جزئیات مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دومین سال/ دعوت از استادان و دانشجویان
به گزارش خبرنگار آنا، دانشگاه آزاد اسلامی نیز در راستای گسترش مبادلات علمی و پژوهشی در عرصه ملی، معرفی ظرفیتها و دستاوردهای علمی خود در مجامع علمی، افزایش توان پژوهشی اساتید، پژوهشگران و کارشناسان جامعه در حوزه فناوری نانو برای دومین سال اقدام به برگزاری مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو کرده است.
سال گذشته برای نخستین بار، مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو به میزبانی واحدهای علوم دارویی و تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد؛ سال جاری نیز این مسابقه سراسری و جشنواره به میزبانی واحد تهران جنوب این دانشگاه برگزار میشود. این جشنواره، فرصتی است تا بتوان دستاوردهای این مجموعه عظیم را به نمایش و رقابت گذاشت.
ارائه تولیدات نیمه صنعتی و صنعتی حوزه نانو و جذب سرمایهگذاران برای تولید و تجاریسازی به ویژه برای شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه نانوتکنولوژی، شناسایی نخبگان و صاحبان طرحهای شاخص در حوزه فناوری نانو، برقراری تعامل با سازمانها، نهادها و شرکتهای مرتبط با موضوع، انجام مذاکرات برای سرمایهگذاری در طرحهـای دانشبـنیـان میتواند در قالب جشنواره و مسابقه سراسری دانشگاه آزاد اسلامی شکل گیرد |
در این راستا بر آن شدیم تا در گفتوگوی تفصیلی خبرنگار خبرگزاری آنا با دکتر رامین خواجوی، دبیر علمی«دومین دوره مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی» جزئیات برگزاری این دوره از مسابقات و جشنواره را جویا شویم.
ماحصل و نتیجه این گفتوگو را با هم میخوانیم.
* آقای دکتر برای ما بفرمایید که تفاوت جشنواره نانوی امسال با سال قبل چیست؟
- با توجه به خط مشیهای مشخص شده از سوی سازمان مرکزی و معاونت پژوهشی، اساس و اهداف مسابقات و جشنواره در دومین سال نیز یکسان است. با توجه به دستاوردهای ماحصل از نخستین دوره برگزاری، سعی بر آن است تا بر غنا و گستردگی آن افزوده شود. شایسته است تا از واحدهای علوم دارویی و تهران مرکزی به عنوان برگزارکنندگان دوره قبل و همچنین به جهت انتقال تجربیات تشکر و قدردانی کنم.
بدیهی است با در اختیار داشتن اطلاعات و مستندات از دوره قبل و تحلیل نقاط قوت و ضعف سعی بر آن است تا بتوان هر چه بهتر اهداف از پیش تعیین شده را به منصه ظهور رساند. به عنوان مثال در این دوره تاکید بیشتری بر روی دستاوردهای به روز و در عین حال کارآمد دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته است؛ دستاوردهایی که به گونه ای بر محیط و اجتماع تاثیرگذار بوده و یا به عبارتی دستاوردهای مسئولیت پذیر (RRI) دارای وزن بیشتری خواهند بود.
* اهداف مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟
- یکی از اهداف کلی میتواند فراهم آوردن فرصت و موقعیتی برای نخبگان و اندیشمندان دانشگاه آزاد اسلامی اعم از اساتید محترم و دانشجویان گرامی در حوزه نانو باشد تا بدین وسیله بتوان نوعی همگرایی و شناخت ایجاد کرد. دانشگاه آزاد اسلامی سهم بسزایی از آموزش عالی و توسعه کشور را بر عهده دارد که توانمندیهای آن در زمینههای مختلف علمی به اثبات رسیده است و حوزه نانو یکی از مهمترین آنها محسوب میشود، بنابراین این جشنواره فرصتی است تا بتوان دستاوردهای این مجموعه عظیم را به نمایش و رقابت گذاشت.
ارائه تولیدات نیمه صنعتی و صنعتی حوزه نانو و جذب سرمایهگذاران برای تولید و تجاریسازی به ویژه برای شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه نانوتکنولوژی، شناسایی نخبگان و صاحبان طرحهای شاخص در حوزه فناوری نانو، برقراری تعامل با سازمانها، نهادها و شرکتهای مرتبط با موضوع، انجام مذاکرات برای سرمایهگذاری در طرحهـای دانشبـنیـان میتواند در قالب جشنواره و مسابقه سراسری دانشگاه آزاد اسلامی شکل گیرد.
* انتظار شما از جامعه دانشگاهی در راستای ارتقای کیفیت دومین جشنواره چیست؟
- انتظار مجموعه برگزارکننده دومین جشنواره و مسابقه ملی فناوری نانو از جامعه دانشگاهی حضوری پرشور و با تمام ظرفیت در این رویداد ملی است. از تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که در حوزه نانـو فعـالیـت میکنند، تقاضا میشود که به نحوی مقتضی شرایط حضور همه پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان در حوزه نانو آن واحد را فراهم کنند.
برگزاری به صورت ملی، تعامل با بنیاد ملی نخبگان و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری، اضافه شدن محور تجاریسازی دستاوردها در حوزه مدیریت فناوری نانو، بررسی پایاننامههای موفق حوزه علوم انسانی در فناوری نانو و تفکیک داوریهای بخش دانشجویی و اعضای هیات علمی از ویژگیهای این دوره از مسابقات است |
هر چه تعداد شرکتکنندگان و آثار بیشتر باشد، کیفیت ارتقای بیشتری خواهد یافت. نظر شخصی این جانب به عنوان عضوی از دانشگاه آزاد آن است که شرکت در این رویداد بزرگ بسیار ضروری است، حتی اگر دستاورد پژوهشی نیز فعلأ وجود ندارد، استاد یا دانشجوی گرامی با شرکت در این جشنواره میتواند بهرهبرداری لازم را داشته باشد.
* ویژگیهای بارز جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی چیست ؟
- از ویژگی های بارز این جشنواره می توان: سطح برگزاری به صورت ملی، تعامل با بنیاد ملی نخبگان و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری، اضافه شدن محور تجاریسازی دستاوردها در حوزه مدیریت فناوری نانو، بررسی پایاننامههای موفق حوزه علوم انسانی در فناوری نانو و تفکیک داوریهای بخش دانشجویی و اعضای هیات علمی را نام برد.
* جایگاه علمی فناوری نانو در کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
- جمهوری اسلامی ایران با تولید بیش از چهار درصد کل مقالات دنیا در سال 2014 و 42 درصد تولید علم در کشورهای اسلامی، جایگاه هفتم تولید علم و فناوری نانوی جهان و جایگاه اول بین کشورهای اسلامی را از آن خود کرده است. جایگاه جهانی ایران در این فناوری در موضوع ثبت استانداردهای بینالمللی فناوری نانو، ایران در کنار آلمان، چین و فرانسه، رتبه پنجم جهان را دارا است. اکنون 148 شرکت در حوزه فناوری نانو در ستاد نانو تأیید شده و فعال هستند و بازار محصولات نانو سال گذشته 79 میلیارد تومان فروش داشته و برآورد امسال 163 میلیارد تومان است. سرمایهگذاری ما در این مدت در حوزه فناوری نانو به 60 میلیون دلار رسیده است.
* در رابطه با محورهای این جشنواره و نحوه ارسال و زمان برگزاری همایش توضیح دهید.
- بخشهای مسابقه عبارتند از مقالات، پایان نامهها، کتب، طرحهای پژوهشی، نرمافزار و مولتی مدیا، اختراعات ملی و بینالمللی، مجلات و محصولات هستند که در شاخههای: آیندهپژوهی نانوفنآوری، نانوفیزیک، نانوشیمی، نانومواد، نانوفوتونیک، نانومحاسبات، نانوزیست فناوری، نانوالکترونیک، نانومکانیک، نانوپزشکی، نانو نساجی و سایر انجام میپذیرد.
رئوس برنامهها هم عبارتند از: ارائه دستاوردهای علمی برترینها در دانشگاه آزاد اسلامی، نمایش دستاوردهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در غرفههای واحد، ارائه دستاوردهای حامیان جشنواره، آموزش عمومی فناوری نانو و کارگاههای آموزشی.
از موضوعاتی که در این جشنواره بسیار حائز اهمیت است، سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی بر روی طرحهای برتر و منتخب جشنواره است که در صورت ارائه طرح علمی و اقتصادی مناسب عملیاتی خواهد شد |
جشنواره طی روزهای 11 و 12 شهریور سال جاری در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار میشود و همه متقاضیان میتوانند آثار خود را تا آخر تیر از طریق سایتهای WWW.NANOFESTIVAL.IR و WWW.NANOFESTIVAL.INFO ارسال کنند. متقاضیان در صورت بروز هر گونه اشکال میتوانند مراتب را از طریق دبیرخانه همایش 88830012 سرکار خانم فروزنده و یا ایمیل nanofestival@azad.ac.ir اطلاعرسانی کنند.
* و در آخر توصیه شما به شرکتکنندگان...
توصیه ما به این عزیزان حضور پرشور با ارائه دستاورهای علمی ناب و توانمند خود جهت رقابت با سایر اساتید و دانشجویان علاقهمند و توانمند در فناوری نانو است. همچنین از موضوعاتی که در این جشنواره بسیار حائز اهمیت است، سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی بر روی طرحهای برتر و منتخب جشنواره است که در صورت ارائه طرح علمی و اقتصادی مناسب عملیاتی خواهد شد.
همچنین در این جشنواره با برقراری ارتباط با دیتا بانکهای متعدد امکان جستجوی داوران بخشهای مختلف را بالاتر بردهایم و به دوستان و همکاران و دانشجویان خود اکیدا توصیه میکنیم تا از ارسال طرحهای تکراری و بدون پشتوانه علمی و فنی لازم خودداری کنند.
همچنین لازم است از مسئولان سازمان مرکزی، معاونت محترم پژوهشی و ریاست محترم واحد تهران جنوب جناب آقای دکتر شمس تشکر و قدردانی کنم که بسیار ما را حمایت کردهاند.
انتهای پیام/