دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری:

برخی کارشان مدیریت شایعه برای دانشگاه آزاد اسلامی است

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: دکتر ولایتی، دکتر رهبر، معاونین و مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی به مشکلات کاملا واقف هستند و می‌دانند باید از زیر صفر حرکت کنیم تا تحول بنیادین ایجاد شود.
کد خبر : 261111

دکتر ابراهیم کلانتری در دومین نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: بسیجیان برای خدا یکدیگر را دوست دارند، برای رضای خدا دور یکدیگر جمع می‌شوند، برای رضای خدا برنامه‌هایشان را طرح‌ریزی می‌کنند و بهترین نوع تشکل و تجمع مومنانه همین نوع است. نشستن در جمع بسیجیان از بهترین ساعات عمر انسان است.


وی افزود: بسیج می‌تواند انسان را به سمت خدا هدایت کند و انسان را به حرکت وا دارد و در دنیای پر تلاطم و آلوده امروز، این چنین جمعی می‌تواند انسان را به سمت صراط مستقیم و مقصد الهی برساند، در حالی که برخی انسان‌ها دچار استحاله شده‌ و انسانیت و خدا را فراموش کرده‌اند.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی درباره وضعیت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: توقعات زیادی وجود دارد، یک زمان توقع از یک وضعیت عادی است، اما زمانی توقع از وضعیتی است که سی سال راه دیگری را طی کرده و قرار است از آن وضعیت خارج شود.


وی افزود: زمان زیادی طول خواهد کشید تا به صفر برسیم و از صفر حرکت را آغاز کنیم و گام اساسی برداریم. این نوع حرکت بسیار سخت است. همانطور که در زمین صاف خانه‌سازی راحت‌تر از بازسازی خانه قدیمی است.


کلانتری با بیان اینکه در حوزه علمی دانشگاه آزاد مسائل جدی وجود دارد و نیاز به تحول است تصریح کرد: در حوزه اقتصادی نیز دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک بنگاه اقتصادی بزرگ نیاز به تحول دارد.


وی اضافه کرد: در حوزه‌های فرهنگی و سیاسی نیز، تحول در دانشگاه آزاد اسلامی ضرورت دارد. در چهار حوزه که انتظار است دانشگاه در آنها بدرخشد دچار مشکل است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: دکتر ولایتی، دکتر رهبر، معاونین و مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی به این مشکلات کاملا واقف هستند و می‌دانند باید از زیر صفر حرکت کنیم تا تحول بنیادین ایجاد شود.


کلاتری گفت: تمام این چهار حوزه با یکدیگر مرتبط است و هر کدام کاستی داشته باشد به حوزه دیگر لطمه وارد می‌شود، با این حال در حوزه‌های فرهنگی وسیاسی دغدغه بیشتری وجود دارد.


وی درباره برنامه‌های فرهنگی دان شگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دو نوع برنامه وجود دارد یک برنامه نظری ست و باید به صورت تئوری مشخص شود که چه برنامه‌هایی قرار است اجرا شود به عبارت دیگر همان کار مطالعاتی که انجام می‌شود.


کلانتری ادامه داد: تعداد خانواده دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از یک و نیم میلیون نفر متشکل از دانشجویان، استادان، کارکنان و خانواده‌ها به اندازه یک یا دو کشور حوزه خلیج فارس است و به دلیل این گستردگی دانشگاه آزاد اسلامی، نیازمند کار مطالعاتی دقیق برای امور فرهنگی است.


اهمیت برگزاری اردوهای معرفتی


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به جز مشکلاتی که در دانشگاه وجود دارد، جریان فرهنگی رقیب و هجمه عظیم جهانی نیز بسیار قوی عمل می‌کند، این حجم گسترده، با این سرعت، شدت و این ابزارهای پیشرفته هیچ‌گاه در تاریخ ایران وجود نداشته است.


کلانتری ادامه داد: قطعا در این وضعیت، کار نظری و تئوریک بسیار سخت می‌شود و نیاز به کار و تلاش زیادی دارد.


وی درباره اجرایی شدن برنامه‌های فرهنگی گفت: بخش تئوری، تنها ابتدای کار است و بعد از آن نوبت به کسی است که می‌خواهد برنامه را اجرا کند و این چارچوب نظری را در میدان عمل در دانشگاه عملیاتی کند. این کار به مراتب از بخش نظری دشوارتر است، نه فقط در حوزه فرهنگی، بلکه در تمام حوزه‌ها حرف زدن آسان ولی عمل کردن سخت است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی که تاکنون در دوره مدیریتی جدید انجام شده است اظهارکرد: درباره ساختار معاونت دانشجویی و فرهنگی از نظر تغییر و تحولات، از تمام معاونت‌های دیگر پیش است. نیرو‌های لایه اول بدنه و تا حدودی لایه دوم یعنی زیر مجموعه‌ها تا حدودی مشخص شده است.


کلانتری درباره سند راهبری فرهنگی دانشگاه آزاد نیز گفت: باید اسناد بالادستی موجود در کشور، بررسی می‌شد. متاسفانه در کشور ما به اسناد موجود، اهمیت داده نمی‌شود.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها تدوین شده است، اما برای عملیاتی شدن آن هیچ کاری انجام نمی‌شود، نقشه جامع علمی کشور موجود است اما در بایگانی، نقشه مهندسی فرهنگی، اساس‌نامه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری که راهگشاست، آیین‌نامه تشکل‌ها و خیلی اسناد دیگر ساعات زیادی برای تدوین آنها وقت گذاشته شده است اما به آنها عمل نمی‌شود.


وی افزود: ما باید بر اساس این اسناد بالا دستی، یک سند راهبردی می‌نوشتیم. سند راهبردی به این معنا که حلقه واسطی بین اسناد بالا دستی و میدان عمل باشد. بحمد الله این سند آماده شده است و روز نهم اسفند در اولین جلسه سراسری معاونین دانشجویی و فرهنگی کشور رونمایی می‌شود.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این سند نقشه حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در امور فرهنگی است که همه جانبه و روی آن فکر شده است و همه اهداف، راهبردها و سیاست‌ها در آن دیده شده است و بعد از این سند دیگر هیچ معاونی نمی‌تواند ادعا کند که نمی‌داند باید چه برنامه‌ای انجام دهد.


کلانتری گفت: به این دلیل که در دانشگاه، ستادی عمل می‌کنیم و دانشگاه عظیم است، باید مسائل کلان دانشگاه را حل و فصل کنیم. پرورش نیرو از واجبات است که در خط مقدم نیرو منشا اثر قرار بگیرد، تحول آن زمان اتفاق می‌افتد.


وی با بیان اینکه باید به سمت آموزش رفت بیان کرد: یعنی به گونه‌ای عمل شود که در کل کشور همزمان، جمعی بر روی یک ایده کار کنند، اگر این اتفاق بیافتد، دانشجو احساس می‌کند تحول رخ داده است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی درباره طرح‌های شمیم معرفت و بصیرت گفت: اگر قرار باشد تحول اتفاق رخ دهد نیاز داریم به وفور، نیروهای معرفتی در دانشگاه وجود داشته باشد. یکی از کارهایی که می‌توان انجام داد و باید جدی گرفته شود برگزاری همین اردوهای معرفتی است.


کلانتری تصریح کرد: در موضوع تسخیر لانه جاسوسی، دانشجویان خوبی آن را اشغال کردند اما به دلیل نداشتن تحلیل، از کار خود پشیمان شدند و بعدها عذر خواهی کردند. این از اهمیت وجود تحلیل و معرفت است.


به گفته کلانتری، مقام معظم رهبری فرمودند: دانشجویان باید معرفت دینی‌شان را تعمیق ببخشند و از سطح آنچه که در روزنامه‌هاست افزایش بیابد و در سطح کتب شهید مطهری برسد.


وی ادامه داد: رسیدن به این سطح از تحلیل، نیازمند آموزش، کلاس، کارگاه و اردوهای آموزشی است. نیرویی که آموزش دیده باشد، پشتوانه‌ای برای بسیج و نیروهای ارزشی دانشگاه است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این طرح‌ها و اردوها ساختار جدید و ایجاد تشکل جدیدی نیست، بلکه معاونت فرهنگی در نظر دارد، به عنوان پشتوانه نیروسازی کند.


زمان زیادی می‌برد تا بدنه دانشگاه تغییر کند


کلانتری درباره وجود نیروهای سابق در بدنه دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: قرار است دانشگاه انقلاب درست شود، این امر با یک سال و دو سال اتفاق نمی‌افتد و تحولی که باید رخ بدهد طی ده سال انجام می‌شود. همه نیروهای ارزشی دست به دست هم بدهند باز هم یک دهه وقت نیاز است. نیروهایی هستند که رنگ عوض کرده‌اند و این موضوع اتفاقا در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دیگر دانشگاه‌ها بیشتر است.


وی افزود: هر روز شایعه ایجاد می‌کنند که قرار است فردا دکتر ولایتی یا دکتر رهبر یا افراد دیگری عوض شوند. عده‌ای شایعه درست می‌کنند و این کار را مدیریت می‌کنند. زمان زیادی می‌برد تا بدنه دانشگاه تغییر کند. باید نیروهای ارزشی تقویت شود، بسیج و دیگر تشکل‌های انقلابی معتقد به نظام اسلامی به تدریج فضا را در اختیار بگیرند.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بروکراسی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بروکراسی پیچیده ای در دانشگاه وجود دارد در حالی که می تواند کمتر از اینها باشد. برای حل و فصل شدن این بروکراسی نیز زمان نیاز است. این موضوعات در دانشگاه آزاد نهادینه شده است و عوض کردن اینها سخت است.


کلانتری با خطاب به مسئولان بسیج دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: اگر خلاف روشن و واضحی مشاهده کردید ابلاغ کنید که بر روی آن کار شود. فقط با گفتن موضوعی حل نمی‌شود.


وی در پایان گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی بنده دروس معارف است که از اهمیت بالایی برخوردار است و تاکنون دو جلسه سراسری استادان معارف دانشگاه آزاد اسلامی تا کنون برگزار شده است و قطعا در فکر تحول هستیم. یکی از ابزارهای مهم کار فرهنگی انقلابی استادان معارف هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب