دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد؛

رشد ۱۶۰ درصدی واردات قانونی گوشی‌های تلفن همراه با اجرای رجیستری

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ارائه آمار رسمی از رشد واردات تلفن همراه به کشور، از افزایش 160 درصدی واردات قانونی گوشی‌های تلفن همراه خبر داد.
کد خبر : 249949

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حمیدرضا دهقانی‌نیا در نشست خبری با تأکید بر پروسه استعلام سنجی اصالت گوشیهای تلفن همراه و ثبت شناسه (IMEI) در سامانه گمرک اظهار کرد: مردم از طریق شماره پیامکی 7777 یا کد دستوری *7777# نسبت به اصالت گوشی و همچنین ثبت شناسه آن برای گوشیهایی که ثبت نشده اند اقدام کنند.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطر نشان کرد: مردم هنگام خرید گوشی حتما خودشان از این سامانه استفاده کنند و علی رغم تمامی فعالان امین بازار موبایل، اما ممکن است عده ای هم کلاهبردار باشند و به ظاهر استعلام را انجام دهند اما وقتی با پیام قاچاق بودن محصول مواجه می شوند، آن را پاک کرده و به دروغ بگویند رجیستر شده است.
وی در ادامه گفت: در مرحله ثبت شناسه گوشی، شماره موبایلی هم که قرار است در آن گوشی استفاده شود، پرسیده می شود و بعد از آن نیز نیاز به ورود کد شش رقمی است که پشت کارت گارانتی محصول قرار دارد و خریداران باید روی آن را بخراشند و در سامانه وارد کنند.
مدیر کل ICT ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره کسانیکه گوشی رجیستر نشده خرید کرده اند یا گوشی قاچاق به جای رسمی به آنها فروخته شده است نیز گفت: در این موضوع باید محصول مورد نظر را به فروشنده تحویل دهند یا اگر با امتناع وی مواجه شدند نزد سازمانهای تعزیرات حکومتی به آدرس Tazirat135.ir یا حمایت مصرف کنندگان به آدرس Cppo.mimt.gov.ir مراجعه کرده و شکایتشان را ثبت کنند.
دهقانی نیا با تأکید بر اینکه خریداران گوشی های چند سیم کارته باید فرایند ثبت شناسه گوشی در سامانه رجیستری را برای تک تک سیم کارتها با همان کد شش رقمی انجام دهند، ابراز کرد: این را به همه متقاضیان خرید گوشی توصیه می کنم.


راه‌اندازی سامانه ثبت گوشی‌های همراه مسافر
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه سامانه ثبت شناسه گوشی های مسافری چه زمانی راه‌اندازی می‌شود؟ گفت: این سامانه. در حال حاضر به آدرس epl.irica.gov.ir/ImeiRegister راه‌اندازی شده و آن دسته از مسافرانی که با خود گوشی به کشور آورده‌اند می توانند در این سامانه اطلاعات محصولشان را ثبت کنند.
دهقانی نیا با تأکید بر اینکه در زمان ثبت شناسه گوشی‌های مسافری که مشمول طرح رجیستری می‌شوند اطلاعات مسافری متقاضی نیز در سامانه چک می‌شود، عنوان کرد: مسافرانی که کمتر از هفت روز است وارد کشور و گوشی شان مشمول این طرح شده، می‌توانند به سامانه مذکور مراجعه کرده و اطلاعات شناسه گوشی را ثبت کنند و اگر نتیجه برآورد سایت مثبت باشد، می‌توانند وارد مرحله پرداخت حقوق گمرکی شوند.
وی درباره تعداد گوشی‌هایی که هر مسافر می‌تواند با خود به کشور بیاورد نیز گفت: مسافر براساس قانون اگر یک گوشی در سال با خود به کشور بیاورد، مشمول معافیت 80 دلاری می‌شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره آورده‌ای که تاکنون اجرای طرح رجیستری برای کشور داشته نیز عنوان کرد: مجموع ارزش کالای ورودی تلفن همراه به کشور در 9ماهه اول سال 95 حدود 147 میلیون دلار بوده که در مدت مشابه سال جاری به 278 میلیون دلار رسیده است.
وی افزود: با توجه به اینکه رجیستری از پاییز استارت خورد، اگر بخواهیم به صورت دقیق تر بگوییم، ارزش کالای ورودی در پاییز سال گذشته 56 میلیون دلار بوده که در سال جاری به 144 میلیون دلار رسیده و در واقع رشد 160 درصدی از محل اجرای قانون برای چهار مدل گوشی داشته است.
دهقانی‌نیا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بازه زمانی 30 روزه‌ای برای مسافران توریستی به کشور در نظر گرفته شده تا گوشی شان در اپراتوهای تلفن همراه قادر به دریافت سرویس باشد در حالی که ممکن است بیش از این زمان بخواهند در کشور بمانند، حکایت حال این دسته از افراد چیست؟، گفت: اولا که اغلب توریست‌ها از سیم کارتهای خودشان و رومینگ بین‌المللی استفاده می‌کنند و رجیستری در ارتباط با کسانی مطرح است که از سیم کارتهای ایرانی استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: ما این زمان را به صورت پیش فرض براساس مدت زمان اعتبار گذرنامه در نظر گرفتیم و اگر بیش از 30 روز بخواهد در کشور باشد و از سیم کارت ایرانی استفاده کند باید حتما رجیستر شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه زمانی اجرای رجیستری برندهای دیگر تلفن همراه را نیز خطاب قرار خواهد داد؟، گفت: دوستان درصدد هستند پیش از پایان سال بخش اعظمی از برندها را وارد اجرای رجیستری کنند.


عوامل گران شدن گوشی‌های تلفن همراه
دهقانی نیا با تأکید بر اینکه از چهاردهم دی بالغ بر دو هزار گوشی به دلیل رجیستر نشدن قطع شده‌اند، درباره دلیل گران شدن محصولات بازار موبایل با اجرای این طرح گفت: براساس بررسی‌ها سه عامل باعث رشد قیمت موبایل در بازار شده است.
وی افزود: دریافت 5درصد مالیات بر ارزش افزوده در امارات، حذف ارز مبادله‌ای برای وارد کنندگان گوشی و افزایش نرخ درهم امارات از جمله مواردی بوده که باعث افزایش قیمت محصولات شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب