دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 تير 1394 - 15:20
در جلسه هیات امنای استان تهران تصویب شد

تاسیس 6 مرکز تحقیقات جدید در واحدهای استان تهران/ موافقت با ایجاد دو پارک علم و فناوری

جلسه هیات امنای استان تهران صبح امروز به ریاست دکتر حمید میرزاده برگزار شد و از جمله مصوبات این جلسه تاسیس 6 مرکز تحقیقات جدید در واحدهای دماوند، علوم و تحقیقات، یادگار امام، تهران مرکز و ورامین بود.
کد خبر : 24844

به گزارش خبرگزاری آنا، جلسه هیات امنای استان تهران به ریاست دکتر حمید میرزاده و با حضور اعضای دیگر هیات امنای استان تهران صبح امروز برگزار شد.


در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان از خداوند توفیق حضور در ضیافت باشکوه این ماه آسمانی را برای همگان طلب کرد.


با شروع جلسه و قرائت دستور جلسه از سوی دکتر حسین زاده لطفی، مباحث متعددی از سوی حاضرین مطرح شد که تشکیل پارک های علم و فن آوری در استان تهران از جمله آنها بود. دکتر میرزاده در توضیح آن به ساخت دو پارک علم و فن آوری در استان تهران در دو منطقه گرمدره واقع در غرب و پارک علم و فن آوری پردیس در شرق تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به تعداد بالای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران تلاش داریم مقدمات احداث سومین پارک علم و فن آوری را نیز فراهم کنیم با این حال دو پارک مذکور در دست احداث است و مراکز رشد دانشگاه نیز در این پارک ها مستقر خواهد شد.


دکتر واشقانی فراهانی نیز در رابطه با روند پیگیری دریافت مجوز احداث این دو پارک توضیحاتی برای اعضای حاضر در جلسه ارائه کرد و گفت: بیش از یک سال است که پیگیر فراهم کردن مقدمات احداث این دو پارک در تهران هستیم و خوشبختانه هم اکنون بخش قابل توجهی از زیر ساخت ها فراهم شده است و بهره گیری از شرکت های مشاور برای احداث این دو پارک از ویژگی های این فعالیت بوده است که به امید خدا در شهریورماه با حضور رئیس دانشگاه به صورت رسمی راه اندازی خواهند شد.


شکل گیری ساها شکل گیری آزمایشگاه ملی است


دکتر میرزاده در ادامه این جلسه با اشاره به موضوع ساماندهی آزمایشگاه های دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: سامانه آزمایشگاه های همکار آزاد یا همان ساها یکی از اقدامات بسیار خوب انجام شده برای هم افزایی هر چه بیشتر میان آزمایشگاه ها و کارگاه های درون خانواده دانشگاه آزاد اسلامی است.


وی تاکید کرد: بیش از 7 هزار و 400 آزمایشگاه و 3 هزار و 600 کارگاه هم اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت هستند که سرمایه ملی برای این دانشگاه و کشور محسوب می شوند که با تشکیل شبکه ساها تمامی این کارگاه ها و آزمایشگاه ها به صورت یک پارچه و زنجیروار به دانشجویان و پژوهشگران خدمات ارائه خواهند داد.


دکتر میرزاده در تشریح مزایای این طرح نیز گفت: از جمله مزایای این طرح هم افزایی میان تمام این واحدها است و به طور حتم موجب افزایش مراجعات به این کارگاه ها و آزمایشگاه ها خواهد شد. به طوریکه هم اکنون در واحد خوراسگان به دلیل توسعه مراجعات کارمندان و تکنسین ها، این دانشگاه شیفت بندی کرده تا به صورت کامل به مردم خدمات ارائه دهند.


وی تاکید کرد: سامانه ساها نخستین آزمایشگاه ملی است که آیت الله رفسنجانی به صورت رسمی از آن رونمایی کردند و در ماه های آتی با درج تمامی اطلاعات و اتصال تمامی آزمایشگاه ها و کارگاه های موجود در واحدها فعالیت های خود را توسعه خواهد داد.



در ادامه این جلسه مهندس محسن هاشمی معاون عمران دانشگاه آزاد اسلامی در توضیح وضعیت اراضی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گزارشی به حاضرین در جلسه ارائه داد و تصریح کرد: هم اکنون مساحت کلی اراضی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران 12 میلیون متر مربع است که برخی از این زمین ها فاقد سند بوده و باید برای دریافت سند رسمی این اراضی اقدامات مناسب انجام گیرد.


در بخش دیگری از جلسه هیات امنای استان تهران دانشگاه آزاد اسلامی موضوع گزارش وضعیت واحدهای این استان و تعیین تکلیف واحدهای زیان ده مطرح شد. دکتر نوابخش در گزارش خود در رابطه با این موضوع به سیر نزولی درآمد برخی از واحدهای استان تهران از سال 85 اشاره کرد و گفت: این سیر نزولی تداوم داشته و از سال 88 این روند شتاب گرفت.


وی ادامه داد: هم اکنون 450 هزار دانشجو در 32 واحد در استان تهران مشغول تحصیل هستند و 5 هزار و 630 استاد تمام وقت در این واحدها تدریس می کنند.


در ادامه دکتر میرزاده در توضیح مشکلات موجود در این رابطه نیز به حاضرین در جلسه گفت: بیشتر مشکلات ما در این رابطه مربوط به واحدهای پزشکی است. زیرا تعرفه های پزشکی در این واحدها به صورت دولتی حساب شده و زیان بسیار زیادی را به این واحدها تحمیل کرده است.


خالی بودن نیمی از ظرفیت کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی


وی تصریح کرد: کاهش رشد جمعیت در کشور در سالهای گذشته و رشد 2 هزار و 600 دانشگاه رقیب در این سالها وضعیت اقتصادی سختی را برای برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرده است و هم اکنون بیش از نیمی از ظرفیت این دانشگاه در کاردانی و کارشناسی خالی است که خوشبختانه در مقطع تحصیلات تکمیلی جبران شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این بخش به تعیین تکلیف واحدهای زیان ده اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اگر می خواهد بر روی پای خود بیاستد باید وضعیت واحدهای زیان ده خود را مشخص کند و اقتصاد خود را بیش از پیش قوی و قدرتمند سازد.


دکتر میرزاده در ادامه به فروش املاک مازاد نیز اشاره کرد و گفت:این املاک تنها با قید تبدیل به احسن شدن و هزینه شدن منابع آن در برنامه های توسعه ای دانشگاه با مجوز هیات امنای استان و تحت نظر معاونت عمران و در چارچوب بخشنامه معاملاتی دانشگاه انجام خواهد شد.


رئیس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان همچنین در بخش دیگری از توضیحات خود به اجرای طرح تجمیع دو در دانشگاه اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح معاونت های دانشگاه از 15 معاونت به 9 معاونت کاهش یافته است و این طرح تنها با هدف چابک سازی هر چه بیشتر در دانشگاه، افزایش بهره‌وری، کاهش بوروکراسی و سالم‌سازی اقتصادی دانشگاه است.


دکتر میرزاده تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی چاره ای ندارد و باید هزینه های خود را کاهش داده و درآمد خود را افزایش دهد.


دکتر رهنمای رودپشتی نیز در ادامه این بحث تاکید کرد: با اجرای طرح تجمیع دو و اجرای دقیق آن در تمامی واحدها به طور حتم نزدیک به 80 میلیارد تومان به صورت سالانه برای دانشگاه صرفه جویی و کاهش هزینه ها ایجاد خواهد شد.



اهم مصوبات جلسه هیات امنای استان تهران به این شرح است:


1- با انتصاب عاملین خزانه دار در واحدهای یادگار امام(ره) رودهن، تهران شرق و دندان پزشکی با توجه به معرفی برخی افراد از سوی عامل خزانه دار دانشگاه موافقت شد.


2- با توجه به معرفی حسابرس هیات امنای استان تهران از سوی مشاور رئیس و حسابرس دانشگاه با انتصاب وی موافقت شد.


3- با ایجاد دو پارک علم و فناوری در استان تهران موافقت شد.


4- با توجه به تکمیل60 درصد واحدهای استان تهران در سامانه ساها مقرر شد بقیه واحدها نیز نسبت به درج اطلاعات خود در این سامانه اقدام کنند.


5- تمامی واحدهای استان تهران می توانند با هماهنگی دقتر حقوقی و حوزه معاونت عمرانی نسبت به اخذ سند اقدام کنند.


6- به کمیسیون دائمی هیات امنا تفویض اختیار شد تا در خصوص ادامه فعالیت واحدهای زیان ده راهکار ارائه نمایند.


7- در خصوص فروش املاک مازاد واحدهای یادگار امام، تهران مرکز و پرند با درخواست آنها به شرط رعایت قوانین کمیسیون معاملات دانشگاه و هماهنگی با معاونت عمران در جهت تبدیل به احسن کردن آنها موافقت شد.


8-با تاسیس شرکت های دانش بنیان در واحدهای تهران مرکز، علوم دارویی و یادگار امام (ره) موافقت شد.


9- در خصوص تاپ چارت به کمیسیون دائمی هیات امنا اختیار داده شد که با توجه به چابک سازی سازمان مرکزی، مطابق با تاپ چارت دانشگاه تاپ چارت واحدها را به تصویب رسانده و ارائه نمایند.


10- با تاسیس 6 مرکز تحقیقاتی در واحدهای دماوند، علوم و تحقیقات، یادگار امام ، تهران مرکز و ورامین موافقت شد.


11- به کمیسیون دائمی هیات امنای استان تهران اختیار داده شد که در صورت موافقت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نسبت به صدور مجوز موافقت اصولی مراکز تحقیقاتی واحدهای استان تهران تصمیم گیری کند.


12- اعضای کمیته نظارت هیات امنای استان از سوی اعضای این هیات تعیین شدند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته