ابوترابی: انتقال پایتخت از تهران به شهرهای دیگر ضرورت است/سازمان پدافند غیرعامل به موضوع ورود کند
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به طرح تغییر پایتخت سیاسی کشور اظهار کرد: یکی از چالشهای اساسی نظام و کشور ما بحث تمرکز بیش از حد در تهران است، این روز ها تمرکز بیش از حد تهران به یک وهن برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
وی با اشاره به آلودگی هوای شهر تهران گفت: ما در حال تبدیل شدن به اولین کشور دنیا در آلودگی هوا هستیم، از طرف دیگر با بحرانهای زیستمحیطی، انسانساز (حمله نظامی) و زلزله روبهرو هستیم، معمولاً در ایران هر ۲۰۰ سال یک بار زلزلههای شدید رخ میدهد و ما اکنون در آستانه این ۲۰۰ سال قرار داریم.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس با اشاره به اینکه خداوند زنگ خطر را برای تهران به صدا درآورده است، تصریح کرد: در سالهای اخیر زلزلههای خفیفی را در تهران شاهد بودیم، اما متأسفانه مسئولان غافل هستند، در صورتی که در این زمینه قانون ساماندهی و امکانسنجی انتقال پایتخت سیاسی کشور را داریم.
ابوترابی ادامه داد: بنده در جلسه اخیر با وزیر راه و شهرسازی که سمت دبیری شورای عالی انتقال پایتخت سیاسی را هم داراست، صحبتهای لازم را کردم و گفتم بنده از بابت رفع تکلیف و اینکه در آخرت پاسخگوی ملت ایران نباشم، به شما مسئولان غافل هشدار لازم را میدهم، ما در این زمینه قانون داریم.
او با بیان اینکه درمورد انتقال پایتخت سیاسی و اداری همواره دو سوال وجود دارد، عنوان کرد: یکی از سؤالات این است که آیا ما میخواهیم با این کار مشکل ایران و یا مشکل تهران را حل کنیم؟ که در پاسخ به این سوال باید گفت متأسفانه مسئولان محترم همواره ذهنشان به این سمت میرود که با انتقال سیاسی و اداری پایتخت قرار است مشکل تهران حل شود، در صورتی که اصلاً چنین تصوری صحیح نیست.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با انتقال پایتخت سیاسی رفع مشکلات ایران مدنظر است، گفت: البته این امکان هم وجود دارد که با انتقال پایتخت سیاسی تأثیر مثبتی بر کاهش جمعیت تهران به وجود بیاید ولی هدف غایی از این اقدام رفع مشکلات تهران نیست، در انتقال پایتخت سیاسی هدف ما رفع مشکل ایران است.
ابوترابی با اشاره به اینکه مشکلات تهران به مثابه مشکلات کل کشور است، ادامه داد: تهران پایتخت، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی ایران است بر این اساس این خطر وجود دارد که اگر اتفاقی برای تهران رخ دهد، کل ایران دچار مشکل شود، دیگر کشورها پایتخت سیاسی، اقتصادی و فرهنگیشان در شهرهای مختلف است، به طور مثال در ایالات متحده پایتخت فرهنگی هالیود، پایتخت نظامی نوادا، پایتخت سیاسی واشنگتن و پایتخت اقتصادی نیویورک است.
وی با بیان اینکه تغییر پایتختهای کشور از تهران به دیگر شهرها یک ضرورت است، اظهار کرد: قدیمیها یک ضربالمثل زیبایی مطرح میکنند و میگویند همه تخممرغها را نباید در یک سبد قرار داد، به نظرم مهمترین موضوع پدافند غیر عامل ما این است که باید هرچه سریعتر پایتختهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود را از تهران خارج کنیم، در این صورت هم افزایش جمعیت تهران کنترل میشود و هم در صورتی که یکی از پایختها دچار مشکل شود، ما بقی پایتختها مصون میمانند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس در پایان خاطرنشان کرد: من متعجب هستم که چرا تاکنون چنین موضوع به این مهمی در سازمان پدافند غیرعامل مورد بررسی قرار نگرفته است. لازم است این سازمان حتما به موضوع انتقال سیاسی پایتخت کشور از تهران به شهرهای دیگر ورود کند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/