ایجاد واحدهای علمی و کاربردی با نام دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی زاهدی گفت: این نگاه که همه درآمد دانشگاه آزاد اسلامی باید از شهریه باشد، نگاهی منفی است، چرا که اکنون مشکل کاهش دانشجو متوجه همه دانشگاه ها شده است.
زاهدی به دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد داد به دنبال ایجاد واحدهای علمی و کاربردی (با نام دانشگاه آزاد اسلامی) باشد و افزود: گسترش رشتههای مهارتی یکی از نیازهای حوزه آموزش عالی کشور است و این رشتهها نباید به صورت دائمی باشد، بلکه متناسب با نیاز هر منطقه ارائه شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه کشور دیگر به رشتههای کلاسیک نیازی ندارد و از این نظر اشباع شده است، گفت: گسترش رشتههای میان رشتهای به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی یکی از نیازهای امروز کشور است. دانشگاه آزاد اسلامی میتواند از تجربیات موفق سایر دانشگاهها در این مورد استفاده کند.
زاهدی در پایان گفت: در رابطه با راهاندازی شرکتهای دانشبنیان، کار خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است. اکنون باید با آسیبشناسی و برطرف کردن ضعفهای این شرکتها، از استادان و اعضای هیات علمی خواست در فعالیتهای اقتصادی دانشبنیان مشارکت کنند.
دانشگاه آزاد اسلامی بخش عضیمی از بدنه علمی کشور است
داود محمدی نایبرئیس اول کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب اسلامی است، گفت: ما خود را موظف به حفظ دانشگاه آزاد اسلامی میدانیم و اگر به دنبال توسعه علمی کشور هستیم، باید به این دانشگاه که بخش اعظمی از بدنه علمی کشور را در بر گرفته کمک کرده و برای آن چارهاندیشی کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد کمیتهای متشکل از مجلس شورای اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم تشکیل شود تا راهکارها و راهحل های برونرفت از مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی را بررسی کنند.
دانشگاه آزاد به پروژههای بزرگ بینالمللی ورود کند
دکتر سیدجواد ساداتینژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست، با بیان اینکه تیم مدیریتی جدید دانشگاه آزاد اسلامی به بدنه آموزشی کشور آرامش داده، گفت: ما سابقه خوبی از تمرکزگرایی در کشور نداریم و میتوان در مورد دانشگاه آزاد اسلامی هم شرایط را طوری دید که این دانشگاه دارای شورای گسترش شود و این موضوع نه تنها برای دانشگاه آزاد اسلامی، بلکه در سایر دانشگاههای شاخص نیز اجرایی شود.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی سد ورود به آموزش عالی را شکست، گفت: این دانشگاه میتواند به پروژههای بزرگ کشور و جذب دانشجوی بینالمللی ورود کرده و از این طریق هم درآمدزایی داشته باشد.
اصلاح قانون سنجش و پذیرش با رویکردهای نیاز جامعه
سیدمحمدجواد ابطحی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه اصلاح قانون سنجش و پذیرش با رویکردهای نیاز جامعه به ویژه علوم کاربردی و مهارتی باید در دستور کار قرار گیرد، از دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاهیان خواست پیشنهادهای خود برای تدوین طرحی در این خصوص را ارائه دهند.
دانشگاه آزاد اسلامی وارد کشمکشهای سیاسی نشده
دکتر اسدالله عباسی عضو هیات رئیسه مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی وارد کشمکشهای سیاسی نشده و در بحران اخیر هم شاهد آن بودیم که هیچ دانشجویی از این دانشگاه بازداشت نشد. امیدواریم با رویکرد جدید مدیران این دانشگاه، شاهد پیشرفت و ارتقای دانشگاه باشیم.
دکتر حبیبالله دهمرده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز پیشنهاد داد دانشگاه آزاد اسلامی متناسب با نیازهای زمانی و مکانی هر منطقه، رشته های تخصصی و مهارتی ایجاد کرده و به جذب دانشجوی خارجی ورود کند.
میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این نشست با تاکید بر تعامل بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی با نمایندگان مجلس گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزش عالی بار سنگینی از دوش نظام برداشته است. این دانشگاه زمانی مدارس سما را ایجاد کرد که مدرسهها سهشیفته بودند.
وی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت گسترش رشتههای کاربردی رفته و مدارس و مراکز آموزشی سما هم به سمت هنرستان بروند.
محمدباسط درازهی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با بیان اینکه بنده عضو دانشگاه آزاد اسلامی هستم و به این دانشگاه تعصب و علاقه دارم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای درآمدزایی باید از روشهایی جز شهریه استفاده کند. ما هم در صورت نیاز از این دانشگاه حمایت میکنیم.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام سیدمحمدباقر عبادی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر دانشگاه فقط به فکر تربیت دانشجوی مقالهنویس باشد، درآمدزا نخواهد بود.
وی با بیان اینکه افراد قوی و شناختهشده در حوزه آموزش عالی کشور در تیم مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی می تواند از تجربه موفق دانشگاههای بینالمللی الگوبرداری کند و راههای درآمدزایی متنوع و مطمئن را بیازماید.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه درآمدزایی از طریق شهریه برای شرایط فعلی دانشگاه آزاد اسلامی مناسب نیست، گفت: این دانشگاه باید با تقویت استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان به اشتغالزایی جوانان و درآمدزایی خود کمک کند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان سما تجربه موفقی داشته و باید مورد توجه قرار گیرد، از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی خواست توسعه رشتههای تحصیلی متناسب با نیازهای هر منطقه را در دستور کار قرار دهند.
انتهای پیام/