توسط سه دانشگاه علوم پزشکی تغییر نکند، قابل تعمیم به تمام کشور خواهد بود، زیرا خودش یک انقلاب بزرگ است و اگر قوه قضاییه و وزارت کشور نیز همراهی کنند، در این شرایط که مردم نسبت به همه چیز بدبین هستند، پیام خوبی به همراه خواهد داشت.


هاشمی بیان کرد: گزارش شده بود که 117 قلیان خانه غیرمجاز، 300 بار پلمپ شدند و بعداز گذشت یک سال فقط یک قلیان خانه تغییر کاربری داده و 117 واحد به 138 واحد افزایش پیدا کرده است و مهم این است که بهداشت محیط را به مبارزه با قلیان‌ها خلاصه نکنید؛ باید مصرف سیگار و قلیان قبیح شناخته شود و نباید قلیان برای یک جوان پرستیژ محسوب شود؛ باید با فرهنگسازی و ابزارهای دیگر، مردم را با خطرات مصرف مواد دخانی بیش از گذشته آشنا کرد.


هاشمی در پایان به معاونان بهداشتی تاکید کرد: به موضوع پایش و ارزیابی نیز توجه کنید و در مواردی که کارها برون سپاری شده است با نظارت‌های علمی و فنی و دوری از اعمال سلیقه‌های شخصی، فرآیند اجرای برنامه‌ها را تسهیل کنید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب