دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1396 - 16:15

پنجه مصنوعی پا با فناوری پیچیده ساخته شد

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق شدند پنجه‌هایی را برای افرادی که به هر دلیلی از زیر زانو دچار مشکل شده‌اند طراحی کنند که قابلیت انجام فعالیت‌های روزانه را دارند.
کد خبر : 247814

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نیما جمشیدی، عضو هیات علمی گروه مهندسی پزشکی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اصفهان و مجری طرح «طراحی و ساخت پنجه کامپوزیتی»، اظهار کرد: «پنجه‌هایی که معمولا ساخته می‌شوند فقط انحصار کشور امریکا است و از جنس کربن هستند».


وی با بیان اینکه کربن برای کشور ما جز اقلام تحریمی است، گفت: «به دلیل اینکه از این مواد در صنایع نظامی استفاده می‌شود درصدد آمدیم تا پنجه‌ها را با مواد کربنی تولید نکنیم».


به گفته جمشیدی، بر این اساس مجبور شدیم از الیافی استفاده کنیم که برای این کار نیست و روی چیدمان مواد کار کردیم تا بتوانیم پنجه‌هایی با کیفیت نمونه‌های امریکایی به تولید برسانیم.


عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در ساخت این کار خود را با استاندارد‌ها انطباق دادیم، خاطر نشان کرد: «در ساخت این پنجه از فناوری‌‌های تک استفاده شده زیرا بر اساس اطلاعات بیمار سختی پنجه مشخص می‌شود».


وی با بیان اینکه معمولا نمونه‌های امریکایی سه سال عمر مفید دارند، عنوان کرد: «عمر مفید پنجه‌هایی که تولید کرده‌ایم پنج سال است؛ این ضمانت را بر اساس 6000 قدمی که فرد در روز به طور متوسط بر می‌دارد تعیین کرده‌ایم».


جمشیدی بیان داشت: «ساخت پنجه‌ها نیاز به تکنولوژی پیچیده‌ای دارد».


این محقق با بیان این که این پنجه‌ها روی ۳۰ تا ۴۰ نفر تست بالینی شده است، عنوان کرد: «این پنجه‌ها چون اقلام وارداتی محسوب می‌شوند قیمت بالایی دارند از این رو با تولید آن قیمت نمونه داخلی کاهش می‌یابد».


عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با بیان این که تا کنون این پنجه‌ها را در چندین کلینیک به صورت سفارشی به فروش رساندیم، افزود: «بنا داریم در سال ۹۷ به صورت عمومی این پنجه‌ها را وارد بازار کنیم».


وی با بیان این که با این پنجه‌ها، همه فعالیت روزانه برای فرد قابل انجام خواهد بود، خاطرنشان کرد: «افرادی که دچار قطع شدگی، پای دیابتی‌ها، تصادفات و مشکلات مادرزادی هستند، می‌توانند از این پنجه‌ها استفاده کنند. جانبازان و افراد در بهزیستی می‌توانند مخاطبان این محصول باشند».


این طرح با همکاری محمد حیدری عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه اصفهان به سرانجام رسیده است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب