دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایران و کوبا در حوزه آموزش علوم‌پزشکی همکاری می‌کنند

زمینه‌های همکاری علمی و پژوهشی در زمینه آموزش علوم پزشکی و سلامت بین ایران و کوبا در دیدار معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وزیر بهداشت کوبا بررسی شد.
کد خبر : 238111

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت آموزشی وزارت بهداشت، وزیر بهداشت کوبا در صدر هیاتی با معاون آموزشی وزارت بهداشت دیدار و گفت‌گو کرد. عمده مباحث این نشست حول ظرفیت‌های آموزش علوم پزشکی دو کشور و امکان همکاری مشترک برای ارتقای این حوزه بود. دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در دیدار با روبرتو توماس مورالس اوهدا وزیر بهداشت کوبا با اشاره به ظرفیت‌های نظام سلامت ایران گفت: سیستم ادغام یافته خدمات سلامت کشور باعث شده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بتوانند خدمات آموزشی، پژوهشی و بهداشتی و درمانی را به صورت یکپارچه ارائه دهند.


او ادامه داد: در تمام استان‌های کشور حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی ارائه خدمات در حوزه‌های مختلف را بر عهده دارد و جمعیتی را تحت پوشش دارند.


معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره نقش زیربنایی آموزش و تاثیر آن بر سایر حوزه‌های نظام سلامت گفت: کشور ما طی چند دهه گذشته پیشرفت خوبی در حوزه آموزش داشته و با نگاهی به وضعیت کشور شاهد ارتقای این حوزه هستیم. در تحقیقات هم پیشرفت خوبی در حوزه علوم پزشکی داشته‌ایم به طوری که کشور ایران به لحاظ تعداد مقالات نمایه شده در پایگاه SCOPUS در علوم مختلف رتبه 16 را دارد.


لاریجانی با بیان اینکه 30 درصد تولیدات علمی کشور مربوط به حوزه علوم پزشکی است خاطرنشان کرد: کشور ایران در شاخص توسعه نیروی انسانی پیشرفت خوبی داشته است. آموزش عالی ما رشد خوبی داشته به طوری که اکنون 66 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، بیش از 200 هزار دانشجوی علوم پزشکی و 20 هزار عضو هیات علمی در کشور داریم.


معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه علیرغم این پیشرفت‌ها تحول در آموزش علوم پزشکی کشور امری ضروری است گفت: اسناد متعددی برای تحول حوزه سلامت ایران تدوین شده و در حوزه آموزش علوم پزشکی نیز برنامه تحولی با محورهای مختلف طراحی شده و در حال اجرا است.


حضور بیش از 2هزار دانشجوی خارجی در دانشگا‌ه‌های علوم‌پزشکی


وی حرکت به سمت دانشگاه‌های کارآفرین، پاسخگویی به نیازهای جامعه، توسعه هدفمند آموزش علوم پزشکی، توسعه آموزش مجازی، بین‌المللی سازی آموزش علوم پزشکی، اعتباربخشی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های آموزشی و ارتقای آزمون‌ها را به عنوان برخی از این برنامه‌ها ذکر کرد و گفت: مصوبه‌ای در یکی از نهادهای بالادستی کشور تصویب شد که کشور ما را به 10 منطقه تقسیم کرده و این مناطق ماموریت‌هایی را در حوزه آموزش علوم پزشکی پیگیری می‌کنند.


لاریجانی با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت برای بین‌المللی سازی آموزش علوم پزشکی گفت: بیش از 2 هزار دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران مشغول به تحصیل هستند.


وی بر لزوم انعطاف‌پذیری آموزش علوم پزشکی و پاسخگویی این سیستم به نیازهای جامعه تاکید کرد و گفت: نیازهای حال و آینده کشور رصد شده و برنامه‌ریزی برای آموزش متناسب با این نیازها صورت می‌گیرد. از جمله برنامه‌هایی که در این راستا تدوین شده توجه به طب سالمندی و پزشک خانواده است.


معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان سایر اقدامات وزارت بهداشت برای ارتقای آموزش علوم پزشکی کشور اظهار کرد: تجارب زیادی در دو کشور در حوزه آموزش علوم پزشکی وجود دارد و اشتراک این تجارب می‌تواند به ارتقای سلامت در کشورهای ایران و کوبا منجر شود.


در ادامه روبرتو توماس مورالس اوهدا وزیر بهداشت کوبا ضمن تشکر از فرصت فراهم شده به تشریح وضعیت نظام سلامت کوبا پرداخت و گفت: مشابهت زیادی بین نظام سلامت ایران و کوبا وجود دارد. ما نیز نظام سلامتی یکپارچه داریم و آموزش علوم پزشکی در تمامی مراکز درمانی و دانشگاه‌های ما به صورت یکپارچه در کنار خدمات و پژوهش ارائه می‌شود.


روبرتو توماس مورالس اوهدا با اشاره به اینکه 13 دانشگاه در کوبا آموزش علوم پزشکی ارائه می‌‌دهند اظهار داشت: 60 درصد دانشجویان ما در سطوح مقدماتی تحصیل می‌کنند و تلاش ما این است که تربیت نیروی انسانی سلامت را در سطوح تخصصی افزایش دهیم.


وی با بیان اینکه 90 هزار پزشک در کوبا مشغول به کار هستند گفت: با بیش از 77 کشور دنیا در ارتباط هستیم 39 هزار پزشک خارجی در 120 کشوردنیا مشغول به کار هستند که در کوبا تحصیل کرده‌اند.


وزیر بهداشت کوبا با اشاره به استفاده از کلینیک‌ها و مطب‌ها برای آموزش پزشکان در این کشور گفت: از همان سال اول آموزش دانشجویان پزشکی ترکیبی از مباحث نظری در کنار مباحث عملی به ایشان آموزش داده می‌شود. در کوبا 150 بیمارستان، 40 هزار تخت بیمارستانی و 13 مرکز پژوهشی علوم پزشکی داریم. 3 علت عمده مرگ و میر در کشور ما بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و سکته مغزی است و برای رویارویی با این چالش‌ها باید پزشکان متخصص بیشتری تربیت کنیم.


وی به توجه خاص دولت کوبا به بخش بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: 28 درصد بودجه دولتی و 9.8 درصد تولید ناخالص داخلی به بهداشت و درمان خصوصا بحث آموزش اختصاص یافته و باتوجه به تحریم‌های کشورمان و محدودیت‌هایی که داریم سعی می‌کنیم بیشتر به پیشگیری و درمان‌های اولیه بپردازیم و تا حد امکان درمان‌ها را به سمت اعمال جراحی و روش‌های پرهزینه نمی‌بریم.


وزیر بهداشت کوبا از فعالیت‌های بین‌المللی این کشور سخن گفت و افزود: نظام ثبت تجارب علمی در کشور ما چندان توسعه یافته نیست و همین امر باعث شده در مجامع علمی جهان کشور ما چندان مطرح نشود و این موضوعی است که اخیرا بدان پرداخته شده و پزشکان و اساتید تشویق می‌شوند که تجارب علمی خود را در قالب مقاله ثبت کنند.


وی با بیان اینکه کشور کوبا در شاخص‌های بهداشتی رشد خوبی داشته است گفت: اتحاد راهبردی از گذشته بین دو کشور ایران و کوبا وجود داشته و می‌توانیم در حوزه سلامت با اشتراک تجربیات دو طرف زمینه‌های ارتقای سلامت مردم در دو کشور را فراهم نماییم.


روبرتو توماس مورالس اوهدا خاطرنشان کرد: ایران تجارب خوبی در زمینه تربیت پزشکان متخصص و پژوهش‌های علوم پزشکی داشته که می‌تواند با کشور کوبا همکاری کند. این آمادگی وجود دارد تا طی بازدید مسئولان آموزش علوم پزشکی کشور ایران از امکانات بهداشتی و درمانی کوبا رایزنی‌های لازم برای همکاری دو کشور در حوزه آموزش علوم پزشکی صورت گیرد.


در پایان دکتر لاریجانی ضمن اشاره به ظرفیت‌های موجود برای همکاری دو کشور گفت: ما در وزارت بهداشت ایران آمادگی داریم تا با اشتراک تجربیات با کشور کوبا بسترهای لازم برای توسعه آموزش علوم پزشکی در هر دو کشور را فراهم کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب