ورود هزار واگن مترو به حمل و نقل عمومی تهران/ جایگزینی 50 هزار موتورسیکلت بنزینی از رده خارج
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نعمتالله ترکی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در نشست خبری پیش از ظهر امروز با خبرنگاران با اشاره به وضعیت حمل و نقل ریلی و جادهای بر اساس لایحه بودجه 97 گفت: حمل و نقل ریلی و جادهای در دستور کار و اولویتبندی سطح کشور قرار گرفته به طوری که برای شهرستانهای تهران، پردیس و دماوند و همچنین تهران، پاکدشت، اسلامشهر اعتباری معادل 400 میلیارد تومان منظور شده است. همچنین مطالعاتی برای ایجاد راهآهن تهران، شهرقدس، ملارد و شهریار صورت گرفته و به زودی در شهرستانهای استان تهران اتفاقات مثبتی را شاهد خواهیم بود. همچنین هزار دستگاه واگن مترو وارد ناوگان درون شهری خواهد شد.
وی ادامه داد: 14 هزار اتوبوس و مینیبوس در شهرهای مختلف کشور از جمله تهران، 17 هزار ون و تاکسی نو جایگزین خودروهای فرسوده، خروج 20 هزار وانت فرسوده از ناوگان حمل و نقل کشور در دستور کار قرار دارد.
ترکی ادامه داد: 50 هزار موتورسیکلت بنزینی از رده خارج و مورتوهای برقی جایگزین آن میشود و اولویت با کلانشهرهای دارای آلودگی هوا و ترافیک است. همچنین 10 هزار کامیون نو، 2 هزار واگن باری و 100 لوکوموتیو بر اساس این برنامه به حمل و نقل کشور افزوده میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران در مورد واریز یارانه نقدی اظاهر کرد: پرداخت یارانه نقدی به همه اقشار جامعه نوعی بیعدالتی محسوب میشود بر همین اساس باید اقشار کم درآمد و نیازمندان جامعه شناسایی و حمایت ویژه از آنان صورت گیرد. بر همین اساس علاوهبر کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور 10 مرکز دیگر نیز میتوانند در این راستا به دهکهای پایین از جمله زنان سرپرست خانوار، عشایر، بیماران خاص، بازنشستگان و ایثارگران خدمات حمایتی ارائه کنند.
وی با بیان اینکه افراد برای دریافت یارانه نقدی باید به صورت خود اظهاری نیازمندی خود را اعلام کنند، افزود: پس از بررسیهای لازم در صورت تایید صلاحیت افراد یارانه نقدی به آنان پرداخت میشود و همچنین با حذف دهکهای پردرآمد از لیست هدفمندی یارانهها یارانه نقدی دهکهای پایین 4/5 برابرمیشود بر همین اساس هر فرد در یک خانواده 193 هزار تومان، خانواده دو نفره 340 هزار تومان و خانوارهای 5 نفر حدود 700 هزار تومان یارانه نقدی دریافت میکنند.
ترکی یکی از نگرانیهای مردم را موضوع کمبود آب عنوان کرد و گفت: با توجه به قدمت 45 ساله لولههای آبرسانی از سد طالقان و کرج به سمت تهران هم اکنون تونل جدیدی در حال ساخت است که از این طریق از هدر رفت آب در صورت فرسودگی شبکه آبرسانی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: براساس مطالعات صورت گرفته مشخص شد بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی صورت میگیرد، برهمین اساس سیستم آبیاری تحت فشار را در راستای کاهش مصرف آب در دست داریم تا از این طریق سالانه 10هزار هکتار آبیاری تحت فشار انجام شود. همچنین با اجرای طرح تصفیه فاضلاب میتوانیم از پساب خانهها در حوزه کشاروزی و صنعتی استفاده کنیم زیرا یک میلیون و 230 هزار متر مکعب آب خارج میشود.
وی افزود: در بخش آبرسانی روستایی، از سال 93 تاکنون بیش از 90 درصد آبرسانی (آب شرب سالم) 717 روستا در دستور کار قرار گرفته است، یکی از دغدغههای استان تهران حوزه محیط زیست، ساماندهی پسماندها و مقابله با ریزگردها است که در اولویت بودجه 97 قرار گرفته است. با توجه به بافتهای فرسوده و آسیب دیده در استان و شهرستان ها یکی دیگر از مشکلاتی است که با توجه به مطالعات انجام شده رسیدگی حدود 25 درصد این بافت ها در لایحه بودجه سال آینده قرار گرفته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران یادآور شد: در موضوع مهم تولید و اشتغال در لایحه بودجه 97 حدود 980 هزار فرصت شغلی برای کل کشور در نظر گرفته شده که پس از تصویب سهم استانها منظور میشود.
ترکی ادامه داد: تهیه سند آمایش استان تهران یکی از مسایل و مشکلات کلانشهر تهران است که مسایل زیست محیطی و تولیدی را ایجاد میکند که در سه سطح استانی، منطقهای و فراملی در حوزه سند آمایش پیگیری میکنیم که تا خرداد ماه سال 97 تدوین میشود.
انتهای پیام/