لزوم تشکیل شبکهای متشکل از متخصصین و اندیشمندان کشور
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمود فتوحی در آئین افتتاحیه اولین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی گفت: سیاستگذاری عمومی و حکمرانی از حوزههای تخصصی و علمی جدیدی است که به دلیل رشد مسائل و چالشهای عمومی، حل مسائل آن نیاز به غلبه بر پیچیدگیهای ذاتی این حوزه دارد. از جمله دلایل قابل ذکر برای این پیچیدگیها در هم تنیده شدن فناوریهای جدید در متن زندگی افراد جامعه است که علاوه بر افزایش جریان اطلاعات در جوامع، سبک زندگی و حتی فعالیتهای اقتصادی آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: با این اوصاف دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یک دانشگاه پیش رو در عرصه علم و فناوری خود را متعهد به بررسی ارتباط بین علم و جامعه میداند تا بتواند در فرآیند منفعت رسانی علم به جامعه و برعکس نقش بهینه و کارامدی را ایفا کند.
فتوحی ادامه داد: براساس همین ماموریت دانشگاه صنعتی شریف به این جمع بندی رسید که حل چالشهای اجتماع، نیازمند دانشهای تخصصی و چند رشتهای است که از عهده یک رشته خاص برنمی آید و به همین دلیل دانش سیاستگذاری عمومی و حکمرانی به عنوان یک زمینه میان رشتهای جدید شکل گرفت.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد: بهبود عملکرد دولت، ارتقاء اثربخشی سیاستهای کلان کشور، شکل گیری نظام تدبیر و ساختار حکمرانی کارآمد که بتواند بر چالشهای مزمن مانند فقر، نابرابری، بحران آب، تخریب محیط زیست و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی شکنندگی و ضعف تابآوری در نظام بانکی و اقتصادی و ضعف تقاضا محوری در نظام علم و فناوری فائق آید، تولید و استفاده گسترده و تخصصی از دانش حکمرانی و سیاستگذاری را اجتنابناپذیر کرده است.
وی گفت: این رسالت و ماموریت برای تمام دانشگاههای پیش رو وجود دارد و از جمله اهدافی که برای این کنفرانس در نظر گرفته شده میتوان به شبکهسازی و تقویت جامعه متخصصین کشور، جهتدهی و انسجامبخشی میان متخصصین، استفاده از ظرفیتهای تخصصی بینالمللی و درس آموختههای جهانی در حوزه سیاست گذاری عمومی و حکمرانی است.
انتهای پیام/