دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس جمهوری در همایش قوه قضائیه:

جرائم سیاسی و امنیتی را تا پایان دولت یازدهم معنا می‌کنیم

رئیس جمهوری با بیان اینکه دستگاه قضا سرآمد هر کشوری است، گفت:‌ امیدوارم بتوانیم با کمک دستگاه قضا تا پایان دولت یازدهم جرائم سیاسی و امنیتی را معنا کنیم و در این خصوص لایحه‌ای را به مجلس تقدیم خواهیم کرد تا به تصویب برسد.
کد خبر : 25501

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در همایش سراسری قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است با اشاره به اینکه امسال هفته قوه قضائیه با ماه عبادت و قیام و ماه نزول قرآن همزمان شده است، گفت:‌ فرصت پربرکتی است برای اینکه از این ماه بهره بگیریم و در مسیر اجرای عدالت دقیق‌تر و سریعتر در حرکت باشیم. ماهی که خداوند به ما اجازه دعا، ثنا، ذکر و تماس بیشتر با خود را داده است.


وی با بیان اینکه امروز بزرگداشت فاجعه تاریخی مهمی است، عنوان کرد: آیت‌الله بهشتی و 72 تن از نزدیکترین یاران به ایشان در این روز به شهادت رسیدند. شهید بهشتی نه تنها حق بزرگی بر گردن نظام قضایی کشور دارند، بلکه در بر گردن کشور ایران نیز حق دارد. حضور ایشان خاری بود بر چشم دشمنان اسلام. او با تأسیس علوم جدید در مدارس و آموزشگاه‌ها بویژه در دبیرستان‌ها، توانست تحولی را در تعلیم و تربیت فرهنگیان و دانش آموزان ایجاد کند.


رئیس جمهوری افزود:‌ آیت‌الله بهشتی در حوزه علمیه نیز فعالیت داشتند و بدعت‌گذار آشنایی طلاب با روش‌ها و علوم جدید بودند کما اینکه او در نهضت اسلامی و حرکت سیاسی امت اسلام و مردم ایران به رهبری امام (ره) نقش بسیار تأثیرگذاری داشت. همچنین در تشکیل جامعه روحانیت مبارز ایشان نقشی اساسی جهت پیروزی انقلاب برعهده داشتند.


به گفته روحانی، وقتی ایشان در جلسات عمومی و خصوصی صحبت می‌کردند، مشخص بود که به تمام جوانب توجه کرده‌اند. یک نمونه آن اداره مجلس خبرگان و قانون اساسی و در نهایت تدوین این قانون اساسی مدرن بود که نقشی بسزا را در تدوین و تصویب این قانون برعهده داشت.


حجت الاسلام و المسلمین روحانی با بیان اینکه آیت الله شهید بهشتی مردی عالم و مجاهد و تلاشگر و در عین حال مظلوم بود، عنوان کرد:‌ شاید کمتر بتوانید چهره‌ای را به مظلومیت شهید بهشتی در تاریخ انقلاب اسلامی پیدا کنید. هنوز هم اگر هم مظلومین را در کنار هم قرار دهید سرآمد همه آنها شهید بهشتی است.


رئیس جمهوری ادامه داد: شهید بهشتی به ما می‌آموزد در مسیر انقلاب و احقاق حقوق مردم باید از همه چیز گذشت. ما باید از تفکر او بهره جوییم.


وی با اشاره به اینکه دستگاه قضا برای همه کشورها و نظام‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، بیان کرد:‌ دستگاه قضا برای نظام جمهوری اسلامی ایران ویژگی خاصی دارد. شاید وقتی در دنیا به نظام ما نگاه می‌کنند توقع نداشته باشند که به عنوان مثال نظام صنعتی ما با نظام صنعتی دیگر کشورهای دنیا متفاوت باشد یا به دنبال مدرنیزه کردن کشاورزی و تحول آنها در دنیا شاید توقع نداشته باشند که ایران با دیگر کشورها تفاوت چشمگیری داشته باشد یا دیگر کشورها از ما توقع ندارند که نظام بهداشت و درمان و یا علم و فناوری‌مان از دیگر کشورها متفاوت باشد اما آنها از جمهوری اسلامی ایران در دستگاه قضا یک انتظار ویژه دارد. ما همواره به این افتخار می‌کنیم که به قضای امیرالمومنین و اسلام که همواره بر اصل عدالت است تأکید داریم.


روحانی تأکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی امروز نیز ایران به عنوان قضای نمونه و علوی در همه دنیا شناخته شده است و همه دنیا و همچنین نسل جوان در داخل کشور به دستگاه قضا چشم دوخته‌اند و انتظار بسیار بالایی دارند، قضایی که در آن همه مردم، تمامی متظلمان و شاکیان با یکدیگر برابر هستند. قضایی که بین شیعه و سنی، مسلمان و مسیحی، این قوم و آن قوم، این جناح و آن جناح، آن حزب و این حزب کوچکترین تفاوتی قائل نباشد و هرکس با هر گرایش سیاسی بتواند به خانه قضا مراجعه کند زیرا این خانه، خانه عدل و انصاف و حق است.








ما امروز در کشور نیاز به حرکت، پیشرفت و توسعه داریم. ما در شرایطی هستیم که باید زمینه را برای اجرای فعالیت بخش خصوصی آماده کنیم و از سرمایه و فناوری برای سرعت بخشیدن به پیشرفت کشور استفاده کنیم و این بدون حمایت دستگاه قضا امکان‌پذیر نیست.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امروز بار سنگینی بر دوش دستگاه قضایی کشور است اضافه کرد:‌ ما امروز در کشور نیاز به حرکت، پیشرفت و توسعه داریم. ما در شرایطی هستیم که باید زمینه را برای اجرای فعالیت بخش خصوصی آماده کنیم و از سرمایه و فناوری برای سرعت بخشیدن به پیشرفت کشور استفاده کنیم و این بدون حمایت دستگاه قضا امکان‌پذیر نیست.


وی با تأکید بر اینکه شرط اول توسعه در هر کشور دستگاه قضا کارآمد است، افزود:‌ در گذشته جوامع کوچک بوده‌اند و مردم از نزدیک یکدیگر را می‌شناختند. معاملات بصورت ساده انجام می‌شد و فروشنده و خریدار یکدیگر را می‌شناختند و اگر دعوایی رخ می‌داد، ریش سفید محل آن را به گونه‌ای حل و فصل می‌کرد اما امروزه شکل معاملات تغییر کرده است.


روحانی اضافه کرد: جامعه گسترش یافته است و شرایط بگونه‌ای شده که شخصی پول می‌دهد و می‌خواهد ماه‌ها بعد چیزی تولید شود و در اختیارش قرار گیرد. افراد امروزه پول می‌دهند و کاغذی دریافت می‌کنند که به وسیله آن می‌توانند 6 ماه و یا 1 سال بعد اتومبیلی را دریافت کنند. خریدار نه فروشنده را می‌شناسد و نه کالای تولید شده را دیده است او اعتمادش به همان قرارداد و کاغذی است که در دست دارد. گاهی فردی همه زندگی‌اش را در بانک می‌گذارد و همان دفترچه بانک است که برای او اطمینان خاطر می‌آورد. اگر در این میان خلاف و دعوایی بوجود بیاید، پشتوانه مظلومان دستگاه قضاست. به خاطر دستگاه قضا و عدالت قاضی است که مردم پول می‌دهند و به آینده و زندگی امیدوارند.


وی ادامه داد:‌ دستگاه قضا برای مردم حیات و زندگی، حقوق مالکیت، حق آزادی بیان و اندیشه به همراه دارد. در گذشته هر کس که قدرت داشت حاکم می‌شد و با قدرت دهان مردم را می بست. با قدرت و با پول، حق مالکیت را از افراد سلب می‌کرد یا آبروی مردم را زیر سؤال می‌برد اما امروزه در حکومت اسلامی به جای قدرت و قوت، عدل و انصاف دستگاه قضا حاکم است. در جامعه اسلامی حاکم فردی نیست که دارای قدرت سیاسی، نظامی و مالی است بلکه حاکم در همان مسیر حکم خدا عدل و قانون است. این قاضی است که بر اساس قانون، قضاوت و بر مبنای آن حکم صادر می کند.


رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه دستگاه قضا می‌تواند شرایط را برای بوجود آوردن محیطی بهتر در زمینه اقتصاد و سایر زمینه‌ها به وجود آورد، اضافه کرد:‌ ما باید امروز با فساد مبارزه کنیم اما آیا مبارزه با فساد به غیر از هماهنگی قوا در کنار یکدیگر به ویژه دستگاه قضایی امکان پذیر است آیا می‌توان با فساد بدون دستگاه قضا مبارزه کرد؟‌


رئیس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه در زمینه مبارزه با فساد اولین قدم پیپشگیری است، عنوان کرد:‌ همه باید تلاش کنیم که از فساد جلوگیری شود. با قانون‌گرایی و با از بین بردن امضاهای طلایی، با مدرن کردن سیستم اداری دولت الکترونیکی، با از بردن استثنائات در قانون یا به حداقل در آوردن آنها باید تلاش کنیم و از بروز فساد جلوگیری کنیم؛ این کار امکانپذیر است بویژه اینکه سه قوه در کنار هم با یکدیگر همکاری کنند. در عین حال اگر فسادی رخ داد همکاری قوا لازم است تا با فساد مبارزه کنیم.


وی با اشاره به اینکه سازمان بازرسی می‌تواند یاری‌گر خوبی برای سلامتی جامعه و دستگاه اجرایی باشد گفت:‌ نباید سختگیری بر مدیران به گونه‌ای باشد که جرأت را از آنها بگیرد. در دستگاه‌های اجرایی و در بانک‌ها گاهی به گونه‌ای عمل می‌کنیم که قدرت تصمیم گیری از مدیران سلب می‌شود لذا باید کاملاً متعادل و علمی با این مساله برخورد کنیم.









رئیس جمهوری در ادامه اظهار امیدواری کرد که بتواند در دولت یازدهم جرائم سیاسی را با کمک دستگاه قضا معنا کند و در این باره گفت:‌ امیدوارم بتوانیم به کمک دستگاه قضا لایحه ای را در خصوص جرائم سیاسی و امنیتی به مجلس تقد یم کرده و تصویب شود زیرا این موضوع به نشاط سیاسی می افزاید و وجهه ما را در دنیا بالا می برد



رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه دستگاه قضا در همه زمینه‌ها پیش رفته است اما در عین حال باید از تجربیات کشورهای دیگر استفاده کنیم، اضافه کرد:‌ باید لوایح را روزآمد کنیم تا همه با شرایط نوین آگاهی لازم را داشته باشند. قوانین و لوایح باید به گونه ای تدوین و تصویب شود که برای همه شفاف باشد. رویه‌های قضائی باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد و از یک قانون نباید تعبیرهای مختلف بوجود آید و هر قاضی برای خودش استنباط کند.


روحانی ادامه داد: رویه های قضایی باید به گونه‌ای منتشر شود تا همه بخش های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بتوانند آن را به خوبی حس کند. ما باید قانون را در اختیار مردم قرار دهیم تا حس اعتماد آنها به ما بیشتر شود این دستگاه قضاست که به یک جامعه امید و نشاط می دهد و آینده روشنی را برای مردم رقم می زند.


رئیس جمهوری در ادامه اظهار امیدواری کرد که بتواند در دولت یازدهم جرائم سیاسی را با کمک دستگاه قضا معنا کند و در این باره گفت:‌ امیدوارم بتوانیم به کمک دستگاه قضا لایحه ای را در خصوص جرائم سیاسی و امنیتی به مجلس تقدیم کرده و تصویب شود زیرا این موضوع به نشاط سیاسی می افزاید و وجهه ما را در دنیا بالا می برد.


وی تأکید کرد:‌ در ماه‌های گذشته همکاری اجرایی خوبی در دستگاه قضا و قوه مقننه داشتیم و توانستیم بنگاه ها و مراکز اعتباری غیر مجاز را ساماندهی کنیم. با همکاری دستگاه قضا و سایر قوا توانستیم با فساد مبارزه کرده و معوقات مالی را ساماندهی کنیم. اگر در همه زمینه‌ها در کنار یکدیگر باشیم می توان به آینده کشور و نظام امیدوار بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب