دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1396 - 12:37
سخنگوی وزارت بهداشت:

بودجه پیشنهادی ۹۷ در حوزه سلامت، فقط ۶.۴ درصد رشد داشته است

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر این که برای اصلاح نظام سلامت، چاره‌ای نداریم جز اینکه تولیت وزارت بهداشت را تقویت کنیم، گفت: برای رسیدن به اهداف برنامه‌های توسعه در حوزه سلامت و کاهش پرداختی از جیب مردم، باید نقش و مشارکت دولت و بیمه‌ها افزایش یابد و بسته های خدمات سلامت نیز کنترل شوند.
کد خبر : 255099

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص بودجه سلامت، گفت: تجربه ۵۰ سال اخیر کشور نشان می‌دهد که خیریه‌ها، بیمه‌های خصوصی و تکمیلی ۷ تا ۹ درصد از هزینه‌های سلامت را تامین می‌کنند.
حریرچی با تاکید بر این که ۹۰ تا ۹۲ درصد از بودجه سلامت از دو منبع اصلی بیمه‌ها و دولت و همچنین پرداختی از جیب مردم تامین می‌شود، افزود: متاسفانه اقتصاد سلامت با بیماری‌های مزمنی روبرو بوده به‌گونه‌ای که ۱۰ سال قبل از اجرای طرح تحول سلامت، مجموع پرداختی دولت و بیمه‌ها، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد بوده است و بنابراین مردم باید ۵۰ تا ۵۸ درصد از هزینه‌های سلامت را از جیب پرداخت می‌کردند، در حالی که تجربه جهانی این شاخص، میانگین پرداختی مردم از جیب باید ۱۸ تا ۲۴ درصد است و اگر بیشتر از این باشد، مردم با هزینه‌های کمرشکن و فقرزای حوزه سلامت روبرو می‌شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که برای اولین بار در ۵۰ سال اخیر، سهم مجموع دولت و بیمه‌ها که حدود ۳۷ تا ۴۰ درصد بود به ۵۰ درصد افزایش یافته است، افزود: در حال حاضر پرداختی از جیب مردم در سه سال اخیر، به حدود ۳۷.۷ درصد تا ۳۸.۷ کاهش یافته است.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت هدف قانون گذار در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه را کاهش پرداختی از جیب مردم به ۳۰ درصد بیان کرد و گفت: در قانون برنامه ششم توسعه این شاخص باید به ۲۵ درصد برسد ، بنابراین برای تحقق این امر، پیش بینی شده که سهم دولت و بیمه‌ها به ۶۰ تا ۶۲.۵ درصد افزایش یابد.
به گفته وی، بودجه برش یک ساله برنامه توسعه کشور است.


حریرچی با بیان این که منابع جاری وزارت بهداشت در بودجه پیشنهادی ۹۷، فقط ۶.۴ درصد رشد داشته است، افزود: همچنین بودجه سازمان بیمه سلامت هم رشد چندانی نداشته گرچه قول‌هایی در کمیسیون تلفیق داده شده است.
وی افزود: امیدواریم با تعهدی که دولت و بیمه‌ها دادند بتوانیم پرداختی از جیب مردم را کاهش دهیم و اجرای آن مستلزم حمایت دولت و بیمه‌ها و نیز مدیریت منابع حوزه سلامت است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اعلام رسمی مرکز ملی آمار ایران مبنی بر این که هزینه‌های سلامت در سال ۹۴ حدود ۱۰۳ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: باید توجه داشته باشیم که این ارقام با لحاظ کردن میزان تورم اعلام شده است و باید در کنار کاهش پرداختی از جیب مردم به دستاوردهای بزرگی که در این زمینه بدست آمده توجه داشته باشیم.
حریرچی در ادامه با بیان این که در دولت یازدهم و در طول ۴ سال، ۲۴ هزار تخت بیمارستانی جدید به اندازه یک چهارم کل تخت‌های بیمارستانی کشور، تخت بیمارستانی جدید ساخته شده است، افزود: با توجه به تغییر هرم سنی جمعیت، هزینه‌های حوزه سلامت، سالانه۳ تا ۵ درصد افزایش می‌یابد.
وی با تاکید بر این که برای اصلاح نظام سلامت، چاره‌ای نداریم جز اینکه تولیت وزارت بهداشت را تقویت کنیم، گفت: برای رسیدن به اهداف برنامه‌های توسعه در حوزه سلامت و کاهش پرداختی از جیب مردم، باید نقش و مشارکت دولت و بیمه‌ها افزایش یابد و بسته‌های خدمات سلامت نیز کنترل شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به نظر سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این که بدترین نوع پرداختی در نظام سلامت، پرداختی از جیب مردم است، افزود: اگر همان منابع سال ۹۳ علیرغم تورم موجود به طور کامل به وزارت بهداشت اختصاص داده شود، قادریم که دستاوردهای طرح تحول سلامت را حفظ کنیم.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به توجه و حمایت رئیس جمهور و رئیس مجلس از حوزه سلامت، گفت: در صورت اختصاص منابع پایدار به حوزه سلامت در سال‌های آینده اجازه نمی‌دهیم که خدشه‌ای به خدمات ارائه شده و طرح تحول سلامت وارد شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب