دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک‌سال پس از انتصاب انقلابی (2)؛

دانشگاه آزاد اسلامی میعادگاه چهره‌های برجسته علمی کشور

رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی با انتخاب اساتید و مدیران تراز اول کشور در یک‌سال گذشته، سرآمدی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی، توجه ویژه به پژوهشگران، کمک به دیگر کشورها در حوزه‌های علمی و فرهنگی و سیاست‌گذاری علمی صحیح را محقق ساخته است.
کد خبر : 253946

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ پس از حضور دکتر ولایتی در راس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی شاید هم‌صنفان ایشان بیشترین توقع را داشتند که در آینده حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تحولی اساسی ایجاد شود. حرفه دکتر ولایتی نیز پزشکی است و این امیدواری وجود داشت تا این حوزه بهتر از قبل و سرآمد شود.


توجه ویژه دکتر ولایتی به پژوهشگران و افزایش بودجه پژوهش باعث ارتقای چند پله‌ای رتبه دانشگاه آزاد اسلامی در یکسال اخیر نیز شده است. همه موفقیت‌های این دانشگاه در یک‌سال گذشته بدون‌شک در اثر سیاست‌گذاری مناسب علمی با انتخاب شخصیت‌های برتر علمی و مدیران باتجربه و با سابقه درخشان جمهوری اسلامی ایران به دست آمده است.



*دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی


دکتر ولایتی در همان ابتدای کار و در سخنرانی‌های مختلف بر تهیه امکانات لازم در حوزه پزشکی برای اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بتواند پاسخگوی نیازها باشد و نیز همکاری با دستگاه‌های متصدی درمان تاکید کرد. انجام پژوهش براساس داده‌های داخلی کشور، اجرای پژوهش‌های کاربردی و مساله‌محور از دیگر تاکیدات ایشان است. وی بارها اعلام کرد که مردم ما درمان می‌خواهند و با پژوهش مساله‌‌محور و کاربردی می‌توان به سمت درمان بیماری‌های نادر پیش رفت. سرآمدی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی در میان همه دانشگاه‌های پزشکی یکی از امیدواری‌های ریاست هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی است.


در راستای این تاکیدات در تاریخ 11 مرداد 96 دکتر محسن نفر با حکمی توسط دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به سمت معاون علوم پزشکی این دانشگاه منصوب شد. دکتر ولایتی در وصف ایشان گفت: دکتر نفر از افراد تراز اول پزشکی است و به حوزه خود مسلط است، امیدواریم با این فرصت موجود بتوانیم شاهد آن باشیم که دانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول آزمون‌های پزشکی را داشته باشد و در حوزه پزشکی بدرخشد.


دکتر محسن نفر استادتمام دانشگاه شهیدبهشتی و فوق تخصص نفرولوژی است که سابقه مدیریت اجرایی در وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی شهیدبهشتی را در کارنامه دارد. وی دارای تخصص بیماری‌های داخلی و فوق‌تخصص بیماری‌های کلیه بزرگسالان (نفرولوژی بزرگسالان) است. فارغ‌التحصیل رشته پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی شهید‌بهشتی، فارغ‌التحصیل رشته تخصصی بیماری‌های داخلی از دانشگاه شهید‌بهشتی و فارغ‌التحصیل رشته فوق‌تخصصی بیماری‌های کلیه از دانشگاه تهران است.


محسن نفر پیش از این معاونت مرکز دیالیز ایران، رئیس مرکز ملی مدیریت پیوند و رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت را در کارنامه سوابق تخصصی خود دارد و در حال حاضر نیز دبیر انجمن نفرولوژی ایران، سردبیری مجله IJKD و عضویت در شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ارولوژی نفرولوژی و معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است.


وی دارای حداقل 11 مقاله تخصصی در مجلات داخلی و 56 مقاله در مجلات بین‌المللی ایند‌کس شده در ISIو pubmed و 18 مقاله در کنگره‌های داخلی و 32 مورد در کنگره‌های خارجی است. معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین دارای 4 کتاب ترجمه شده و 11 طرح تحقیقاتی خاتمه یافته است و در 13 مورد هم راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری را بر عهده داشته است.


طرح سیستم پیوند از جسد در ایران و شروع پایلوت سیستم پیوند از جسد در ایران از جمله ابداعات ثبت شده ایشان است. راه‌اندازی بخش دیالیز صفاقی بیمارستان شهید دکتر لبافی‌نژاد، معاونت و ریاست مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های خاص از سال 76 تا 80، ریاست بخش داخلی بیمارستان لبافی‌نژاد، عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی، عضو گروه نفرولوژی شورای پژوهشی مرکز تحقیقات عفونی اطفال، مسئول آزمون ارتقاء و گواهینامه و دانشنامه تخصصی، مسئول آزمون دانشنامه فوق تخصصی و مسئول کمیته علمی آزمون ورودی دستیاران از جمله سوابق علمی، اجرایی و مدیریتی معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است.



*دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی


پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی بعد از اقدامات اولیه دکتر ولایتی در این دانشگاه و افزایش بودجه پژوهش، با دل‌خوشی بیشتری برای انجام و اجرای انواع پژوهش‌های کاربردی و بنیادی دست‌ به کار شدند. انتخاب فرد مناسب برای اهداف این حوزه نیز یکی از توقعات پژوهشگران و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی بود که سرانجام رئیس سابق یکی از بزرگترین دانشگاه‌های کشور یعنی دانشگاه تربیت مدرس توسط دکتر فرهاد رهبر در 26 شهریور 1396 در سمت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد.


دکتر بیژن رنجبر استاد تمام رشته بیوفیزیک است. کارشناسی خود را در رشته شیمی از دانشگاه اصفهان و فوق‌لیسانس و دکتری را نیز در رشته‌های بیوشیمی و بیوفیزیک به ترتیب از دانشگاه‌های تهران و انستیتو فیزیک و تکنولوژی مسکو (انستیتو بیولوژی ملکولی انگلهارت-مسکو) با موفقیت پشت سر گذرانده است.


عضویت در انجمن زیست‌شناسی ایران، هیات موسس انجمن بیوشیمی فیزیک ایران، هیات مدیره و خزانه‌دار انجمن بیوشیمی فیزیک ایران، انجمن پروتئین آمریکا، کمیته پروتئومیکس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، هیات موسس و هیات مدیره انجمن پروتئومیکس پزشکی ایران و هیات موسس انجمن مهندسی حیات از جمله سوابق حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در مجامع علمی مختلف است.


ریاست دانشگاه تربیت مدرس، عضویت در شورای گسترش آموزش عالی، قائم‌مقام رئیس دانشگاه تربیت مدرس، سرپرست کمیته برنامه‌ریزی زیست‌شناسی وزارت علوم، دبیر و مسئول دبیرخانه هیات اجرایی جذب هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، رئیس کارگروه تخصصی زیست فناوری وزارت علوم، عضو ستاد توسعه زیست فناوری کشور، معاون دبیر شورای عالی زیست فناوری کشور، معاون پشتیبانی و منابع انسانی دانشگاه تربیت مدرس، نماینده رئیس دانشگاه تربیت‌مدرس در کمیته ترفیع اعضای هیات علمی، رئیس کمیسیون تخصصی علوم پایه هیات ممیزه دانشگاه تربیت‌مدرس، مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تربیت مدرس، عضو کمیسیون دائمی هیأت امنای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، مدیر گروه بیوفیزیک دانشگاه تربیت‌مدرس، معاون اداری و مالی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت‌مدرس، رئیس بخش زیست‌شناسی دانشگاه تربیت‌مدرس، مدیر گروه بیوفیزیک دانشگاه تربیت‌مدرس، نماینده دانشکده در دفتر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تربیت‌مدرس و مسئول آزمایشگاه‌های دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت‌مدرس از جمله فعالیت‌های و سوابق اجرایی و مدیریتی دکتر بیژن رنجبر است.


دانشجوی نمونه دفتر سرپرستی دانشجویان در روسیه، روسیه سفید و اوکراین و مسکو، برنده جایزه دوم و سوم بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت‌مدرس، پژوهشگر برتر سال‌های ۸۲، ۸۳ , ۸۴، ۸۶ و ۸۷، استاد نمونه دانشگاه تربیت‌مدرس در سال ۱۳۸۵، استاد نمونه کشوری در سال ۸۹- ۸۸ و کسب رتبه سوم پژوهش‌های بنیادی در بیست و ششمین جشنواره بین المللی خوارزمی در سال ۱۳۹۱ نیز بخشی از افتخارات و جوایز معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی است.



*دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و عضو هیات امنای مرکزی


تکمیل اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی از مواردی بود که دکتر ولایتی با دقت در پی انجام آن بود، یکی از افرادی که برای عضویت در هیات امناء انتخاب شد، دانشمند برتر کشور دکتر محمدمهدی طهرانچی بود. وی استاد تمام دانشگاه شهید‌بهشتی و استاد نمونه کشوری در سال 1391 است.


دکتر طهرانچی دارای کارشناسی فیزیک از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی‌ارشد فیزیک از همین دانشگاه است و مقطع دکتری خود را در رشته فیزیک نظری دانشگاه فیزیک تکنولوژی مسکو در روسیه با موفقیت به اتمام رسانده است و از سال 85 تاکنون در دانشگاه شهیدبهشتی به ترتیب به درجه استادیار، دانشیار و استاد رسیده است.


محمدمهدی طهرانچی دارای h-Index=14، 83 مقاله با نمایه بین‌المللی با متوسط ارجاع بر مقاله 4.27 و بیش از 135 مقاله در کنفرانس‌های معتبر علمی بین‌المللی و ملی، تالیف و ترجمه 2 کتاب، انجام بیش از 17 طرح ملی پژوهشی، راهنمایی 15 دانشجوی دکتری و راهنمایی بیش از 70 پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد در رشته‌های فیزیک و فوتونیک است.


ریاست دانشگاه شهیدبهشتی، معاون پژوهش‌های علم و فناوری مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس مرکز نشر دانشگاهی و معاون پژوهشی دانشگاه شهید‌بهشتی از جمله سوابق مدیریتی و علمی دکتر طهرانچی است. وی در حال حاضر عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، سرپرست معاونت علمی آستان قدس رضوی، سرپرست مجموعه دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی و رئیس کمیسیون تخصصی علوم‌پایه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) است.


تدریس بیش از 10 عنوان درس در مقطع کارشناسی فیزیک، تدریس بیش از 10 عنوان درس در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری فیزیک و فوتونیک، تدریس در مقطع دکتری مدیریت آموزش عالی از سوابق تدریس وی در دانشگاه است. فیزیک مواد مغناطیسی، فوتونیک و سیاست‌گذاری علم و فناوری از جمله زمینه‌هایی است که وی در آنها مشغول پژوهش است و توانسته است آزمایشگاه مگنتو فوتنیک پژوهشکده لیزر و پلاسما و قطب علمی فوتونیک را راه‌اندازی کند.


رئیس کمیته روابط بین دانشگاهی کمیسیون عالی همکاری‌های فناوری ایران و روسیه، رئیس کمیسیون تخصصی علوم پایه شورای عالی عتف، مدیر قطب علمی فوتونِیک دانشگاه شهید‌بهشتی، عضو هیات مدیره انجمن اپتیک و فوتونیک ایران، مجری طرح عمده فوتونیک موسسه آموزشی تحقیقاتی صنایع دفاعی، رئیس گروه فیزیک دانشگاه پیام‌نور، عضو کمیته علمی مطالعات سند تحول راهبردی علم و فناوری کشور، معاون اجرایی و برنامه‌ریزی دانشکده علوم دانشگاه شهیدبهشتی، معاون پژوهشی پژوهشکده لیزر دانشگاه شهید‌بهشتی، معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده علوم دانشگاه شهید‌بهشتی، عضو هیات موسس پژوهشکده لیزر دانشگاه شهید‌بهشتیی و عضو هیات موسس دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه شهید‌بهشتی بخشی دیگر از سوابق دکتر محمدمهدی طهرانچی، عضو هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی است.



*دکتر علیرضا شیخ عطار مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی


یکی از تاکیدات رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی این است که نباید کمک ایران به دیگر کشورها فقط به حوزه امنیتی و دفاعی محدود شود، بلکه جمهوری اسلامی ایران باید براساس سابقه تمدنی روشن و بزرگ خود همواره یاری‌دهنده دیگر کشورها در حوزه‌های فرهنگی و علمی نیز باشد و در این زمینه بر نقشی که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند داشته باشد تاکید می‌کنند.


فعالیت موثر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بین‌الملل و تاسیس شعبه‌ها و دفاتر این دانشگاه در تعداد زیادی از کشورها، فراوانی دانشجویان خارجی و نیز کمک دانشگاه آزاد اسلامی به ترویج زبان فارسی و راه‌اندازی کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی باعث شد تا مدیریت این دانشگاه با هدف توسعه کمی و کیفی مستمر در این حوزه یکی از مدیران باسابقه و خوش‌نام را جهت توسعه مناسب برای مدیریت ادراه کل بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب کند.


علیرضا شیخ عطار، دارای کارشناسی مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف است. وی چندین کتاب نیز تألیف کرده است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به "دین و سیاست در هندوستان" اشاره کرد که در سال ۱۳۸۱ منتشر شد.


مهندس شرکت پلی‌اکریل، مدیرعامل شرکت پلی اکریل، استاندار کردستان و آذربایجان غربی، معاون وزیر صنایع، مشاور وزیر امور خارجه در امور کشورهای مشترک‌المنافع، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هندوستان، مشاور شورای عالی امنیت ملی و مدیر بخش آسیا در مرکز تحقیقات استراتژیک، مدیر مسئول و سردبیر روزنامه همشهری، معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، قائم مقام وزیر امور خارجه و معاون خاورمیانه و کشورهای مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان از جمله سوابق کاری سرپرست جدید اداره کل بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی است.



*دکتر علیرضا منظری توکلی رئیس سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی


سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی یکی از موفق‌ترین سیستم‌های آموزشی در کشور است. سازمان سما توانسته 250هزار تکنسین تربیت کند و امسال هم حدود 100 هزار تکنسین دیگر از این سازمان فارغ‌التحصیل می‌شوند. دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امناء و دکتر رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریت این دانشگاه قصد دارند تا تعداد مدارس این سازمان را به یک‌هزار مدرسه برسانند.


در حال حاضر در سازمان سما 126 آموزشکده و حدود 600 مدرسه در سراسر کشور فعال هستند و حدود 100هزار دانشجو و 70هزار دانش‌آموز در این مراکز مشغول به تحصیل هستند. یکی دیگر از انتخاب‌های مناسب مدیریت دانشگاه آزاد برای مجموعه عظیم دانش‌آموزی دانشگاه آزاد اسلامی دکتر علیرضا منظری توکلی است.


وی تمام مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری خود را در رشته‌های روانشناسی بالینی، روانشانسی تربیتی و تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت در دانشگاه شیراز به اتمام رسانده است و استادیار پایه 15 است. علیرضا منظری توکلی سابقه درخشانی در دانشگاه آزاد اسلامی دارد به طوری که عضویت در هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان، نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شواری اسلامی در دوره نهم، ریاست سازمان بسیج اساتید استان کرمان، استاد بسیجی نمونه کشوری در سال 1388، ریاست کمیته فنی و حرفه‌ای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شواری اسلامی در دوره نهم، عضو کمیته نظارت بر حسن اجرای مصوبات هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، مشاور ریاست منطقه هفت دانشگاه آزاد اسلامی، مدرس مدعو دانشگاه شهید باهنر کرمان، مدرس مدعو دانشگاه علوم پزشکی مرکز بین‌المللی بم، مدرس مدعو دانشگاه پیام‌نور بافت، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، مسئول آموزش ابتدایی آموزش و پرورش بافت و ریاست آموزش و پرورش شهرستان رابر از جمله سوابق اجرایی و آموزشی سرپرست سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی است.


همچنین عضویت در کمیته پژوهشی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان، عضویت در کمیته پژوهش و تحقیقات سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، عضویت در انجمن پژوهشی آموزشی ایران، عضویت در شورای پژوهشی کمیته علوم رفتاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضویت در شورای علمی و اجرایی ستاد نهضت تولید علم و کرسی‌های نظریه‌پردازی در استان کرمان، عضویت در مرکز مطالعات بنیادی انقلاب اسلامی و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در سال 1396 از جمله افتخارات و سوابق پژوهشی ایشان به شمار می‌رود.


وی دارای بیش از 13 عنوان مقاله علمی پژوهشی، ارائه بیش از 13 عنوان مقاله در همایش‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و 10 عنوان مقاله ISI است. علیرضا منظری توکلی تاکنون راهنما و مشاور در 19 پایان‌نامه دکتری و قریب 200 پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد را عهده‌دار بوده و 11 عنوان تالیف و ترجمه کتاب را در کارنامه علمی خود دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب