دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1394 - 14:56

توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان

یک پژوهشگر گروه روزه داری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: توصیه می‌شود که سحری مانند یک ناهار سبک، افطار مانند یک صبحانه و شام نیز مانند وعده غذایی شام قبل از ماه رمضان مصرف شود.
کد خبر : 25024

به گزارش گروه اجتماعی آنا، ژاله شادمان در خصوص الگوی رژیم غذایی ماه رمضان گفت: اغلب تعداد وعده‌های غذایی در هنگام روزه‌داری از 3 وعده اصلی و 2 تا 3 میان وعده به 2 وعده اصلی و یک میان وعده کاهش می‌یابد، بنابراین، مواد مورد نیاز بدن باید از طریق تعداد وعده غذایی کم دریافت شود.


این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه گفت: توصیه می‌شود که سحری مانند یک ناهار سبک، افطار مانند یک صبحانه و شام نیز مانند وعده غذایی شام قبل از ماه رمضان دریافت شود.


وی درباره وعده سحری در ماه رمضان اظهار کرد: برای سحری باید غذاهایی انتخاب شود که قند خون را به آهستگی افزایش می‌دهد، لذا بهترین مواد غذایی برای سحری نان سبوس‌دار، سبزی، حبوبات (عدس پلو، لوبیا پلو و ...)، میوه‌ها و مواد غذایی دارای پروتئین است.


این کارشناس ارشد تغذیه افزود: در هنگام سحر بهتر است از مواد غذایی دارای فیبر مانند غلات کامل، حبوبات (جو، عدس، لوبیا)، ماکارونی، سیب زمینی و سبزیجات به جای قند، مربا، برنج و نان‌های بدون سبوس استفاده شود چرا که سرعت هضم و جذب مواد غذایی دارای فیبر کمتر است و خاصیت سیرکنندگی بیشتری دارند.


وی یادآور شد: از مصرف نمک زیاد در وعده سحری باید خودداری شود، چون نمک زیاد سبب احساس تشنگی در ساعات روز خواهد شد. با یک رژیم غذایی معمول نمک کافی به بدن خواهد رسید و نیازی به مصرف نمک اضافی نیست.


این پژوهشگر گروه روزه داری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اهمیت تغذیه درست در وعده افطاری گفت: افطار را باید با یک وعده غذایی ساده مانند صبحانه معمولی آغاز کرد، در وعده افطاری باید مواد غذایی سبک و ملایم خورده شود تا معده برای دریافت غذای اصلی آماده شود، خوردن غذاهای سنگین در افطار، دستگاه گوارش را که چند ساعت در حال استراحت بوده است با مشکل روبرو می‌کند.


شادمان با توجه به مصرف غذاهای زود هضم در وعده افطاری خاطرنشان کرد: مصرف مواد غذایی شیرین، اما با شیرینی طبیعی در هنگام افطار بسیار ضروری است و باید غذاهایی زود هضم مانند بدون روغن، پوره سیب زمینی، انواع خورش و یا خوراک کم چرب‌ (خوراک مرغ و سبزی‌های آب پز)، خوراک گوشت کم چرب، انواع سوپ و یا آش رقیق و کم چرب، تخم مرغ آب پز، فرنی خورده شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب