دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 اسفند 1396 - 10:55
سرلشکر باقری:

قدرت‌های بزرگ می‌خواهند فرهنگ خود را بر دیگران تحمیل کنند

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش ملی علوم و معارف دفاع مقدس در آموزش و پرورش گفت: قدرت های بزرگ امروز می خواهند فرهنگ خود را بر دیگران تحمیل کنند.
کد خبر : 263319

به گزارش حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز در همایش ملی علوم و معارف دفاع مقدس در آموزش و پرورش که در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد اظهار داشت: قدرت های بزرگ که سال ها ملت های جهان را استثمار کرده اند، امروز می خواهند فرهنگ خود را بر دیگران تحمیل کنند.


وی ادامه داد: ما در زمانی هستیم که تحولات با سرعت رخ می دهد و ویژگی های انسانی مانند شجاعت، ایثار و فرهنگ ملی و میهن دوستی در حال تغییر است؛ پس نوجوانان ما باید خود را برای آینده آماده کند.


سرلشکر باقری با بیان اینکه آموزش و پرورش و نیروهای مسلح کار مشترکی را در تعریف و تامین امنیت ملی دارند گفت: باید راهی را که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای تربیت نوجوانان و جوانان برای آینده آماده است تا جوانان برای آینده اجتماعی آماده شود و دانش آموزان را برای اداره کشور آموزش دهد را دنبال کنیم.


سرلشکر باقری خاطرنشان کرد: در این میدان مفاهیم عالی انسانی و ملی دستخوش تغییر و دستکاری قدرت‌های بزرگ است و این موضوع تنها مختص به کشور ما نیست و بسیاری از کشورهای غربی هم نگران هستند که چگونه از فرهنگ خود مراقبت کنند.


وی با بیان اینکه نوجوان و جوان ما در چنین شرایطی باید خود را برای اداره جامعه آماده کند، عنوان کرد: تکلیف ما در سند چشم‌انداز و سند بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است و در این اسناد مسیری که بایستی آموزش و پرورش برای تربیت نسل آینده کشور طی کند، ترسیم شده است.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مسئولیت سیاستگذاری تبیین راهبردها و هر آنچه برای تدوین نظام آموزش و پرورش نیاز است گنجانده شده و در سند گفته شده که دانش‌آموز ایرانی باید با هویت ایرانی - اسلامی و انقلابی تربیت شود.


سرلشکر باقری با بیان اینکه ایران به عنوان کشوری متمدن و تاریخی با شکوه طی قرون گذشته دچار حوادث و انحطاط جدیدی شده است عنوان کرد: ما برای حدود ۵ قرن تحت تاثیر حکام نالایق دچار ضعف‌هایی بودیم اما ملت ایران تحت تاثیر آموزش روحانیت و فرهنگ اسلامی، انقلاب برپا کرد و تصمیم گرفت با تکیه بر ارزش‌های اسلامی و ملی روی پای خود بایستد و استقلال کامل را برای خود رقم بزند. این ملت صلح‌دوست و با فرهنگ اما با توطئه‌هایی مواجه شد و به فاصله کمی بعد از انقلاب گرفتار تجاوزی آشکار از جانب استکبار و نماینده آن رژیم بعث شد.


وی ادامه داد: ملت ایران این تجاوز را به یک دفاع مقدس تبدیل کرد در این جنگ ۳۵ کشور جهان از همه جهت عراق را پشتیبانی می‌کردند و قصد تحقیر ملت ایران، کشور ایران و شکست انقلاب را داشتند اما در مقابل ملت ایران بود که با تحریم‌ها مواجه و با توطئه‌هایی دیگر در جهت ناامن سازی کشور مواجه شد و با دست خالی در مقابل این تهاجم ایستادگی کرد.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما شکست از شوروی در ماجرای عهدنامه گلستان و ترکمانچای را تجربه کردیم و می‌بایست گنجینه بزرگ دفاع مقدس را در مقابل آن سرافکندگی موجب افتخار و سربلندی ملت ایران بدانیم.


سرلشکر باقری تصریح کرد: دفاع مقدس می‌تواند مفاهیم مربوط به اداره کشور براساس چشم‌انداز ۲۰ ساله را برای نسل جوان معنا کند و بگوید امنیت ملی، مشارکت مردم و بصیرت چگونه اتفاق می‌افتد.


وی، پیروی ملت ایران از آرمان‌های عالی را یکی از دلایل دشمنی‌ها با این ملت دانست و خاطرنشان کرد: اگر قرار است در برابر تهدیدها به بازدارندگی برسیم و صلح و آرامش برای مردم تامین کنیم نیاز به ابزارهای مختلف از جمله دفاع مقتدرانه داریم با شرایط کشور ما این دفاع غالبا انسان پایه است و نیاز به جوانانی دارد که می‌بایست در آموزش و پرورش تربیت شوند.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ضمن قدردانی از اقدامات وزارت آموزش و پرورش در راستای ترویج معارف دفاع مقدس گفت: کاری که تاکنون انجام گرفته در مقابل آن کاری که می‌بایست انجام می‌گرفت بسیار کم است و ما باید در این زمینه تلاش بیشتری بکنیم.


سرلشکر باقری تولید محتوا در حوزه دفاع مقدس را یکی از اقدامات اساسی برای ترویج علوم و معارف این حوزه دانست و گفت: ما می‌بایست از تحریف و اغراق در دفاع مقدس دوری کنیم و از دروغ و افترا و سایر ابعاد غلط نیز مراقبت کرده و واقعیت را آنگونه که بوده منتقل کنیم.


وی با بیان اینکه ما در بحث دفاع مقدس نیازی به تحریف و اغراق نداریم تصریح کرد: دفاع مقدس آنقدر بزرگ است که نیازی به اغراق ندارد. قاطعانه می گویم در طول هشت سال دفاع مقدس که همه آن مدت، توفیق حضور در جبهه ها را داشتم، حتی یک مورد هم سراغ ندارم که فرماندهی به رزمندگانش دستور داده باشد بر روی مین برود و راه را باز کند.


وی افزود: رزمندگان ما در بخش "تخریب واحدهای رزم" کارهای بسیار بزرگ و مبتکرانه ای انجام دادند که باید ساعت ها درباره آن حرف زد. رزمندگان بخش "تخریب واحدهای رزم" نمی آمدند مین را بردارند یا چاشنی آن را خالی کنند؛ آنها با شیوه ای بسیار حرفه ای، چاشنی مین را برداشته و یک چاشنی خراب را به جای آن می گذاشتند؛ فردای آن روز که دشمن می آمد و میدان مین خود را بررسی می کرد، هم مین، هم چاشنی های مین و هم سیم تله مین را می دید و مطمئن می شد که این مین ها هنوز آماده انفجار هستند.


وی ادامه داد: آنهایی که چیزی نمی‌دانند شاید جنگ را فقط در حوزه ایثار آن مشاهده کنند، اما من حتی یک مورد سراغ ندارم که فرماندهی به رزمندگانش دستور داده باشد روی مین بروند و یا اقداماتی کورکورانه برای افزایش تلفات نیروی انسانی صورت گرفته باشد شاید کسانی در بیان خاطرات خود با اغراق به این نکات پرداخته باشند اما دفاع مقدس مملو از ابتکار و عقلانیت بوده است.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس استراتژیست‌های بزرگی تربیت شده‌اند که هم اکنون در مقابل استراتژیست‌های بزرگ دنیا بسیار برتر هستند، تاکید کرد: زمانی که فرماندهان ما و استراتژیست‌های نظامی ما با استراتژیست‌های بزرگ جهانی روبرو می‌شوند می‌فهمند که آنها در حوزه فهم راهبردی بسیار کوچکتر هستند.


سرلشکر باقری در ادامه با تاکید بر تربیت معلمان و اساتید برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس به دانش‌آموزان اظهار داشت : می‌بایست از حضور پیشکسوتان دفاع مقدس و همچنین فناوریهای روز و ابزار هنری مانند تئاتر، فیلم و شعر برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس استفاده کرد.


سرلشکر باقری با بیان اینکه در چند روز گذشته ۱۰ موزه دفاع مقدس با حضور رئیس جمهور افتتاح شده است، گفت: حدود ۵ موزه هم در حال ساخت است که ظرف یکی دو سال آینده آماده می‌شود.


وی درپایان با اشاره به اهمیت اردو های راهیان نور گفت: در سال گذشته حدود ۶ میلیون نفر در قالب اردوی راهیان نور از مناطق عملیاتی بازدید کردند، می‌بایست به اردوهای رزمی دانش‌آموزی بیش از پیش توجه کرد. البته بسیج در این زمینه کارهای خوبی کرده که باید توسعه یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب