دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1394 - 11:21
در گفت‌وگو با آنا

کنعانی‌مقدم: می‌توان با نگاه بردـ برد اختلافات داخلی را برطرف کرد/ باید شورای سیاستگذاری ملی ایجاد شود

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت که لازمه شکل‌گیری گفت‌وگوی ملی، تعیین موضوع، طرفین و زمان آن است و برای تحقق آن باید شورای سیاستگذاری ملی ایجاد شود.
کد خبر : 25519

حسین کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا در پاسخ به این سؤال که «دولت برای حل مشکلات خارجی مذاکره را در پیش گرفته است با وجود این نباید برای رفع اختلاف‌نظرهای داخلی گفت‌وگوی ملی را دستور کار قرار دهیم؟»، اظهار کرد: وقتی ما قادر هستیم برای حل مسائل بین‌المللی کشورمان با دشمنان‌ مذاکره کنیم چرا نتوانیم برای حل اختلاف‌نظرها با دوستانمان گفت‌وگو کنیم.


وی افزود: رئیس‌جمهوری با نگاه برد-برد مذاکرات را به پیش می‌برد ما هم می‌توانیم با این نگاه اختلافات داخلی را برطرف کنیم.


دبیرکل حزب سبز تصریح کرد: البته رئیس‌جمهوری و اطرافیانش که نشست‌های گروه‌های مختلف را برگزار می‌کنند شاید به این می‌اندیشند که دیگرانی که نسبت به دولت انتقاد دارند، در کنار هم قرار گیرند و آرام شوند تا دولت بتواند کار خودش را ادامه دهد.


کنعانی‌مقدم ادامه داد: دولت برای ایجاد انسجام و وحدت باید همدلی و همزبانی را محقق کند و برای تحقق آن باید مذاکره ملی را در دستور کار قرار داد.


وی درباره جلسات اخیر رئیس‌جمهوری با فعالان سیاسی و روحانیون گفت: این جلسات افطاری ممکن است زمینه مذاکرات ملی را که همان تبادل‌نظر است ایجاد کند ولی نمی‌تواند آن را به صورت کامل آن را محقق کند.








وقتی ما قادر هستیم برای حل مسائل بین‌المللی کشورمان با دشمنان‌ مذاکره کنیم چرا نتوانیم برای حل اختلاف‌نظرها با دوستانمان گفت‌وگو کنیم

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه شکل‌گیری گفت‌وگوی ملی به چند مؤلفه نیاز دارد، ادامه داد: موضوع مذاکره باید مشخص شود و باید تعیین شود که می‌خواهیم به چه هدفی برسیم. همچنین طرفین مذاکره نیز باید مشخص شود یعنی اینکه کسانی‌که در هر طرف مذاکره هستند نماینده اصلاح‌طلبان یا اصولگرایان هستند یا نه. زمان مذاکره نیز باید روشن شود.


کنعانی‌مقدم تأکید کرد: فعلا موضوع مذاکره و طرفین آن یعنی اینکه شورای هماهنگی از اصلاح‌طلبان یا از اصولگرایان مشخص نیست.


وی درباره اینکه چگونه می‌توان گفت‌وگوی ملی را شکل داد، آیا دولت این وظیفه را برعهده دارد؟ گفت: دولت باید بسترهای لازم را ایجاد کند چه در زمان‌های مناسب مانند انتخابات و چه در اجرای قوانین و مقررات. دولت باید فعالان سیاسی را در تصمیم‌سازی‌های سیاسی دخیل کند. متأسفانه در این زمینه اقدام عملی از سوی دولت دیده نشده است و بیشتر در تبادل‌نظر فعال بوده است که البته کفایت نمی‌کند و باعث ایجاد حاشیه می‌شود؛ همچنان که در روزهای اخیر هم این اتفاق افتاد.


دبیرکل حرب سبز افزود: به لحاظ قانونی کمبودهایی وجود دارد که با تغییر در قانون انتخابات و همچنین مشخص شدن جرم سیاسی در کشور زمینه مناسب‌تری برای فعالیت سیاسی در کشور ایجاد می‌شود.


کنعانی‌مقدم در پاسخ به این پرسش که «آیا دولت یا خانه احزاب می‌تواند گفت‌وگوی ملی را شکل دهد یا اینکه یک نهاد فرادولتی دیگری باید این کار را انجام دهد؟»، تأکید کرد: نه دولت و نه خانه احزاب هیچ‌یک نمی‌توانند گفت‌وگوی ملی را شکل دهند بلکه باید مانند خیلی از کشورها شورای سیاستگذاری ملی ایجاد شود. در بسیاری از این کشورها سیاست‌های کلی هر کشور در این شورا مورد بحث قرار می‌گیرد و این شورا هم در قدرت و هم در افکارعمومی نفوذ زیادی دارد و می‌تواند تحلیل‌ها و برسی‌هایش را در تصمیم‌گیری‌ها اثرگذار کند.


وی اضافه کرد: جایگاه این شورا در کشور ما خالی است. باید این شورا ایجاد شود و شخصیت‌های سیاسی کنار هم بنشینند و با رعایت قواعد بازی، وحدت به معنی همه با هم نه همه با من را شکل دهند.


این فعال سیاسی اصولگرا در پایان با تأکید بر کرسی‌های آزاداندیشی که مطالبه جدی رهبری است، گفت: این کرسی‌ها باید در موضوعات مختلف مانند سیاسی برگزار شود. خانه احزاب نیز مانند سایر نهادهایی که می‌توانند در این زمینه فعال باشند، پس از پاگیری دوباره می‌تواند به برگزاری این کرسی‌ها اقدام کند تا همه جریان‌ها درباره چالش‌های کشور سخن بگویند. فعالان سیاسی نیز می‌توانند در پی آن تحلیل‌های خود را مطرح کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب