رئیس دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه کوفه دو دانشگاه بزرگ خارج از مرکز در دو کشور ایران و عراق هستند که میتوانند همکاریهای خوبی را با یکدیگر داشته باشند.
وی تأکید کرد: ما باید از سطح تعارفات رسمی فراتر رفته و وارد فاز عملیاتی شویم.
کافی افزود: ما تنها نباید به توسعه روابط بیاندیشیم بلکه باید به این فکر کنیم که چگونه بر یکدیگر تأثیر بگذاریم.
در این دیدار رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تأکید کرد: فناوریهای وارداتی نمیتواند برای مدت طولانی دوام داشته باشند و ازاینرو باید ما به سمت تولید فناوری در داخل و بهروزرسانی آن بر مبنای نیازهای خود باشیم.
وی افزود: فناوری باید متعلق به خود ما باشد. مشکلی که شما در آینده با آن روبرو خواهید شد مشکل اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاه خواهد بود که این مشکل را ما با توسعه شرکتهای دانشبنیان و کمک کردن به این شرکتها در جهت تجاریسازی دستاوردهایشان سعی در حل این مشکل داریم.
دکتر محسن الظلیمی رئیس دانشگاه کوفه نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضورش در دانشگاه فردوسی مشهد ابراز امیدواری کرد این دو دانشگاه بتوانند زمینههای همکاری بسیاری را در خصوص آموزش و پژوهش با یکدیگر تجربه کنند.
وی از جمله مسائل مورد توجه دانشگاه کوفه را ارتقای سطح علمی اساتید آن دانشگاه، آموزش زبان فارسی و همچنین همکاری در زمینهٔهای مهندسی مانند مهندسی هوافضا و نفت و گاز را مطرح کرد.
تبادل دانشجو در مقاطع دکتری، ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای اساتید، همکاری در پروژههای تحقیقاتی و چاپ مقالات مشترک میان اساتید دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه کوفه، برگزاری کارگاههای تخصصی، دورههای آموزش زبان فارسی و همچنین دورههای خاص توسط کالج دانشگاه فردوسی مشهد از جمله مباحثی بود که در این نشست مطرح شد.
هیئت دانشگاه کوفه پس از این نشست از کتابخانه مرکزی، دانشکده و کلینیک دامپزشکی و مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه فردوسی مشهد بازدید کردند.