دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مستند «پایتخت» بزودی از شبکه‌های سیما +فیلم

مستند «پایتخت» که در خانه مستند انقلاب اسلامی درقالب 14 قسمت تولید شده، پس از بررسی سیرتحولات؛ ویژگی‌های منحصربه فرد و تهدیدات تهران، راهکارهای پیشنهادی کاهش معضلات این کلانشهر را مورد واکاوی قرار می­‌دهد.
کد خبر : 261594

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی خانه مستند انقلاب اسلامی، علی نیکبخت؛ کارگردان مستند «پایتخت» درباره این مستند گفت: فرآیند تولید و پژوهش مستند انتقال پایتخت یا سامان‌دهی شهر تهران از تابستان سال ۹۴ آغاز و تا پایان پاییز ۹۶ به طول انجامید. این مستند به دنبال این است که کلان شهر تهران را از جنبه­‌های مختلف مورد بررسی قرار دهد.


نیکبخت اضافه کرد: شناخت تاریخ تهران می‌­تواند به درک جنبه­‌های زیبایی­‌شناسانه آن کمک کرده و دلایل انتخاب آن را به عنوان پایتخت سرزمین ایران مشخص کند. این موضوع به کمک مصاحبه‌­های انجام شده با صاحب­‌نظران مختلف در این زمینه همچون منصوره اتحادیه (پژوهشگر حوزه تاریخ)، احمد مسجدجامعی (عضو شورای اسلامی شهر تهران) و بهنام ابوترابی(پژوهشگر تاریخ تهران و مدرس دانشگاه شهید بهشتی) انجام شد.


وی در ادامه گفت: ایده انتقال پایتخت و مطرح­ ساختن آن در طول دهه‌های اخیر حتماً علتی داشته است؛ لذا مهم است که بدانیم ایده انتقال پایتخت در چه بستری و به چه دلایلی مطرح شد. همچنین باید بدانیم که گزینه­‌های جایگزین پایتخت چه مکان‌­هایی هستند. برای پاسخ به این سوال در مستند «پایتخت» بیش از بیست مصاحبه با صاحب‌نظران و افراد مرتبط انجام شده است که از میان آنها می‌­توان به سیدرضا هاشمی (مشاور معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی)، محمدحسین شریف‌زادگان (استاد دانشگاه شهید بهشتی)، بهرام فریورصدری (مدیرعامل مهندسین مشاور شارستان و عضو تیم پژوهشی پروژه انتقال پایتخت)، اعضای کمیسیون شوراها (کمیسیون تخصصی بررسی طرح انتقال پایتخت) مجلس نهم و محمدتقی رهنمایی (دانشیار دانشگاه تهران و عضو تیم پژوهشی پروژه انتقال پایتخت) اشاره کرد.


کارگردان مستند «پایتخت» افزود: منطق و علت اصلی انتقال پایتخت را می‌توان در تهدیدات بسیار این شهر دانست. این تهدیدات را می‌توان به چند گروه بحران زلزله، مسائل محیط زیستی، ترافیک، چالش‌های مدیریتی و مسائل امنیتی تقسیم کرد. برای درک ابعاد هر یک از این مسایل و شدت آ‌ن‌ها با بیش از سی صاحب‌نظر در حوزه‌های مختلف مصاحبه شده است که از میان آنها می‌توان به بهرام عکاشه (پدر علم زلزله شناسی ایران)، سیدبهشید حسینی (معاون پشتیبانی و دانشیار دانشگاه هنر)، امیر منصوری (مدیر پژوهشکده نظر و استادیار دانشگاه تهران)، محمدسعید ایزدی (معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل اسبق شرکت عمران و بهسازی ایران)، مظفر صرافی (دانشیار دانشگاه شهید بهشتی)، محمد درویش (فعال محیط زیست) و حسین طلا (نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی و فرماندار سابق تهران) اشاره کرد.


علی نیکبخت در پایان گفت: در نهایت باید این موضوع بررسی شود که آیا انتقال پایتخت راهکاری موثر در حل مسائل و معضلات تهران است و یا اینکه تهران راهکارهای جایگزین دیگری برای رهایی از مسائلش دارد. پاسخ به این سوال با استفاده از دیدگاه‌های هفتاد مصاحبه انجام­ شده در مستند«پایتخت»، داده شده است.


مستند«پایتخت» به کارگردانی علی نیکبخت و تهیه کنندگی احمد شفیعی در خانه مستند انقلاب اسلامی تولید شده است و از اوایل اسفند ماه سال جاری روی آنتن خواهد رفت.


سایر عوامل تولید این مستند به شرح زیر هستند: دستیار کارگردان: جواد امیرانی، نویسنده: علیرضا زمانی - محدثه چیذری، نویسنده گفتار متن: محدثه چیذری، پژوهش: محمد حمید امین بیک- محدثه قدیری- مسعود عیسی زاده- سحر محسنی- محمد پور تقی - علی نیک بخت، مترجم: کیاوان قاسمی - امیر حسین حلوایی، گوینده گفتار متن: حمید صفی زاده، تصویر بردار: محمد زمانی، تدوین : ابوذر حیدری، صدا بردار : محمد مهر جو، صدا گذار: محمد حسین ابراهیمی، موسیقی: شاهرخ صدیقیان، مدیر تولید: محمد علی شیخ ربیعی، موشن گرافی : محمد زمانی و گرافیست : فهیمه فریمانه.


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب