دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا سه گروه از مردم کم‌خون هستند+رژیم غذایی آهن‌دار

یک کارشناس بهداشت مواد غذایی به مشکلات کم خونی‌ در سه گروه از مردم جامعه به همراه توصیه‌های غذایی مفید پرداخت.
کد خبر : 251760

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حسین عبدالعزیزی - کارشناس بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: یکی از شایعترین انواع کم خونی، ناشی از فقر آهن است و چنانچه برای ساخت گلبول‌های قرمز خون آهن به مقدار کافی در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخایر آهن خود استفاده می‌کند و زمانی که کمبود آهن ادامه پیدا کند و ذخایر آهن بدن هم تمام شود کم خونی ناشی از فقر آهن بوجود می‌آید.


عبدالعزیزی با بیان اینکه آهن در غذاهای حیوانی و نباتی به مقادیر متفاوت وجود دارد، افزود: اما این میزان در انواع مختلف غذا، برحسب شرایط گوناگون فرق می‌کند مثلا در سبزی و میوه‌ها بر حسب اینکه نوع آب و خاک از آهن غنی باشد با نباشد مقدار آهن آن تفاوت می‌کند.


این کارشناس گفت: در سبزی‌ها، میوه‌های خشک، دانه‌های نباتی نظیر پسته و گردو و همچنین در غذاهای حیوانی از همه بیشتر در جگر، انواع گوشت، تخم مرغ و غیره نیز آهن زیادی یافت می‌شود.


عبدالعزیزی با اشاره به اینکه کم خونی‌های ناشی از فقر آهن یکی از شایعترین کم خونی‌ها در نفاط مختلف جهان از جمله ایران است، تصریح کرد: این نوع کم خونی‌ها بیشتر در زن‌های باردار، شیرده و اطفال شیرخوار بیشتر از دیگران دیده می‌شود.


کارشناس بهداشت مواد غذایی همچنین گفت: در زن‌های باردار صرفنظر از ازدیاد حجم خون و رقت آن که نیاز بیشتری به آهن دارد، اما در موقع زایمان 300 تا 400 میلی گرم آهن همراه نوزاد و حدود 350 می گرم همراه جفت و خونریزی‌ها همراه زایمان که جمعا 750 میلی گرم است دفع می‌شود.


عبدالعزیزی تاکید کرد: در برخی کشورها به عنوان پیشگیری از بروز آنمی‌های ناشی از فقر آهن، مقداری آهن به نان و شکر اضافه می‌کنند که در اینگونه موارد زنان باردار باید از غذاهای غنی شده با آهن بیشتر استفاده کنند.


این کارشناس در پایان توصیه کرد: در کشورمان که غذاهای غنی شده به آهن وجود ندارد بهترین غذاهایی که می‌توان به مادران پیشنهاد کرد که بیشتر از معمول مصرف کنند جگر، گوشت، تخم مرغ، و مغزها از قبیل گردو، بادام، پسته، سبزهای خشک و تازه و غلات است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب