دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1396 - 11:12
شهردار تهران :

ضرورت سازماندهی گروه‌های مردمی در زمان بحران/ سازمان‌ها ملزومات مورد نیاز خود را به شورای هماهنگی اعلام کنند

شهردار تهران با تاکید بر ضرورت برنامه‌ریزی دراز مدت و پیاده سازی سیستم علمی برای مدیریت بحران شهر تهران، تاکید کرد: به جز اقدامات دستگاه‌های مسئول همچون هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و ... ضروری است برای سازماندهی گرو‌‌ه‌های مردمی در زمان وقوع بحران نیز اقدام کنیم.
کد خبر : 245976

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، محمد علی نجفی در جلسه ستاد مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تجربه زلزله هفته گذشته در ملارد و هماهنگی صورت گرفته میان دستگاه‌های مسئول، گفت: تجربه بار اول به ما کمک فراوانی کرد؛ چرا که به مجرب وقوع پس لرزه شب گذشته هر دستگاهی می‌دانست چه کاری باید انجام دهد و اقدامات خود را بلافاصله انجام داد.


وی با اشاره به دستور العمل 10 ماده‌ای ستاد مدیریت بحران شهر تهران که در جلسه گذشته این ستاد مورد تصویب قرار گرفته بود، تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل تمامی دستگاه‌های مسئول موظف هستند نیازهای خود را برای اجرای ماموریت‌هایی که در مصوبه سال 89 دولت بر عهده آنها گذاشته شده است، اعلام کنند؛ از این رو تمامی دستگاه‌ها باید طبق زمانبندی اعلام شده بررسی‌های لازم را صورت داده و نیازهای خود را به شورای هماهنگی مدیریت بحران اعلام کنند تا مورد جمع بندی قرار گیرد.


نجفی افزود: آن بخش از نیازهای دستگاه‌ها که در اختیار شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران و شهرداری تهران خواهد بود در اسرع وقت برطرف خواهد شد و سایر ملزومات مورد نیاز نیز در دولت و مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد تا حداقل نیازهای دستگاه‌ها برای اجرای ماموریت‌های محوله در زمان بروز بحران تامین شود.


ضرورت سازماندهی گروه‌های مردمی در زمان بحران


وی با تاکید بر ضرورت برنامه‌ریزی دراز مدت و پیاده سازی سیستم علمی برای مدیریت بحران شهر تهران، تاکید کرد: به جز اقدامات دستگاه‌های مسئول همچون هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و ... ضروری است برای سازماندهی گرو‌‌ه‌های مردمی در زمان وقوع بحران نیز اقدام کنیم تا مشخص شود گروه‌های اول، دوم و سوم مردمی بر حسب نوع حادثه، به چه صورت فراخوان داده می‌شوند.


شهردار تهران بر ضرورت اولویت بندی اقدامات دستگاه‌های مسئول در زمان بروز بحران نیز تاکید کرد و گفت: برای هر دستگاهی باید وظایف محوله بر حسب نوع اولویت آنها تعریف شود تا در زمان بروز بحران، امکان مدیریت وجود داشته باشد.


به گفته نجفی، در صورت تهیه این دستورالعمل جامع، امکان اجرای آن در تمامی شهرهای کشور با تغییرات کوچک فراهم خواهد بود تا هر دستگاهی وظیفه خود را به درستی بداند.


بازگشایی سوله‌های مدیریت بحران جهت استقرار مردم


در جریان این جلسه مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران ضمن ارائه گزارشی از آماده باش نیروهای شهرداری خبر داد و گفت: با توجه به بازگشایی سوله‌های مدیریت بحران، پارک‌ها و بوستان‌ها پس از پس زلزله شب گذشته، تعدادی از شهروندان در برخی پارک‌ها و بوستان‌ها استقرار یافتند اما جمعیت نسبت به زلزله هفته گذشته بسیار کمتر بود.


به گفته یزدانی سوله‌های مدیریت بحران مناطق 5 و 10 شهرداری تهران بیش از سایر مناطق مورد استفاده مردم قرار گرفته است.


معاون خدمات شهری ضمن اعلام آماده باش ماشین آلات و سیستم پسماند در مناطق 22 گانه از عملکرد مناسب صداوسیما در ساعات اولیه پس لرزه تقدیر کرد.


ستاد بحران 24 ساعته فعال است


احمد صادقی، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز طی سخنانی در این جلسه با تاکید بر اینکه جلسات ستاد مدیریت بحران با توجه به سطح حوادث تشکیل می‌شود، گفت: ستاد مدیریت بحران از هفته گذشته به صورت 24 ساعته فعال است و نمایندگان دستگاه‌های مختلف به منظور هماهنگی اقدامات در محل ستاد حضور دارند.


وی تاکید کرد: ادبیات مدیریت بحران این است که زمان بحران، زمان تصمیم گیری نیست، بلکه زمان اقدام است و هر دستگاهی باید وظیفه خودش را بداند و بر اساس دستورالعمل‌ها و سطح حوادث نسبت به اجرای وظایف محوله اقدام کند.


به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، هم اکنون این تمرین‌ها در حال انجام است و قطعا بر اساس مصوبات 10 ماده‌ای ستاد مدیریت بحران شهر تهران، تمام اقدامات، نیازها و مصوبات بر اساس زمان بندی تعیین شده دنبال خواهد شد.


زلزله شب گذشته منجر به آتش‌سوزی نشد


همچنین در ادامه جلسه مهدی داوری، رئیس سازمان آتش نشانی شهر تهران ضمن ارائه گزارشی از آمادگی نیروهای آتش نشانی شهر تهران به منظور امدادرسانی به شهروندان در زمان وقوع بحران، تاکید کرد که زلزله شب گذشته ملارد هیچ آتش سوزی و خرابی برای ساختمان‌های شهر تهران در پی نداشت.


به گفته داوری، وقوع یک فقره آتش سوزی در شهر تهران هیچ ارتباطی به زلزله شب گذشته نداشته است.


تشکیل کانون تطهیر کنندگان داوطلب در پایتخت


همچنین در ادامه جلسه سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به آمادگی این مجموعه و شهرداری حرم مطهر به منظور خدمت رسانی در مواقع بروز بحران، تاکید کرد: حرم امام خمینی (ره) در مواقع بروز بحران به صورت شبانه روزی می‌تواند محل اسکان اضطراری شهروندان باشد.


رئیس کمیته تدفین با اشاره به آمادگی‌های ایجاد شده در سازمان بهشت زهرا (س) از تشکیل کانون تطهیر کنندگان داوطلب با حضور 400 عضو و با حضور چهره‌های سرشناس مذهبی و فرهنگی خبر داد تا پس از آموزش اعضای این کانون بتوان از توان مردمی در مواقع بروز بحران استفاده کرد.


خال در ادامه با اشاره به ساخت دو سوله بحران تا پایان سال در بهشت زهرا، گفت: تا 22 بهمن ماه 50 دستگاه آمبولانس جدید وارد ناوگان بهشت زهرا (س) خواهد شد.


آمادگی بیش از 2 هزار بوستان تهران در مواقع بروز بحران


در ادامه علی محمد مختاری، مدیر عامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به حضور تعدادی از شهروندان در بوستان های پایتخت در ساعات ابتدایی وقوع زلزله، به ارایه گزارشی از آمادگی بوستان‌های پایتخت برای خدمت رسانی به شهروندان در مواقع بحران و همچنین اقدامات صورت گرفته به منظور تامین نیازهای اولیه شهروندان پرداخت.


افزایش ناوگان موتوری اورژانس در پایتخت


دکتر امین صابری‌نیا، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی نیز طی سخنانی با اشاره به فراخوان نیروها و آماده باش صد درصد اورژانس پس از پس لرزه شب گذشته ملارد، از استقرار فوری نیروهای اورژانس در میادین اصلی و نقاط پر تردد شهر خبر داد.


وی با اشاره به نیاز اورژانس تهران به تعدادی پد بالگرد برای امداد رسانی در مواقع بروز بحران، از افزوده شدن 200 موتورلانس به مجموعه اورژانس خبر داد و خواستار توجه بیشتر به منظور افزایش ناوگان موتوری اورژانس شهر تهران برای خدمت رسانی بهتر در زمان وقوع بحران شد.


در ادامه جلسه هماهنگی‌های لازم میان شرکت شهر سالم شهرداری تهران و مجموعه اورژانس به منظور استقرار موتورلانس‌ها در مراکز شهر سالم مورد بررسی قرار گرفت و بازسازی پدهای قدیمی هلیکوپتر و روند همچنین جانمایی پدهای جدید برای استفاده بهینه از اورژانس هوایی نیز بررسی شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب