دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واکنش گمرک به واردات شتر و دوغ

گمرک ایران اعلام کرد: امسال مجوزی برای واردات دوغ صادر نشده و واردات شتر نیز صرفا برای مصارف گوشتی بود.
کد خبر : 241217

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از روابط عمومی گمرک ایران، بر اساس ردیف های جداول تعرفه‌ای کتاب مقررات صادرات و واردات، ماست و فرآورده های حاصل از آن در ردیف تعرفه ای 040310 طبقه بندی شده و دوغ هم در این ردیف تعرفه‌ای طبقه بندی می شود.


بر اساس اعلام گمرک، آنچه که در برخی رسانه‌ها با عنوان آمار واردات دوغ با استناد به سایت گمرک استخراج و منتشر شده مربوط به ردیف تعرفه‌ای 04039090 است که دوغ اساسا در این ردیف تعرفه‌ای طبقه‌بندی نمی‌شود.


همچنین بررسی جزئیات مجوزهای صادره از طریق سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی نیز نشان می‌دهد که هیچ گونه مجوزی از سوی ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت و سازمان غذا و دارو مبنی بر اجازه واردات دوغ به کشور صادر نشده است.


بر اساس این گزارش، در ابتدای توضیحات جداول آماری شرح کامل تعرفه چهار رقمی تمامی ردیف های فرعی عنوان می‌شود اما ادعای شمولیت دوغ در ردیف فرعی 04039090 کاملا ادعای غلطی است و روشن و واضح است که دوغ مشمول ردیف تعرفه‌ای فوق الذکر نمی‌شود و در ردیف تعرفه‌ای 040310 طبقه‌بندی می‌شود.


از سویی دیگر، گمرک ایران در خصوص واردات شتر به کشور نیز توضیح داد: بر اساس اطلاعات موجود در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی مجوز واردات شتر از طریق بازارچه های مرزی کوهک سراوان، میلک، ماهیرود و میرجاوه از سوی سازمان های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی صادر گردیده است.
اخذ مجوزها
این اقدام بر اساس قانون ساماندهی واردات از طریق بازارچه های مرزی صورت گرفته تا با هدایت واردات بازارچه‌ای از وضعیت غیر رسمی و قاچاق، به شکل رسمی در حین ورود کالاها از جمله دام تمامی مجوزهای مرتبط اخذ گردد.


اهمیت موضوع واردات رسمی دام از طریق بازارچه های مرزی زمانی دوچندان می شود که پیش از این دام زنده به شکل قاچاق و بدون دریافت مجوز ثبت سازمان صنعت، معدن و تجارت و دامپزشکی از این بازارچه ها وارد کشور می شد و سلامت جامعه را تهدید می کرد.


همچنین شتر در ردیف تعرفه ای01061300 کتاب تعرفه ای مقررات صادرات و واردات طبقه بندی می شود و بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در 8 ماهه سال جاری 3000 نفر شتر به ارزش 2 میلیون و 100 هزار دلار وارد کشور شده که از این تعداد 93 درصد از تولیدات کشور پاکستان و 7 درصد از کشور افغانستان صورت گرفته است.
مجوز واردات شتر صرفا برای مصارف گوشتی


بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی و مجوزهای صادرشده که در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت گردیده، مجوز واردات شتر صرفا برای مصارف گوشتی صادر شده است.


گمرک ایران تاکید کرد: بر اساس قانون احترام به حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی تمامی اطلاعات واردات و صادرات کالاها به تفکیک هر ردیف تعرفه ای در سایت گمرک ایران قرار داده می شود که مطابق با طبقه بندی بین المللی کالایی هر ردیف تعرفه ای شامل چند قلم کالا است اما در خیلی از مواقع مشاهده می شود برخی رسانه ها صرفا در آمارها یک کالا را از میان چندین کالا با برداشت های سلیقه ای استخراج و منتشر می کنند که انتشار اخبار به این شکل و کاملا آگاهانه بر خلاف اخلاق رسانه ای است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب