کشتار ۱۴۰۰ کوسه در آبهای جنوب ایران
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، نیره پورملایی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر که در جریان بازرسی یک لنج باری در بندر چابهار که از نیروهای یگان محیط زیست استان سیستان و بلوچستان با همکاری مأمورین دریابانی متوقفشده بود 1600 کیلوگرم باله کوسه کشف و ضبط شده است، افزود: بر اساس نظر کارشناسان برای به دست آوردن این حجم بال کوسه تعداد حداقل 1400 عدد کوسه صید و کشته شده است.
وی با بیان اینکه این بزرگترین محموله غیر مجاز اجزای بدن کوسه ماهیان در سیستان و بلوچستان است که در داخل شناور تجاری کشف و توقیف شد،افزود: این محموله قاچاق که قرار بود برای فروش به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس حمل شود توسط یگان حفاظت محیط زیست چابهار با همکاری گشت ساحلی بنادر و کشتیرانی کشف شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تاکید کرد: به استناد قوانین شکار، حمل، عرضه و فروش جانوران وحشی زنده و اجزای بدن آنها بدون کسب پروانه و مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است.
وی افزود: در این رابطه سه متخلف دستگیر و یک لنج شناور صیادی نیز توقیف شد. ضرور و زیان وارد ناشی از این محموله قاچاق به محیط زیست 420 میلیارد ریال برآور شده است.
براساس این گزارش، چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
یک میلیون و 489 هزار و 590 هکتار معادل 9/7 درصد (هفت و 9 دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسهای، رودخانهها و تالابها از مهمترین زیستگاههای گونههای جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونههای جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمیتوان آثاری از زیست آنها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست میکنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه مندان به محیط زیست است.
انتهای پیام/