ایجاد سامانه حساب شهروندی برای پایتختنشینان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد فرجودی، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه به منظور برگزاری همایش و نمایشگاه تهران هوشمند با بیان اینکه شهرها به عنوان یکی از ارکان اصلی جوامع پذیرش افراد هستند، اظهار کرد: در سالیان اخیر با رشد شتابان شهرها مواجه هستیم، به طوریکه در سال 2008 نسبت میزان شهرنشینان و غیرشهرنشینان مساوی شد و پس از آن رو به افزایش رفت. پیشبینیها حاکی از آن است که در سال 2040، 65 درصد افراد در شهرها زندگی کنند.
وی ادامه داد: هر هفته یکمیلیون و 300 هزار نفر به جمعیت شهرنشینان اضافه میشوند و بالتبع شهرهای پذیرنده با مسائل متعددی روبهرو هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
فرجودی با بیان اینکه هماکنون 21 ابرشهر در دنیا وجود دارد، تصریح کرد: این عدد در سال 2025 به 30 شهر میرسد که تهران هم به این شهرها اضافه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با بیان اینکه 60 تا 80درصد انرژی دنیا در این شهرها صرف میشود، گفت: عمدهترین چالشها در این شهرها وجود دارد و مسائلی همچون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در کنار یکدیگر جمع میشوند؛ پس لازم است به سمت هوشمندسازی برویم و بر استفاده از آخرین فناوریها تاکید کنیم.
وی ادامه داد: در این موضوع باید به بحثهای اجتماعی، ساختارها، محیطزیست، حملونقل و غیره توجه شود و البته در مدیریت جدید شهری باید به این موضوع توجه شود.
فرجودی با اشاره به اینکه شهرداری به دنبال نهادسازی و ایجاد زیرساختهای اولیه برای هوشمند کردن شهر تهران است، تصریح کرد: زیرساختهای اولیه برای حرکت به سمت شهر هوشمند فراهم شده، اما باید زیرساختهای قانونی و نظام واحد نیز به وجود آید. در همین راستا، بحث نظام واحد آمار شهر تهران در این دوره ابلاغ شد که این یک اقدام رو به جلو خواهد بود. در ذیل آن نیز دبیرخانه شهر هوشمند هم تشکیل شده است و نقشه راه نیز تدوین میشود. در این راستا، بخش خصوصی، دولت و... میتوانند نظرات خود را اعلام کنند.
وی با اشاره به ایجاد سامانه حساب شهروندی تصریح کرد: به زودی از سامانه حساب شهروندی رونمایی میشود و تا قبل از انتهای امسال شهروندان میتوانند در آن ثبتنام کرده و خرید طرح ترافیک، کارت بلیت و غیره را از این طریق انجام دهند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با اشاره به اینکه تلاش میکنیم تا در این همایش از تجارب سایر کشورها بهره ببریم، به محورهای همایش و نمایشگاه تهران هوشمند اشاره و اضافه کرد: اقتصاد هوشمند، مردم هوشمند، شفافیت و اطلاعرسانی شفاف، حاکمیت هوشمند، جابهجایی هوشمند، محیط هوشمند و زندگی هوشمند از جمله محورهای برگزاری این همایش هستند.
وی با اشاره به اینکه این همایش طی روزهای 13 و 14 اسفندماه در محل سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود، گفت: مخاطبینی از حوزه شهری، مدیران ارشد کشوری و بخش خصوصی در این همایش و نمایشگاه شرکت میکنند. همچنین ما نیز آماده پذیرایی از کارآفرینان و استارتآپهای شهری هستیم. پیشبینی میشود 1500 نفر از این نمایشگاه و همایش بازدید کنند.
به گفته فرجودی، افتتاحیه این نمایشگاه با حضور محسن هاشمی رئیس شورایشهر تهران، محمدعلی نجفی شهردار تهران، علی ربیعی وزیر کار و تعاون اجتماعی، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور برگزار میشود.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران ادامه داد: همچنین در این همایش از سند سیاستهای شهر هوشمند رونمایی خواهد شد.
فرجودی با تاکید بر اینکه در حالحاضر زیرساختهای آیتیسی وجود دارد و برای دستورالعملهای قانونی باید اقدامات لازم انجام شود، گفت: مجموعهای از شبکههای ارتباطی و دیتاسنتر وجود دارد که میتوان از آنها برای هوشمندسازی استفاده کرد. البته بسیاری از پارادایمهای شهری باید تغییر کند، زیرا ما معتقدیم نمیتوان با مدیریت سنتی شهری هوشمند داشت و به سمت هوشمندسازی حرکت کرد.
وی درباره استفاده از وایفای در وسایل حملونقل عمومی، گفت: برنامه شهرداری برای استفاده از وایفای در وسایل حملونقل عمومی وجود دارد، اما تا امروز مشکلاتی به صورت غیرفنی وجود داشته که امیدواریم برطرف شود.
فرجودی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنیبر برنامه هوشمندسازی پایتخت در چه بازه زمانی قرار است به نتیجه برسد، توضیح داد: برای این موضوع برنامههای میانمدت و بلندمدت در نظر گرفتهایم، البته در برنامه میانمدت هوشمندسازی تهران را تا سال 1400 در نظر گرفتیم و پس از آن در افق بلندمدت از این سال این برنامه اجرایی خواهد شد و امیدواریم گام به گام تا یک شهر هوشمند پیش رویم.
انتهای پیام/